Fredag!

Nu har vi landat..efter vår tripp till ica maxi..mitt rörande i grytorna..och själva middagen. Det blev chicken tikka masala, mmmm!! Jag är en riktigt kock!
Helgens planer:
-funktionär på st eriksloppet
-träna
-umgås meden del löpare
-plugga

Om ni är ledsna och vill bli glada så kan ni kolla in denna länk, det kanske muntrar upp. Eller så kan ni ringa mig och få en kurs i skrattyoga.
BLIGLADBLIGLADBLIGLAD


kram matte


Torsdag!

Skolveckan närmar sig sitt slut..den blev ju lite kortare för mig, ledig måndag och tisdag! Imorgon har jag dessutom bara Svenska B och Engelska B. Jag tycker om alla mina kursen utom engelskan..fast läraren är skitbra. Naturkunskap är sjuukt intressant och Svenska har alltid varit ett av favoritämena..matten också men det återstår och se hur det blir med den kursen, nu när svårighetsgraden stegrar.
Idag har vi tränat bana och det gick bra. Testade även några spjutkast och tyckte jag kastade riktigt bra trots min taniga löparkropp :D Jag tror jag ska köra en tekninkgren på skol-SM, det återstår och se vilken det blir. Spjut, 300m häck, höjd..men jag vill inte ödsla för mkt energi på det utan det är löpningen jag ska äga på.
Sen hade vi "inspark" idag..det var våra ledare som ordnade det. Vi körde lekar och pratade massa..samtidigt som vi snacksade på frukt och popcorn. Det var rätt cosy..
Imorgon bitti väntar en härlig distans..två lektioner, sen blir det att stressa hem för att hinna se Johan Wissmans 400m final på VM. Sen en rolig middag med Micke, Mickan, Mary, David med fler..ser framemot!

sköt om er..matte!


JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!

Klockan 10.30 var det klart..jag klarade körkortet efter en nästintill felfri körning!! wow, wow, wow, wow, wow!!! Jag trodde dock att jag skulle bli gladare än vad jag är..men jag kanske inte har fattat det än? Tack till alla som stöttat mig.
Efter uppkörningen åkte jag tåget upp till sthlm..och stressade sedan från pendeln för att hinna se Mustafa Mohameds hinderlopp på VM..han blev dock 4:a men det är ju inte fyskam!! Efter det var det träningsdags..min favoritstege i Rösjön som jag alltid brukar springa bra och lätt på. Men nu fick jag slita..
2 urladdningar på en dag och nu förtjänar jag lite avkoppling..kanske en film sen eller nåt sånt. Frasse tjatar om att vi ska låna bil och köra, men jag vet inte.

kram från en superglad matte!

Måndag

Inatt sov jag som om jag inte har sovit på flera dagar, men det har jag ju! Det var väldigt nice faktiskt. Idag har jag pluggat..Matte C, Svenskan och Naturkunskapen..det känns att man har börjat skolan nu. Men jag skulle ju egentligen gått i skolan idag, så det är rätt skönt att vara hemma i Askersund. Kollade på friidrotten..både reprisen och live. Det känns lite avslaget när det går så tidigt, finalerna är runt 13-14..men men! Kallur sprang skitbra och gick lätt, lätt vidare till semi och likaså holm och törnblad..mycket imponerande!!
Jag har precis tränat också..jag både ville träna och inte träna. Mysko känsla, men det var skönt att springa av sig..körde 10km och var femte minut gjorde jag en fartökning, det kändes ganska bra!
Det är nog tur att jag inte är på löpet idag..även om besvikelsen har lagt sig, tror jag. Jag känner mig nedstämd och mitt glada jag är långt långt borta. Men det vänder snart, I promise..

kram matte! 


Live rapportering från SM

Denna skrift är tagen från live-rapporteringen på friidrott.se..frasses heat:

P19 800 H3: ENKELT FÖR HAGELIN (16:23)
Spårvägens Johan Jonsson-Dahl är dragvillig men tempot är inte särskilt högt uppskruvat vilket är lite märkligt då det handlar om sista heatet. Jonsson-Dahl passerar varvningen på 58,65. Kristoffer Fransson tar över täten på bortre långsidan och 600 m passeras på ca. 1.29. Eric Hagelin avancerar bakifrån och på upploppet är det han som kontrollerar heatet ända in i mål. Han får med sig Kristoffer Fransson till final på placering. Återstår att se om det blir några tider från heatet.

Kollade nyss in studio sumo och fick se carolina klufts häftiga europarekord!!! wow, vilken idrottskvinna..
jag funderar på om jag ska gå upp inatt och kolla in kallurs försökslopp och holm och tärnblads höjdkval..hmm!

matte

SM en besvikelse!!

Sitter i Askersund efter en 2 timmars bilresa från Uddevalla. För en av bloggmedlemmarna gick det bra..Frasse tog sig till final på 800m trots bristning i baksidan (från träningen i tisdags). Han slog ut en handfull riktigt bra löpare..kul!! Han orkade inte riktigt finalen idag, blev 8:a!! Men han är nöjd med sin SM helg..det var osäkert om han ens kunde springa i mitten av veckan.
Mitt lopp då. 5 meter efter startskottet låg jag på backen, efter en rejäl knuff av en konkurrent. Det skulle ha varit omstart, det brukar det alltid bli när någon ramlar direkt efter start..men inte i mitt fall. Så jag reste mig upp snabbt och fick jaga ikapp klungan 20 meter framför..sen plockade jag placeringar. Jag blev till slut 6:a, väldigt trött sista varvet. Jag hade inte gud med mig inför denna SM helg..först en förkylning på 5 dagar och sen fallet. Jag var såklart väldigt besviken..men frasse muntrade upp mig lite. 800m loppet på lördagen gick ok..stabilt..halvsekund från perset. Nu vill jag bara köra på framåt och ser framemot skol SM.
Jag har en förmåga att låta en negativ händelse utlösa massa andra negativa tankar i min hjärna..allt blir till problem. Jag ska läsa en engelsk roman, ska köra upp inom en månad och allt är bara skit!!!!! Men jag ska försöka se möjligheten i "problemen". 
Grattis Fia som vann 800m idag..du är värd det till tusen!!!! Mary och Sara som får trä på sig landslagsdräkten ska också ha ett stort grattis!! 
Nu ska jag läsa min jävla engelska roman och sen ska jag ut och avagressera mig lite!!!!!!!!!!! aaaaaaaaaaaaaaa!!

matte! 


Junior SM 2007

Jag och Frasse har precis vaknat och befinner oss i Askersund. Jag sov som en stock!!! Igår visade jag honom runt i staden och vi hälsade på min moster, som han så gärna ville träffa. Idag är det alltså dags för Junior SM i Uddevalla..jag ska springa 2000m hinder idag. Det ska bli skitkul, hoppas inte min lilla förkylning gjorde något.
Vi åker om typ en och en halvtimme..ni får önska oss lycka till!!! Blir nog inge bloggande på några eller någon dag. 

Här är vallen vi tävlar på, Rimnersvallen!

Trött!

Gud vad jag trött jag är..har varit det hela dagen!! Så det ska bli skönt att få lägga sig i sängen..
dagens verk:
-skola
-träning
-In till stan..köpte en tröja på H&M
-Plugg (Har redan fått 3 läxor)

Nu vet jag inte vad jag ska göra..kanske kolla på film, vi får se!

kram matte!

Onsdag!

Idag börjar skolan på riktigt..men då kanske nu undrar vad jag gör här? Jag har nämligen håltimme..varje onsdagsmorgon och sista timmen på fredagar! Nice!!!! Tessan har samma, så vi kommer vara sovmorgonskompisar...sitta vid datorernaeller tv och götta oss!!!
Sen har jag då Engelska B och Svenska B. Engelskan fruktar jag..vill så gärna vara bra på det men är det tyvärr inte. Hoppas doxkatt kursen ska utveckla mina nu rätt låga kunskaper. Efter de lektionerna ska vi senare i höst ha projektarbete..
Sen ska vi treor in till stan och kolla in några fetslokaler till vår skiva..jag vet det är tidigt, men man måste vara tidigt för att få de datum man vill...fredag den 9 maj..kom vettja!!!


kram matte!


Onsdag!

Idag gick jag upp 07.30..det är en inte van vid.  Men jag var inte farligt trött faktiskt. Efter det städade jag rummet en stund och det belv också mycket prat med alla. Gjorde lunch till mig och Frsse, pasta med bacon och köttbullar. Klockan 14.00 var det dags att gå till skolan och det var en förväntansfullhet Matte som steg in i Rudbeck. Inte som när man började ettan..det var jättekul att träffa alla vänner igen. Det som är tråkigt är att jag inte har lektioner med några löpare knappt. Ida har jag Svenska och Engelska med, tur!!!
Sen träande vi..var lite seg på uppvärmningen men passet 10x150m gick bra..lite för bra, eller jag tog i för mycket, med tanke på SM på fredag..men en genomkörare blev det iaf!
Nu ska vi ha skivmöte..

kram matte!

Snart börjas det...

Om exakt en timme och 44 minuter slår Rudbecksskolan i Sollentuna upp portarna för ännu ett nytt läsår. För mig är det det tredje och sista året på gymnasaiet. Känns skönt men jag vet vad jag har framför mig. Nu ska det bli kul att träffa Nettan och se hur hon har haft det i sommar. Antar att vi kommer få leka någon rolig lek oxå. Matte har varit så snäll och gjort lunch åt mig och han så nu ska vi käka. Senare i eftermiddag blir det bana. Flytlopp.


Kolla in den här musikvideon: Genom allt Väldigt bra gjort tycker jag!!!

Ha det så bra
Kramen
Frasse


Guess the butt 2

Dags för omgång 2 i gissa rumpan..det är bara att gissa.
Klicka för att stänga bilden

Här kan man tydligt se vad som hänt i klädväg på 50 år..

kram matte!

Äntligen hemma!

Min mamma gillar inte att jag kallar löp för mitt hem, men nu är jag iaf tillbaka på löpet!!! Det blev en glad (hoppas jag) överaskning för vissa, jag skulle ha åkt imorgon egentligen. Har inget annat och skriva...men återkommer imorogn..då vi börjar skolan!

krammatte!

Jag klarade teorin!!!

Idag 08:15 gjorde jag entré på Vägverket i Gävle. När jag kom in i vänterummet möttes jag av en andakligstämning och likbleka människor som stirrade tomt rakt framför sig. Det var helt knäpptyst och det enda som hördes var fotoautomaten som gav instruktioner vilket följdes av tre blixtar. Jag fick ta tre kort i automaten. Hur dessa såg ut skulle enket kunna beskrivas genom dessa smilisar:
:(  :I  :D
Därtill skall tilläggas att jag skelade på alla kort så de blev inte så bra... När jag sedan skulle skriva min namnteckning var jag så nervös att det mest blev kludd. Ojoj - ingen bra början tänkte jag. Men när väl kunskapsprovet började jobbade jag mig succesivt och metodiskt genom frågorna. De jag var osäkra på kunde man makera och gå tillbaka till sedan. Precis som i skolan satt jag kvar nästan längst av alla. Men skamden som ger sig: Jag blev godkänd och flög ur lokalen och upp på mammas jobb!!!! Det känns extra bra att jag har det avklarat nu innan skolan börjar. Det hade varit ytterst tungt att behöva göra om det och ta tag i pluggandet mitt i allt skolarbete. Men nu kan jag släppa det! JUDILADI!!!

Nu kommer snart Yee hon ska säga hej då och hämta sin film. Därefter bär det för mig av emot södre trakter. Närmare bestämt Sollentuna och Löpargymnasiet!

Ha det nu så bra
Kramen
Frasse


Kanske inte så långt kvar ändå ;)

Näst sista..

Idag är det nästsista sommarlovsdagen. Rapporten från min förkyylning lyder: lite värre i halsen men idag är jag mycket piggare vilket lova gott.

Har spelat krocketturnering med bror och kusin och jag vann, de hade ingen chans. Sen åt vi enligt söndagstraditionen söndagstek idag..pappas egen skjutna älg, det är så gott :D

Nu ska jag köra mental avslappning och sen blir det OC framtill sportspegeln..de skulle tydligen göra något repotage om Friidrottarna, som förbereder sig förfullt inför VM som startar om 6 dagar..aaa vad kul det ska bli! Ibland drömmer man om när man själv får springa ett VM, EM eller något annat stort mästerskap. Om 5 år kanske jag sitter och spelar skitgubbe med Kluft och Kallur på vårt acklimatiseringsläger utanför London, nej skitgubbe lät tråkigt..I bring krocket!!

kram matte!


Kräftskiva!

Har nyss haft en cozy kräftskiva med familjen..bara syster Jessica saknades. Eftersom jag är lite täppt kände jag inte smaken fullständigt men ändå tillräckligt. 
Jag fick nyss en känsla av längtan. Längtan till skolan. Plugga, skriva prov, uppsatser, få tillbaka mycket väl godkända prov och så vidare. En annan sak jag längtar till är våren. Thailand, träningsläger på påsklovet, fyller år och som grädde på moset avslutas våren med studenten. Fatta? Så jäkla underbart!!! Nu vill inte jag häcka i Askersund längre, jag vill börja skolan och träffa alla igen. Jag ska verkligen ta vara på det sista året på löpet. Det bästa är fredagarna..då man är så där fredagstrött och sen går vi och handlar, lagar god mat och tittar på tv eller snackar. Skol-SM i gävle ska bli kul..fasen vad mycket roligt jag har framför mig. 

May the force be with us..

kram matte! 


Lördag!

Imorse satt jag och Jebba och åt frukost. Vi pratade lite fotboll eftersom han ska spela match idag. Sen började vi prata om någon spelare i nåt lag och då kläckte han ur sig: "Åh, han skulle man vilja sätta på!" Jag började asgarva och bad han förklara sig. Det ät tydlingen ett annat ord för att tackla ned någon.

Idag är jag tyvärr sämre. Tjockare i halsen och snorig, det är så typiskt. När man är som mest motiverad, laddad och verkligen vill träna men framför allt tävla, då blir man sjuk! SM börjar om 6 dagar för mig. 2000m hinder. Vi är 20 anmälda och det stod på JSM hemsidan att de inte tar emot fler anmälningar för hinder nu. Värsta kul att det är så många med. Hoppas nu bara att jag blir bra innan skolstart, så jag kan springa SM och ingen kommer väl vilja vara i närheten av mig på löpet om jag är sjuk. Jag har bestämt mig att inte gå och grubbla eller vara nedstämd för det är ju ingen medecin. Jag kan ju inte göra något mer än att vila och äta!! Har lånat OC säsong 2 nu och ska poppa lite tröstpopcorn. Men helst av allt skulle jag vilja springa långintervaller, som jag hade på programmet, just nu!!

kram matte!


Inte bra..

Idag vaknade jag upp med en gnutta konstig hals och det känns fortfarande..inte så najs nu innan skolstart och SM..blir till att slappa idag och se om det blir bättre framtill kvällen. Jag kanske bara ororar mig? Som skrivet så får jag väl göra så lite som möjligt idag..då vore det perfekt med massa OC avsnitt, men nu har jag ju sett klart säsong 1 och vill låna säsong 2 men hon jag kan låna av är inte hemma. Jag får läsa böcker..

image237
matte in action..från tävlingen i onsdags!

kram matte!

Äntligen regn! Som vi har väntat...

Ankan och jag sitter efter en promenad och fika vid hennes dator och tänker lägga upp lite bilder från sommaren 2007 men även godbitar från våra vänskapsår!!! Bilderna är blandade och är från bland annat skidresor, posebilder och sommardagar med mera!


image236
En bil från idag!!

image221
Säfsen vintern (som ni ser ;P) 2006

image226
sommartradition-minigolf på Husaberg! :D

          
          

     

ja det var lite av det som fanns på denna datron.. tack och hej från oss! eller tuudelidoo som vi säger ;P


Mycket har hänt!

Ja, om vi börjar med gårdagen så var den fullspäckad. Vi drog iväg till norrut ungefär klockan 8.30 och anlände till vårt flaggskäpp, löpargymnasiet, vid 11. Jag fick the keys av Rickard och började packa upp kartonger, sätta upp gardiner, mamma dammade såklart och till slut stod rummet klart..det belv bra!! Det är värsta skillnad på rummen som är renoverade än de som inte är!! Lite lyx! Medan mamma och jag fixade rummet höll Lina och Jessica på att dö av shoppinghunger så vi drog iväg in till city och där var i i cirka 3 timmar..inge roligt, jag hittade några fina tröjor, men köpte de inte. Men som tur var fick min syster med sig en hel del kläder hem, så hon var nöjd! Efter trötta gå- på-stan-ben var det skönt att sätta sig i bilen igen och den här gången åkte vi söderut, till Källbrinks IP i Huddinge.
Dags för tävling alltså. 2000m hinder. Jag och Leandersson kom överens om att jag skulle dra för att det var hans första lopp på väldigt länge. Jag drog det tre första varven som vi hade kommit överens om. Jag var nog lite övertänd för försa varvet gick på 68, skulle ha 72-73. De första tre varven gick kanon, väldigt mycket vind men som skrivet kändes bra! Sen blev jag trött, men kunde ändå hålla ganska bra och satte nytt årsästa: 6,10.04!! 2 sekunder från pers. Robin vann på 6,05..nytt pers, kul för honom!! Nu blir det ett riktigt "råttbo" på HInder till SM..ska bli skitkul!! Måste skriva om Sanna också som sprang skitbra på 3000m, grattis!!!

Då kan vi resumera dagen hitills..jag steg upp 07.00 och var inte så trött som jag hade förväntat mig. körde iväg från Askersunds trafikskola 8.00 mot Örebro..så landet ä Askersund att man måste åka 5 mil för att köra stadskörning. Kom hem vid 12.00 och det gick bra..fickparkeringen gick galant. Sen har jag blivit affärsman, jag har fixat Visakort och ett sånt där internetbanken och telefonbankne grejs..nu ska jag ta hand om ekonomin! Nu ska jag ringa Frasse för jag behöver råd om skolan. Ska jag läsa journalistik eller inte? Sen fick jag höra av Cissi att min blivande matte C lärare inte var någe bra...så jag ska nog byta!

kram matte

Nu är det mycket som händer...

Som vanligt har mitt liv en tendens till att bli rätt fullspäckat mest hela tiden. Det är ingenting som jag tycker är negativt men ibland kan det vara svårt att hinna med allt. Det känns som en stor lättnad att jag slipper servera mer frukost och att jag faktiskt kan sova ut om morgnarna nu den sista veckan innan skolan börjar. Ja just det, ni läste rätt, det är bara sex dagar tills Rudbecksskolan åter igen slår upp portarna för en ny termin och sommarlovet får sitt alltid lika oundvikliga slut. Som elev har jag emellertid inte kunnat missa det, jag har nämligen fått flera påminelser om att mitt livs sista sommarlovs dagar är räknade. Första beskedet från Löpargymnasiet förde dock bara med sig gjädje då där tydligt framgick att Mickan kommit in! Brevet från Rudbeck som damp ner i brevlådan i måndags måste däremot betraktas som motsatsen. Period 1 är nog den värsta period i världshistorien. Eller vad sägs om: Naturkunskap B, Engelska B, Matematik C, Religion A och Filosofi A på en och samma måndag. Herregud! Vad gäller lärare blev det både bottennapp och potential! Sammanfattningsvis ska jag säga att jag faktiskt tycker det ska bli roligt att komma tillbaka till Löp och Sollentuna och börja internatlivet och träffa alla vänner. Skolarbetet känns ju inte lika lockande. Menmen...

Åter till vad jag håller på med just nu. Jag avslutade min 10 lektioner långa körutbildning på YA trafikskola idag, efter att ha fått lite av en intesiv spurt med tre lektioner på tre dagar den här veckan. Min nya körlärare Yvonne gav mig lite självförtroeende så jag tog tag i saken och bokade halkan i går på Driving Ranch i Upplands Väsby. Känns bra men lite nervöst. Jag får inte tappa allt nu när jag börjar skolan, då är pengarna bortkastade så jag måste antagligen ta några lektioner i Stockholm och bo i bilen på helgerna. Jag är såå taggad just nu!!!

Ett annat projekt som jag hållit på med är ommålning av staketet hemma hos pappa. Han fick det som presentkort när han fyllde år att jag och Viktor skulle måla. Bortsett från grundmålningen, som måste vara det absolut tråkigaste man kan utsätta sig för ( ser ju inget resultat), har det gått ganska smärtfritt. Yee involverades i arbetet igår då hon självmant påtalade att hon ville måla när vi låg och solade. Idag skulle jag slutföra projektet men vad tror ni händer - Jo färgen tar slut!

Träningen flyter på, särskilt med flytloppen jag hade igår haha:D Efter 8x150 m med 3 minuters vila kunde jag sammanräkna 18,27 som snitt. Mycket bra i lätt motvind. Idag vilar jag, imorgon blir det lättjogg och på fredag är det upp till bevis på Bannister Grand Prix i Västerås då jag ska springa 800m. Förutom ett bra startfält kan jag i startlistorna ana att en del kära återseenden är att vänta :D Nästa vecka blir en så kallad "superlätt vecka" för att ytterligare toppa formen till de Svenska Mästerskapen i Uddevalla nästa helg. Ikväll vet jag att det är ånga som tävler i Huddinge och Viking Line spelen, däribland min bloggkumpan Matte. Jag önskar alla ett stort lycka till!

För min egen del ska kvällen tillbringas på Hillmansgatan tilsammans med min käre mor Lotta Fransson som för två minuter sedan kom hem från jobbet och yrade om cycklar som inte var pumpade och penagar som inte var betalade. Det är nog bäst att gå ut i köket och hjälpa henne med maten så jag får henne på rätt sida igen;)

Ha det nu så bra
och om ni inte orkade läsa min roman kan ni ju i alla fall titta på bilden som får liva upp inlägget lite!

image218
En tävling som jag kallar "Guess the butt". Första svaret (Kommentarer) med de tre rätta namnena kan förvänta sig ett fint pris :D Man får bara gissa en gång!


Kramen
Frasse 

Tisdag!

Idag har jag umgåts med mamma och syrran mycket. Först åkte vi till Husabergs camping och badade..solade menade jag! Sen åkte vi till Tutingen och fikade..chai latte och en jordgubbscheescake!! Efter det så klippte jag mig, det blev väl bra..alltid lite ovan i början!! Jag måste berätta om dagens Tabbe: Jag tog pappas racingcykel till fiket..på hans cykel kan man fästa fötterna i spännen och det gjorde jag. Men, det glömde jag bort..så när vi skulle stanna och jag skulle kliva av cykeln så fick jag ju inte loss fötterna, utan jag bara föll hjälplös åt sidan, haha! Jag bara låg där på backen och garvade, detsamma gjorde mamma och syrran. Jag rev upp händerna lite men jag hade tur..jag kunde ju ha brutit benet eller något sånt! 
Nu har jag packat lite för imorgon flyttar jag upp alla grejerna, vi kör 3 flugor i en smäll imorgon. Jag behöver ju flytta upp mina grejer, syrran ville shoppa och jag ska tävla..bra va? 
 
image217
Igår var jag på barnkalas för Ida fyllde 2 år..Här leker vi på deras nyinköpta oc nymonterade studsmatta. De verkar gilla mig..


kram matte!


Måndag!

Ja, då har det blivit måndag igen och sommarlovets nästsista..fick brev idag från Rudbecksskolan och mitt schema period 1 ser inte kul ut..men det är bra att ha de jobbiga kurserna i början så kan man relaxa sen när studenten börjar närma sig! Idag har jag hinnit tränat och ätit pannkakor som min syster och Evelina hade gjort...egengjord sylt också..mmm! Som ni ser på bilderna blev det inte bara pannkaksätning utan även som det brukar bli med matte karlsson vid matbordet: en hel del flumm!!
image215
image216
Vad ska man hitta på resten av dagen nu? Kanske lägga sig i hängmattan och läsa, slå några golfslag eller ett OC avsnitt?? Först ska jag dammsuga mitt rum.

kram matte!

Karriärens första seger!

Det har snart gått en vecka sedan min seger på 1500m vid DN galan. Tack vare alla TV-kameror kan jag återuppleva ögonblicket gång efter gång. Det kändes stort och otroligt roligt att få vinna och sätta tre-sekuders pers på Stocholm Stadion. Även om jag sprang lite fegt i början tar jag med mig känslan att få dra det längsta strået och känna mig stark på upploppet. Jag vet att tiden kan bli ännu bättre om jag håller upp tempot redan från start! Träningen känns förtilfället mycket bra, Tempopasset i lördags var tungt liksom långisintervallerna igår, men formen är i antågande. Perfekt - snart är det ju SM :D

Ha det bäst
Kramen
Frasse

image211

image212

image213

image214

Rolig Söndag!

Idag har det varit en perfekt dag..en äkta matte dag!! Jag åkte till Hallsberg runt 9 och så var jag funkionär idag igen..idag hade jag hand om protokollet och avläsningen för flickornas kula. Astrid, därefter Lovisa..det var kul! Sen träffade jag många goa gamla friidrottsvänner, de man hade så kul med på alla läger och tävlingar!! Sen pratade jag i en timme typ med min gamla mellanstadielärare, pratade om allt mellan himmel och jord..han gav mig tips om livet som "snart vuxen", om läraryrket osv. mycket trevligt var det!
   Efter mitt jobb som funktionär var det dags för ett ganska så hårt träningspass..8x400m. Varannan intervall med hinder, och varannan utan. Detta var nog ett av sommarens bästa pass..ändå ville jag inte ta ut mig fullständigt eftersom det är tävling på onsdag.
   Efter passet kom pappa och hämtade mig och vi styrde kosan mot Karintorp där min farmor och farfar bor. Där fikade vi lite och pratade om återigen: framtiden.
   På väg hem från farmor slurpade jag i mig två rissi frutti drink it..ni vet det som kajsa bergqvist gör reklam för..jagb trodde det skulle vara rissi frutti konsistens eller iaf smaka rissi frutti, men tji fick jag. Smakade härligt konstgjort och det var som youghurt. Sen stressade jag i mig kyckling och ris, duschade snabbt..och han tyvärr inte prata så längr som jag ville i telefon (förlåt mig)..för jag cyklade sedan snabbt till ett par kompisar. Vi kollade in film och åt lite snacks..Da vinci koden, men vi fick avbryta för filmen började hacka. Tycker jag är väldigt dålig stil av shellmacken att inte se till att filmerna man hyr är i bra skick!
Nu börjar klockan bli mycket, har svept i mig kvällsmackan och tänkte antigen sätta på ett OC avsnitt eller läsa..


Massa kramar från Mattusis!!

Äntligen över!!!!








Det finns förklarliga själ till att jag inte har haft tid att blogga på länge. Förklaringen heter Scandic och DN galan. Vad gäller det sistnämnda var det en mycket lyckad och rolig vistelse på Stockholm stadion återkommer om detta! Vad gäller Scandic kan jag meddela att jag äntligen gjort mitt sista pass där! Efter 4,5 år på samma arbetsplats och samma monotoma arbetsuppgifter har jag varit minst sagt trött på elendet. Troligtvis var det mitt sista pass någonsin där, jag hoppas verkligen kunna hitta något nytt till nästa sommar!!! Jag och Patricia (som oxå jobbade sista dagen) bestämde oss för att föreviga våran sista dag. 308 gäster bjödst det på imorse och trots att jag vart så supermegaseriös och dissat cityfesten för att intye bli sjuk deckade jag i tre timmar (med kläderna på) när jag väl kom hem. Den beryktade SIGGE gjorde även sitt sista pass i sommar. Det framgår inte på bilderna men; Svetten rann och barnen skrek. Men idag brydde jag mig inte, fast det värsta var ju när den blonda killen på bild sju skriker förtvivlat : Gå här i från gå här ifrån. Mormorn bredvid blev nästan arg och skrek till mig NU GÅR DU!!!! Ja det är inte lätt att vara en jättelik igelkott och bjuda på pannkakor, oboy, ballonger, yougurt, kramar och flingor. Det uppskattas tydligen inte av alla ändå ;) Det skulle vara kul om Löpargymnasiet bor över på Scandic när det är Skol SM i Gävle så kan jag få njuta av frukosten för en gång skull. Annars finns det stor risk att jag aldrig mer sätter min fot i den röda plåtburken igen :D



Ha det bäst
Kramen
Frasse

OC och ordjakten!

Nu har jag precis kollat klart på ett OC avsnitt och har nu bara 6 kvar av första säsongen tror jag. Slutet närmar sig och jag har hört att man kan fälla en och annan tår, vi får se. Det kan hända att jag gråter till filmer, men då ska man vara sådär down och på grinhumör..men just nu tror jag inte att jag är det. Man tänker ju bara: "eh, det är bara på film"..men det kan ju hända in the real life too. aja, skitsamma..OC är bra men jag blir trött på vissa karaktärer som det bara är strul med hela tiden..ni vet nog vilka.
Annars har kvällen ägnats åt god middag med familj plus gäster..mammas goda mango-chutneysås, ahhh!!! Sen har jag, syrran plus kompis kört ordjakten. Då man har olika kategorier och sen får man en bokstav och sen ska man komma på ett ord inom den kategorin på den bokstav..Ni som var i Portugal med mig på träningsläger vet vad det är..där kallar de det för: SKATEGORIES! I år vann jag, Anna B, Linnea och några andra den tävlingen nere i hotellbaren och priset var en flaska vitt mouserande vin..men den flaskan blev kvar i hotellrumskylten inne hos Anna och Linnea..synd för jag blev just lite sugen på och ta ett glas..haha, nejdå! Jag måste skriva att under den tävlingen i Portugal så skulle man komma på en sport på T och vi skrev Track and field..jag var vårt lags presenterare och fick gå upp på scen och tala om våra svar. Mitt engelska uttal är tydligen inte det bästa då jag efter att ha läst upp track and field hörde asgarv från flera håll nere i baren..speciellt från sjukgymnasten Petra och coach rickards sambo Ann. Jag fattar fortfarnade inte vad som var så jäkla kul..så om ni har tråkigt någon gång och behöver muntras upp så kan ni alltid låta mig dra ett utmanande engelsk ord..då kan jag garantera att ni asgarvar. På tal om engelska så berättande en bekant till mig idag att hennes bekanta hade åkt till Oxford i England på språkresa..kanske vore något?? 
Ok, that is enough for me..two inlaggs today and we are still waiting for our dear friend Frasse to write an inlagg. Tomorow, I gonna help my homeclub Åsbro goif again..shot put and javelin are the two events I will help them with. Now is the clock a little bit to late and now it is gonna be fun to see how many sentences I can read in  y book before I...ZZZZZ!!

hug matte!  


Funkis!

Idag har jag varit funktionär då Närkes ungdom/junior DM arrangerades i Hallsberg idag. Jag fick sköta prisutdelningen med lilla Lisa och så hjälpte jag till vid kulan. Träffade min gamla mellanstadielärare där, vi hann inte prata så länge..det var synd. 
Igår hade jag, mamma och pappa en diskussion om vad det ska bli av med mig om ett år..Plugga, jobba, USA?? Usch, jag blir nästan deprimerad. Nu har man vart i någon annans händer i snart 12 år och nu ska man bestämma sig för vad man ska ägna resten av sitt liv på. Ångest nästan..jag känner mig för liten, omogen ochnaiv än så länge..känns som om detta år som kommer är behövligt. De flesta som jag pratade med idag frågade, "jaha, och vad ska du göra sen då"..och jag känner mig så barnslig när jag radar upp allt det jag har tänkt mig..gympalärare, sjukgymnast, sportjournalist, USA (då skrattar alla åt mig, typ), jobb och så vidare. 
Nej, jag känner för att rensa tankarna lite så varför inte göra det bästa man kan göra då: SPRINGA!!!!  Jag tycker verkligen den boken jag läser nu är så bra..jag vill inte att den ska ta slut. Men som tur är finns det två fortsättningar..Stieg Larsson "Män som hatar kvinnor"..ett bra lästips!


kram matte!

Fredag

Idag är det veckans bästa dag, fredag..men det gäller inte på sommaren tydligen. Det regnar, inget bra på teve, brorsan är borta och känner mig allmänt slö. Men jag har gjort en liten lista på saker som jag ska göra..bl.a:
-Lägga in en film på youtube från när jag och kompisarna hade en skojmångkamp förra sommarn.
-Läsa min bästa bok!!
-Boka prover för järn och sånt på vårdcentralen.
-Boka klipptid!
-Läsa min dagliga dos mentala övningar och köra avslappningsband.
Jag hoppas jag tar mig i kragen och gör detta nu..mamma har gått och huttrat hela morgonen om klipptid eftersom hon tycker jag ser för jäklig ut i håret. Jag säger att det inte ligger på prioriteringslistan av saker som är mest viktiga. Då säger hon: men du måste ju se skaplig ut i håret. hahaha!
Klicka för att stänga bilden

Bilden är från 1500m loppet i onsdags. jag ligger trea här vid 400m löpta..Den blivande segraren, Frasse ligger femma. Han gjorde ett kanonlopp och persade med 3 sekunder!!!!

matte

hemma!

Nu är jag hemma i Askersund efter min nästan veckolånga stockholmsvistelse..det har varit kul, har hunnit med väldigt mkt. Idag gick det sådär på 800m, nytt utomhuspers och karriärens nästbästa..där fann jag något positivt. För annars är jag besviken över mina reultat.. visst,jag har kämpat väl och så men tiderna jag presterar är långt ifrån vad jag vill och förhoppningsvis kan göra! Men det är bara att träna på nu och jag ska ge allt!!!!!!!!!!!!!!!
Nu följer några (tror jag) lugna dagar hemma, sen på onsdag eller torsdag nästa vecka ska jag till shtlm igen och springa..hinder!!
är det kul att sitta och läsa vår (snart är den väl min eftersom frasse aldrig bloggar)? vem vill läsa om mitt liv...är det kul eller? ryck upp er - 22 besökare vi hade idag - och skaffa er ett liv!! haha

matte! 

Dn galan!

Hej på er..det var ett tag sen sist men det är "ett bra tecken" att jag inte bloggat för det bevisar att jag gör mycket annat kul..eller hur? Ja, i lördags åkte jag från Askersund till emmy och fia i södertälje..där väntade en fest som var riktigt kul!! Dagarna efter festen har spenderats med emmy, fia, Sanna, Micke och Mary. Vi har solat, tränat, gått på bio, haft tacokväll och kollat på DN galan som var asbra!!!! Det var grymm stämning och många bra resultat!!
Idag har jag själv sprungit Dn galan youth och jag sprang mitt bästa 1500m i år och första gången under 4,10 på över ett år vilket känns skönt..men blä det är inte bra ändå. Kom trea i ett lopp där jag själv fick dra och jag ville inte dra. Ibörjan sprang vi i krypfart för att ingen ville dra..så det finns mer att kapa..oc det hoppas jag verkligen jag kommer göra för usch,blääää!!!!
Imorgon gäller 800m och jag hoppas jag inte blir diskad denna gång.

Klicka här för att se mitt lopp idag!


/matte!

Seger nummer 2!

Utklassade grabbsen på golf också..det är min dag idag. Nu kollar jag på friidrott och ska börja packa inför min sthlmsvistelse!!

/matte!


woooow...en seger!

Japps...idag målade jag hos farmor och farfar. Nu är jag lite fint svart på händerna. Efter det åkte vi till Laxå för att bowla. Mina motståndare var: Kusin André, Danne och brorsan. Det började lite knackigt för mig..brorsan noch André trodde de skulle göra upp om segern, men så kom jag på slutet. Uthållig som jag är och med nerverna under kontroll gick jag ifrån med några strikes i slutet och kan nu titulera mig bowlingmästare!! Kändes så jäkla skönt.
Nu väntar födelsedagspresentköp och 15km..efter det blir det en ny hård match mot grabbarna, den här gången i golf!! Jag hoppas att jag kan surfa vidare på min framgångsvåg..


Fredagspuss /matte!

Seg Torsdag!

Idag tror jag att jag slog sovrekord..sov till 12! sen har dagen flytit på. Har sprungit och trimmat magen lite :D Svängt ner till stan och kollat lite...köpt mörka chockladpraliner på Venus chocklad (en chokladfabrik i Askersund)  och de fick mina smaklökar att le. Gått ut med hunden och bakat en blåbärspaj kompletterar de saker jag gjort idag. Men kvällen har några eller någon timme kvar, ska nopg ta och spela monopol med syskonen..om de har lust. Imorgon ska jag måla portar hos farmor och sedan blir det bowling och lunch med bror + kompisar..ska utklassa de!! Får se upp så jag inte blir diskad bara :D
image140
Jag tycker det här är den mest klockrena bilden sommaren 2007. Ja, ni ser väl vad bilden föreställer.

Göteborg GP

Hej hopp..klockan är mkt och jag har precis kommit hem från Sveriges näst-största stad Göteborg! Jag, Börje (min gamsla tränare), Ingvar (min gamla klassföreståndare) och det nya stjärnskottet från Åsbro Albin styrde kosan sydväst klockan 09.30 imorse. Börje och Ingvar var funktinärer för längd och tresteg och jag sprang 800m på Folksam GP. 17.50, strax innan invigninscermonin, gick startskottet för mitt lopp och det gick bra. Det är mitt bästa 800m lopp någonsin..Börje klockade mig på 1,59.1 och de övriga som tog tid hade också klockat mig klart under 2 min vilket skulle vara nytt utomhuspers med nästan 2 sekunder och första gången under 2min utomhus. Men, det finns en liten detalj i det hela som bör tillägas och det är att när jag kom tillbaka från min härliga nerjogg så stod det ett DQ vid mitt namn, vilket innebär att jag blev diskad. Troligen trampade jag på linjen genom kurvan eller gick in för tidigt efter kurvan men det måste varit med liten marginal för jag märkte inget själv. Så från att ha varit glad och äntligen känt att jag för första gången den här säsongen presterat något bra..de känslorna byttes ögonblicket efter att jag insett vad DQ innebär och jag blev asförbannad, besviken och det bara kokade i mig. Men efter några minuters samlande kunde jag vara nöjd åt de 1,59.1 som det stod på Börjes klocka och känslan av att ha sprungit bra..och det var verkligen kul och springa den här dagen. Bra väder, inte nervös eller spänd och jag på toppenhumör..då springer man som bäst.
Nu blev det på bloggen jag skrev av mig, skönt för mig men kanske inte för er?

kram matte!

RSS 2.0