Livssituation; sista juli 2007!

Hej gott folk!

Först och främst vill jag gratulera tvillingarna Koskinen på deras 18 års dag. Jag är övertygad om att festen på lördag kommer bli jättekul :D 
Jag är precis hemkommen från Gunder Häggstadion och DM dag 2. Jag sprang 400 meter men är inte speciellt nöjd. Det blev en helt okej tid 51,7 (näst snabbaste i karriären) men jag hade gärna vunnit. Stummnade totalt sista 50 metrarna.
Idag har jag jobbat, har tappat räkningen på vilken gång iordningen, efter 300 gäster somnade jag två timmar på eftermiddagen. Sen bärde det av till YA trafikskola. Idag blev jag godkännd för första gången på övningen vi tränade på. Det kändes mycket bra. Jag åt hos mor och träffade hennes väninna Regina som följde med som suporterteam till stadion.
Imorgon var det tänkt att jag och yee och några fler skulle åka till Leksands sommarland. Men pga några avhopp och att solen lyser med sin frånvaro (hehe - där fick jag till det) ställde vi in resan. Det blir slapp hemma och träning istället. Torsdag och fredag kommer att tillbringas i den kungliga huvudstaden. Familjen Fransson ska på hotell Scandic och gå på Grönan och roa oss. Ni kan ju gissa om vi kommer kladda extra mycket på frukosten och reta Sigge extra mycke och njuta extra mycket av att bara kunna njuta av en frukostbuffé. Annars är frukostbuffé bara förknippat med ångest ;) Nej så farligt är det inte jag börjar se ljuset i tunneln - bara fem pass kvar nu!
Jag måste dock följa med familjen hem till Gävle på fredag för att jobba på lördag morgon. Sen tar jag Upptåget till Estocholmo igen, mot Södertälje och Party alá Koskinos.
Nu ska jag gå och läsa Harry Potter. Jag har fått världens nytändning efter att ha sett den femte filmen!

Måste passa på och göra lite reklam för Mickans blogg som kan behöva få upp besöksstatiskiken:

Mickans blogg

Ha det bäst
Kramen
Frasse

image183
Viktor och jag i Paris. Vi är ensamma hemma nu i tre dagara och har, tro det eller ej, hållt sams nästan hela tiden!!!

THE TWINS 18 ÅR!!!!!

image530
Idag fyller tvillingarna koskinen 18 år...GRATTIS GRATTIS GRATTIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

E
nvis
Marabou-chockladälskare
Mattekompis
Yngel (kom inte på något annat)

Flumm
Inne
Alltid killar på g ;)

GRATTIS ÖNSKAR MATTE OCH FRASSE!

Sommarens i särklass roligaste besked!

I förmiddags nådde mig beskedet som jag hoppats och längtat efter hela sommaren och våren. Under den senaste veckan har jag vetat att svaret skulle komma men inte om det skulle vara positivt eller negativt. Följdaktligen har jag alltid blivit lika uppspelt när mobiltelefonen burrat i fickan. Egentligen får man inte ha på sig mobiltelefon på mitt jobb men jag brukar alltid förbise det och sätta den på ljudlöst. Idag ringde det tre gånger. Första gången från ett nummer jag aldrig tidigare sett och de två efterföljande från familjen Kärlin i Lexe. Någonstans började en föraning gro. Inte förän klockan 12 hade jag möjlighet att ringa upp. Svaret blev ett högt och glatt skrik - Fransson jag kom in!
Och ja, nu är det äntligen klart. Mikaela Kärlin börjar till hösten på Löpargymnasiet i Sollentuna. Först och främst vill jag gratulera dig, du är verkligen värd det här och du har väntat såå länge i ovisshet. Grattis! Jag är helt övertygad om att du kommer trivas i den otroliga gemnskap vi har och att den profesionella träningen och satsningen på friidrott kommer att resultera i stora framsteg. Jag är så glad för din skull!!! Och för min egen - Äntligen får jag sällskap ner till Stockholm på söndagstågen ;)
Jag och Mickan ska ut och träna nu för imorgon väntar nya utmaningar - DM över 400 meter. Det blir lättjogg och stegringar på Hagaströms IP.

Ha det bäst
Kramen
Frasse
image181

Mickan kom in på löpet!!!!

image1091

Fick precis reda på att Mikaela Kärlin kom in på löpargymnasiet...

Frasse ringde och var helt uppspelt och det förstår jag..vad kul..


Måndag..

Idag är det då veckans första dag och för att hålla liv i den här bloggen får jag ta och skriva ett inlägg..för min bloggkollega verkar ha jäkligt mkt att göra nu..hmmm! Idag sprang jag innan frukost, det är ashärligt, då smakar frukosten mkt mkt bättre!! Nu har jag gjort min dagliga internetrunda..friidrott.se, aftonbladet.se (där jag fick se att Ingemar Bergman är död), alla bloggar, svt.se..
Om 2 timmar ska jag till tandläkaren..hoppas jag inte har något hål..men jag har tagit min dagliga dos flourtabletter och borstat tänderna ganska noga så det är nog ingen fara. Annars idag vet jag inte vad jag ska göra..


Detta är jag och Tessan efter loppet..vi sprang faktiskt samma lopp eftersom Tessan blev av med skon i hennes lopp, så hon fick springa med oss grabbar istället..

kram matte!

Hemma från gurksstaden!

Nu är jag hemma från gurkornas stad..Västerås. Tävlingen heter ju gurkspelen och på vintern har de en tävling som heter inlagda gurksspelen. Det tycker iaf jag är lite kul, eller vad tycker ni? Det gick helt ok idag. Fick dra nästan hela loppet själv och det blåste mycket på bortre lång..men en hyfsad tid men en placering som kunde varit ett snäpp bättre, kom 2:a.

image178
Jag i täten med två varv kvar..
image179
Här skakar jag hand med segraren..Liwing från Gefle. En rhånäsare på bronsplats..

Nu ska jag snart avnjuta god middag tillsammans med family och fortsätta njuta av den härliga söndagskvällen. hahah.../matte!

Hamburgestekaren!!

Idag har jag jag stått under ett Partytält och stekt hamburgare + hjälpt till i kiosken..på en folkrace-tävling. Föralla som inte vet vad folkrace är för något så är det en lättare form av rally..man kör runt runt med en bil och så..
Det var kul att hjälpa till..men blev lite trött sen när moster skulle stanna kvar och kolla på bilar och bla bla. Men nu är jag hemma och har kört lite jogg och stegringar..känns ok!!
Imorgon är det alltså gurkspelen som gäller, 1500m. Målet är såklart att göra ett bra lopp..inga reslutatmål vill jag sätta, springa allt jag kan bara!

kram matte!

Shopping igår..

Igår fick jag äntligen handla lite nya kläder...vi åkte in till Örebro. Jag köpte en t-shirt (bilden nedan), en grå långärmad tröja, cheap monday byxor (jag vet, lite efter)...och så fick jag hem min bok: 103 mentala metoder..
Här följer ett smakprov på de kläder jag köpte:
image176
image177

Torsdag!

Idag var jag klyven..skulle jag träna här i Askersund, på kolstubb-bana? eller åka till Hallsberg med buss och köra på ritktig? Det blev Hallsberg och jag låg längst bak på bussen med mentalträning i hörlurarna..passet gick bra..tråkigt att träna själv och sen blåste det rätt friskt också..men men!
Nu har jag lagat mat, dammsugit mitt rum och fixat med mitt portugal-fotoalbum!! Vet ej vad jag ska hitta på nu..det är ganska fint väder ute..ska kanske upp till elljusspåret och plocka goda körsbär..mmm!!
Klockan 21 ikväll blir det iaf GP gala från Karlstad på tv..jippie!!!!!!!!!!!!

matte!


RIX FM festival!

Hej och hopp!
Idag vaknade jag av att hunden gnällde, inte så kul..men sånt man får stå ut med som hundägare..fast klockan var runt 10 så det var ändå dags att gå upp. Sen kände jag för att göra något vettigt så jag bakade bullar :D Men det blev ingen bulle, för precis när jag tagit ut bullarna från ugnen kom min springkompis Lukas och vi fläskade på en 10km ungefär..efter distansen kunde jag äntligen få sätta tänderna i mina nygräddade bullar..mmmm! Han inte mer än få i mig bullen förens vi stack till Örebro och årets upplaga av RIX FM festivalen..årets artister: Emilia, niclas whalgren, BWO, Danny och Ola. Det var väl sådär..mäst kul att träffa folk. Jag körde hem och nu känns dt som att cykla ungefär..kaxigt! Nu är det dags att sova, imorgon väntar....hmmm.....ett hårt banpass. mer vet jag inte..

kram matte 


Jag har gjort det igen...

Ännu en gång har jag haft ett litet uppehåll i min bloggverksamhet. Jag är nog vad man i bloggvärlden skulle kunna kalla för en periodare. Uppehållet har emellertid sina förklaringar. 1. VALBO GAMES gick av stapeln i helgen. Som medlem i arrangörsklubben var jag funktionär i fredags och lördag och söndag tävlade jag. Resultatet blev mycket bra - jag persande med 2.08 sekunder så ny lyder mitt nya pers 1.56.00... HELT FANTASTISKT, jag hade aldrig trott att det skulle gå så bra, även om jag kände i kroppen att pers fanns där.
Anledning 2. Scandic. Behöver inte säga så mycket mer än så. Är precis hemkommen från 320 gäster och sura medarbetare. Hänvisar till tidigare inlägg. Nu ska jag och morbror Torbjörn köra ytterligare ett pass övningskörning.

Ha det bäst
Kramen
Frasse
image175
En bild som varken stämmer in på inlägget eller årstiden, men det är i allafall jag. För ett antal år sen!

2/3 av körkortet!!!

Ja, då har man klarat av 2 delmoment  av 3..nu är dt bara spurten kvar. Måste skriva att jag var lite nervös innan man skulle göra manövreringstestet..innan själva "utbildningen" satte igång. Min fot darrade på kopplingen, men dt var verkligen inget att oroa sig över. Allt var skitkul!!! Det roligaste var när man fick prova "volta" med en bil i säkerhetshallen. Sen skulle man ta sig ur bilen när bilen låg upp och ner...fasen vad jag garvade då!! För er som har halkan framför er kan jag säga att dt är inget att vara orolig för och att dt är hur kul som helst!!


Jag vet inte om jag inbillar mig eller om jag håller på och bli sjuk..känner mig lite hängig. I så fall är dt sjunde gången på ett halvår!! 2007 har inte riktigt varit ett tur år på den fronten..men man kan ju inte äga allt :D

Tias!

slappiz..

Det känns lite skumt att bara jag står för blogginläggen nu..men Frasse laddar upp som vanligt och kommer med en roman senare i veckan ska ni se :D
Idag har dt varit en sån där dag då man inte gjort någonting!!!! Jag har spelat dataspel, kört distans + cirkelstyrka och pratat i telefon..lagat en jättegod pasta bolognese till family..nu är jag trött och ska sova..imorgon är dt dags för halkan!!!

matte!

Valbo games är över!

Nu sitter jag hemma i Askersund vid datorn efter en inte allts så seg hemresa som jag trodde..men dt ska tilläggas att chauffören Peter inte håller hastighetsbegränsningarna.
Måste först skriva om min bloggkollega Frasses otroliga 800m lopp igår. Pers med över 2 sekunder och med sina  1,56.00 klättrar han ordentligt uppåt i Sverigestatistiken. Han förtjänar verkligen detta efter sin smått kaotiska försäsong..och med hjälp av Lars Erik tycker jag att hans 800m konkurenter bör se upp när det börjar närma sig mästerskap framöver! Jag själv lyckades faktiskt springa hem ett till guld..idag på 1500m. Tiden är jag väl ganska nöjd med, med tanke på att jag var väääälidgt trött hela dagen, av ngn konstig anledning :D Dt var kul att "duellera" mot Iversen..alltid hårda kamper! Så, nu har jag skrytit om mig och Frasse så det räcker..
Vad händer framövert då..jo imorgon ska jag tydligen hjälpa pappa med något projekt, på tisdag kör jag halkan (ska bli riktigt kul) och så ska jag förstås softa och läsa min spännande bok..Undrar hur Harriet dog? Är hon föresten död? hmm...

kram matte! 

Gävlebo för en helg!

Detta är fjärde året som jag åker till Gävle för att springa Valbo games. Alla de fyra tidigare loppen har resulterat i personliga rekord..men i år bröts tyvärr den sviten. Det blev dock nytt årsbästa och jag klättrade ett pinnhål på swe.statistiken och ligger numera 2:a. Inget dåligt lopp men heller inget bra lopp, habilt helt enkelt. En tröst är väl att jag vann min klass, men det var inte det väsentliga denna tävling.
Idag ska Frasse, som jag bor hos, springa 800m. Jag ska bara träna lite lätt. Vi ska snart äta och sedan bär det av till Gunder Hägg stadion. Frasses målsättning är att slå pers..och det fixar han har känt sig stark på träningarna på sistone.
Sen lämnar jag stadion för en, förhoppningsvis :D, trevlig middag...

kram matte!


Torsdag!

Hello! Idag var dt sista förberedelserna inför Helgens tävlingar..lätt jogg och stegringar/utförsrull, måste fått dt från Ola. Dt kändes iaf bra och nu vill jag tävla..först ska jag bara genomlida en sömnlös natt..nejdå vi får se!
Idag har jag annars spelat dataspel..och dt hör inte till vanligheten, jäkligt kul faktiskt. OS i Athen och Sim golf..
Sedan träffade jag min kompis och syssling Karro..vi åt glass vid hamnen och snacka massor. Efter dt så blev dt några hårda krocketmatcher mot Kim och bror Jesper..dt gick väl sådär..vi har´ett seriespel som kommer hålla på hela sommaren ut..32 dagar till skolstart!

Hej hopp..matte!

Junior EM 19-22 juli

lena_till_hengelo_kanske.jpg
Lena Örn, stilstudie i vattengraven!

Imorgon drar Junior EM igång i Holländska Hengelo och löpargymnasiet har två representanter: Lena Örn (3000m hinder) och Fredrik Hallinder (400m). Lena springer försök imorgon torsdag, 15.50, då håller vi våra tummar. "Lenis" var ju även med på förra årets Junior VM som arrangerades i Peking, Kina.

/Matte

Otäckt!

PAINPAINPAINPAIN

Klicka på länken om ni vill se en finländare som spetsar en längdhoppare i ryggen under en golden leaguetävling i Rom.


Hopp i galopp!

Imorse "vaknade" jag av sms från Tessan. Hon skulle åka förbi Askersund och ville att jag skulle ställa mig vid vägen och vinka. Jag gjorde som jag blev tillbedd...stressa i mig frukosten och stack iväg på cykeln..och efter några minuters väntade fick jag ett sms där det stod att de redan hade passerat Askersund. Det var lite tråkigt..
Annars hitills idag har jag laddat ner låtar, snackat på msn, ätit mat...nu är jag lite rastlös. Träna ska jag inte göra idag för jag har vila. Igår kände jag mig som ett ånglokomotiv, jag bara sprang och sprang men blev aldrig trött..skönt! Har smsat runt till kompiskretsen men inget svar har jag fått. Får gå och vänta tills min bror och kusin kommer hem från jobbet, då kanske de vill hitta på ngt? Nej just det, de ska spela world of warcraft..töntar!

Fick pengar idag av moster för att jag jobbade hos dem igår..snällt!

krocket
Krocketsommar 2007!

Kramar från en något rastlös Mattias Karlsson!

Tisdag..

ok...nu är jag arg arg ARG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag har skrivit ett inlägg 500 gånger men så kommer det upp nåt som liknar virus...aaaaaaaaaaaaaaa!!!!
min dag har varit bra..händelserik men kul...synd bara att den ska sluta i ilska...

så nu har jag avreagerat mig!!


Nu känns det lite bättre!

Nu har jag och yee solat oss bruna. Snart träning = 3x3x2 min. Sen blir det övningskörning med Lotta Fransson för första gången på mycket länge. För er som vet vad jag pratar om, kommer det bli en minst sagt spännande upplevelse. Jobbar sista passet imorgon innan "valbo-games-semester" så jag sover troligtvis hos pappa inatt igen!

Ha det bäst
Kramen
Frasse
image174
Kanske inte så brun (röd) men ändå...

Fjärde passet avklarat...

Hej! Jag kan inte med ord beskriva hur mycket jag hatar mitt jobb. Jag gör ett fruktansvärt skitjobb till en fruktansvärd skitlön. Värdelöst helt enkelt. Igår var jag fullständigt utmattad efter mitt pass på Scandic jag låg i soffan hela eftermiddagen och när morsan kom hem efter en weekend i skärgården betedde jag mig väldigt illa mot henne. Hela dagen är förstörd efteråt trots att jag bara jobbar till 12. Allt känns bara så tungt. Eftersom Viktor inte jobbade idag och jag inte ville cyckla en mil till jobbet bestämde jag mig för att sova hos pappa. Det innebar massor med packning eftersom jag ska träna i eftermiddag. Jag somnade som en stock hos pappa. Klockan 7 00 idag när jag slår upp ögonen kommer insikten - Jävlar cyckelnyckeln är kvar hos mamma. Som tur var så var cyckeln inte låst hemma utan stod i förrådet men jag var tvungen att ta med mej en stor vajer plus ett hänglås för attt låsa cyckeln där. Efter en snabb frukost på 10 minuter var det alltså dag igen. Vi klarade 300 gränsen idag. 290 gäster. Något lugnare än igår men ändå hemskt. Ni kanske tycker jag klagar ( vilket jag iof gör) men det är jag inte ensam om alla medarbetare är så trötta på skiten och då har jag bara jobbat i fyra dagar. Fast det är ju mitt FJÄRDE år. Kort sammanfattat skulle man kunna säga så här. Ett pass på frukosten på Scandic innebär: Svett, springa ut o in som en tok, stressa, klagomål från gäster, ryggverk av alla brickor, disk som väller över, filskålar som ska bäras och inte spillas ut, onda knän, onda vader och hela tiden ska man le och vara trevlig. Idag fick jag dessutom klä ut mig till Sigge. Det kanske låter ganska trevligt att dela ut ballonger och krama små gulliga barn som blir jätteglada. Ja visst! om det inte hade varit för att det tjocka pälsdräkten svettar ner en totalt och att hälften av barnen skrikeroch gråter vettskrämt! Men det är bara att spela glad och tillfreds.
Efter en arbetsdag är jag helt slut i såväl kropp som huvud. Som tur var ska jag och Yee ut i solen och sola nu. Det är ganska skönt med sommarlov ändå. Om det inte hade varit för att jag har typ 15 pass kvar... menmen man får ju pengar i alla fall. Eller förresten, allt  är ju relativt. Pratade med en 20-22 årig tjej som jobbade på Coop i lördags. Hon tjänade 211 i timmen. Jag skojar inte. Det är sånt man inte vill höra när man själv får 70 spänn timmen och ingen driks....

Ojoj
Inget kul inlägg! Blir bättre imorgon!

Ha det bäst
Kramen
Frasse

Äntligen!!


studsmatta 3
Jag in acton på studsmattan...kolla inte in vaderna sanna!!!

kissemissen
Kissemissen kollar på!

Just nu pratar jag i telefon och dagen har varit slapp...förutom min 2 milsrunda, där jag förövrigt sprang vilse :S
Får strunta i beckfilmen vi skulle se för det är mkt roligare att prata i telefon :D

kramis matte!

Jag älskar sommarlov!

Jag sover till 11.00 varje dag, det har jag aldrig gjort förut..knappt! Bara går och degar, det är så skönt. Igår var det dock inte lika nice efter mitt banpass. Efteråt låg jag i en halvtimme med benen i högläge och försökte resa mig upp men jag hade så jäkla ont i huvudet. Passet gick BRA..10x200m och mitt snitt på alla 10 intervaller var 5 hundradelar från mitt mål. Jag kände mig mentalt stark!! Men det tog nästan en timme innan jag klarade av att jogga ner. Idag ska jag springa 2 mil :D
Jag vill lägga upp massa bilder från krocketmatcher, izor (min hund) skäller på igelkotten, studsmattebilder..men denna dator är knäpp och jebbas dator är på reparation. men men..
Jag har en känsla av mitt älskade sommarlov snart kommer ta slut..tiden går ju så fort! Det jag ska göra resten av sommaren:

-Gävle, valbo games 20-22 juli
-Västerås 29 juli
-Göteborg, GP-galan 1 aug
-STHLM 4-9 aug (emmy och fias tillställning + DN galan)
-Ta igen massa sol och bad..
-Körkort

Mest tävlingar men det är kul..jag tror inte jag rest runt så här mkt andra år, det är skitkul!!!! Sen längtar jag faktiskt lite till skolan börjar, har jag rätt att skriva det?

Puss och kram skumbanan, matte!

Kommer inte på ngn rubrik!

hej på er!
jag befinner mig just nu hos Familjen lindström. Vi har grillat och ätit god mat..sen har jag kollat på golden league där finländaren Tero Pitkimäki träffade en längdhoppare med spjutet. Såg riktigt otäckt ut..men det är tydligen ingen större fara med den franska längdhopparen. Jag tänker mäst på hur förtvivlad Finländaren lär vara. Men det är ju fredagen den trettonde. En annan otäck sak inträffade idag utanför konsum när jag och min bror nyss hade handlat. En motorcykel krockade med en bil vid en korsning och motorcyklisten flög och landade mitt på fronten på min kompis och hennes mammas bil..usch! Men vad jag vet så var inte hennes skador dödshotande, men tråkigt.
En kul grej som hände idag var att jag slog nytt personligt rekord i sjukamp...på tv spel! Över 8000 poäng..det skulle vara ngt för klüft att sätta tänderna i :D
Nu ska jag nog ta och cykla hem!

kram matte!

Första passet avklarat...

Jaha då var man hemkommen efter sommarens första morgon på Scandic. Som vanligt trodde jag att det var ett sämt när klockan ringde vid sju men det var bara att bita ihop och kliva upp. Tro det eller ej men min käre lillebror Viktor klev oxå upp och skjutsade mig till hotellet. Kändes lite tungt att cyckla. Problemet var bara att han i samma stund som vi skulle åka iväg kom på att han glömt tanka moppen. Som tur var så räckte det. 290 gäster bjöds det på idag. Men vi var fem pers som jobbade så det gick ganska bra. Min rygg värker dock lite nu efter alla tunga brickor. Jag hade nämligen disken idag - Jippie!

 
image167

Om en stund kommer min morbror så ska vi ut och övningsköra. Jag ska träna på det jag fick lära mig igår på körskolan. Lektionen igår gick i alla fall mycket bättre än den första. Den nye läraren Nisse snackade inte lika mycket och förklrade tydligare, dessutom var jag mindre nervös!
Som Yee skrev igår ska vi på Harry Potter imorgon. Det ska bli mycket spännande. Känns dock som att jag hade velat läsa boken före som jag gjort med tidare delar. Menmen sommarlovet är ju långt så jag får väl läsa de 1000 sidorna sen... I de recensioner jag läst fick filmen ganska bra kritik, inte 100 men helt godkännd. Skabli kul och se vad man själv tycker. Nu ska jag lyssna lite på Lars Eric Uneståhl. Ska börja med ett Ideomatiskträning idag eller vad det nu hette.... 

Ha det så bra
Kramen
Frasse


Gästskrivare: Yee Fan!

Hejsan Alla Barn!
Idag ska jag berätta lite om vad som har gjorts. Jag, Fransson och Daniel O. Bålman har stekt i Stenebergparken. Det varade dock i knappt en halvtimme, sen kom de hemska och arga molnen och attackerade oss. Vi stod ut i parken trots kylan en kanske halvtimme till. Sen öste regnet ner så vi sprang hem till Fransson och här sitter vi nu tillsammans och håller om varandra rädda för det fruktansvärda regnet som förstör hela sommaren. Snart är det dags för tröstätning och fettning framför teven och "Who wants to marry my dad?". Men mest av allt längtar jag till Harry Potter och Fenixorden, snart, på lördag är det dags, 21.00 på Filmstaden i Gävle.

image164

Dagen igår och dagen idag!

Hej gott folk!

Dagen igår blev som förutspått sprängfylld av aktiviteter. Det passar mig jag har redan börjat blivit rastlös idag när jag inte har lika mycket planerat. Hur som helst. Dagen igår började med att jag följde med (numera 16åriga) Mickan till Gunder Häggstadion. Mickan har haft lite ont i hennes höfter så det fick bli lång intervaller för att inte ge någon max ansträngning. Kristoffer var lite nervös eftersom han skulle på körlektion. Den gick väl sådär. Det var ny lärare, ny bil vilket innebar nya bromsar och nytt dragläge. Efter ett motorstopp så var jag igång i alla fall. Tränade basic; krypkörning och manövring det skall jag fortsätta på idag. Mycket nyttigt eftersom man gärna lär in fel när man kör med vanliga handledare. Jag känner mig ändock nöjd med att ha kommit igång på allvar. Efter körlektionen var jag på träning. Det blev mycket jobbigt och ett antal diken haha;) snittet blev iaf 27,1 så det känner jag mig jättenöjd med. Snabbaste gick på 26,25. Känns som att jag kommer kunna persa på Valbo Games:D Efter att ha vinglat ut från stadion blev det en snabbdusch i hockey - B-hallen för sedan bege mig till Brända bocken och Mickans födelsedagmiddag. Väldigt trevligt. Hon fick en skiva med hennes favoritlåt Herr Mask i ett fodral med en omslagsbild på henne själv. Om ni vill höra låten klicka på länken nere. Andreas Johnsson upträdde på torget och klämde av sina hits. Jag var helt slut så jag orkade inte engagera mig så mycket. Till sist åkte jag hem och somnade som en stock till ungeför 11 i morse.

Nu ska jag ut och sola med Yee och Daniel. I eftermiddag har jag körlektion igen och sedan lätt träning med GIF. Detta var min plan por hoy.

Hörni, glöm inte att lyssna på Herr mask (Mickans favorit)! Kommentera gärna!!!

http://www.tomashirdman.com/musik/herrmask/Herr%20Mask.mp3

image163

Ha det bäst
Kramen
Frasse

El plan por hoy!

El plan por hoy...är dagens agenda på spanska! Nu har ni lärt er något nytt idag. Även fast jag läst spanska steg 4 så ligger jag i lä..min kompis Bella kan snacka flytande efter ett års pluggande i Spanien. sjuuuukt!


El plan por hoy:
-Morgonjogg
-Läsa Nerikes allehanda
-Körlektion
-Springa igen
-Läsa Stieg Larsson bok
-Kolla OC avsnitt/Beckfilm
-Ringa samtal :D

Jag älskar verkligen sommarlov...gör inte ni det??

image162

Kram från egomatte!


Trött!

image160
Här ser vi en som är trött :D

Härligt banpass!

Idag har jag tränat..ovanligt..men just idag gick det väldigt bra. 5x400m hinder + 4x400m genomfördes och på alla intervaller underskreds de tider tränare Patrik skrivit på träningsprogrammet. Efter passet passade min syster och jag på att ta lite kort med mig in action.
På hemägen svängde vi in till ett varuhus där vi köpte ett krocket...nu är det dags för revanch efter min tunga förlust i krocketmaster 2007. Det kan ju bara gå bättre den här gången :D Igår åkte vi som jag skrev till gustavsik och spelade minigolf..9 stycken personer gjorde upp. Jag hade segern i min hand efter 10 av de 18 hålen men sen sviktade nerverna och jag kom till slut 2:a..men jag slog Brorsan och Far...det var jäkligt gött. Ni måste tro att alltid vill tävla och är värsta tävlingsmänniskan........det är jag också! 

image159
What about that passage??

kram matte

Min första körlektion...

image154image155image156

image157

God Morgon!
Dagen idag är rätt fullspäckad av aktiviteter. Eller i alla fall om man jämför med hur den tidigare delen av veckan har varit. Först och främst ska jag åka ner till stan en snabbis och hämta en present till Mickan som fyller 16 år idag. Ett stort Grattis!!! Sen ska jag till Gunder Hägg stadion och hjälpa Mickan med träningen. Därefter, klockan 14.20 ska jag bege mig till YA trafikskola för min första körlekrtion. Det är inte utan att jag är lite nervös. Ska bli kul och se vad de säger. Sen har jag nästa lektion imorgon! Efter min körlektion ska jag upp till Gunder Hägg Stadion igen för min egen träning med GIF. Dagens pass kommer bli det tyngsta på mycket länge. Mjölksyra up in the ass. 3x3x200 1 min vila 6 min seriepaus. Runt 27 i snitt. Får väl se hur det går. Efter all utmattning och eventuella spyor ska jag till Brända bocken i Gävle. Det är nämligen där som Mickan skall firas med en rejäl födelsedagsmiddag. Klockan 21 uppträder dessutom Andreas Johnsson på torget. Vi har nämligen "allsång" i Gävle varje onsdag nu i sommar så jag antar att torget kommer vara smockat med folk. Trevligt värre! Detta var planerna för idag. Ni får en rapport imorgon.

Ha det bäst
Kramen
Frasse

image158
Mickan 16 år, Grattis!


Kolla in fjollhanden ;)

En dag som denna då jag bara tagit det lugnt och inte gjort något alls hade jag tid och surfa runt lite på nätet. På turebergs hemsida finns ett uppdaterat bildarkiv från Världsugdomsspelen. Det är alltid lite kul att se vilka som har fastnat på bild. Den här gången var det jag... men hallå kolla poosen. Det är väl bara att inse att jag inte fått bort fjollhanden. Usch vilken bild! Jaja jag bjuder på den..haha:D

image153

Ha det bäst
Kramen
Frasse

Tisdag

Tjenamors! sov jag länge idag...och det var ganska så, ganska så nice! Träning efter frukost: sprang en timme och sen lite allmänstyrka på gräset. Idag kan jag meddela att vi i Askersund har haft lite sol..härligt!
Eftersom det är rätt många löpare som läser denna blogg så måste jag fråga er: Tycker ni det är jobbigt att springa "offentligt" där många kollar på en? Jag tycker det är jobbigt..springer helst i skogen på någon stig. Föresten idag när jag sprang såg jag en stor orm...jag var mitt inne i världens backe och den adrenalinkick jag fick av rädslan behövdes för att bemästra den syra jag hade. Jag kan erkänna att jag har lite ormfobi.
Igår var jag hos några kompisar och det var skitkul som vanligt..jag förlorade dock i GENI!! Det är så kul, för att många av mina lärare på Rudbeck berättar massa saker och sen säger de: detta är bra att kunna för allmänbildningen om ni skulle köra TP..och det stämmer!
Snart ska jag och min family + våra blivande Thailandresenärer "Sillen" och Petra åka för att göra upp i Äventyrsminigolf i Örebro. Jag har aldrig spelat där men det sägs vara väldigt kul..jag ska banemig vinna!!!!!!!!!!!!!!!!kram matte!

Följ den spännande fortsättningen...

Som ni måste ha väntat. Men äntligen är den här: Fortsättningen och uppgörelsen av finalen i Torpet Krocketmaster 2007. Klicka på länken:

Torpet Krocketmaster Del 2

Och för er som missade första delen:

Torpet Krocketmaster Del 1

image152

image139

Slappardag!

oj vilken riktig slappardag jag har haft idag. Det ända jag gjort är: övningskört, haft besök av min kusin barn, spelat OS Athen på datorn, msn;at, kollat på tv...jag blir otroligt rastlös. Ingen träning heller, usch jag mår inte bra av att sitta still. Men jag måste nog lära mig det, för att orka leva ett tag :D
Imorgon ska jag och kompisar ha gäng träff och vi kallar oss VÄRKÖ..egentligen är inte jag med från början utan det var kompisarna som hade varit på någon kulturgrej i Polen och på hemvägen åkte de förbi en skylt där det stod värkö och där började det..en av medlemmarna, Bella, kom precis hem från Spanien i veckan där hon har varit ett helt år!!!!! Hann se henne en skymt i förgår då vi spelade vollyboll/fotboll så det ska bli kul att prata mer med henne..
Resten av kvällen får vi se vad jag ska göra..kanske baka bullar till mamma (normala artonåriga killar brukar göra sånt) eller sätta på en film..vi får se!

kram matte!

Dagens lista

Idag ska jag göra:
-Ingenting!!!!!!!!!

kram matte

Torpet Krocketmaster 2007

Om ni vill se den spännande, rafflande och extremt prestigefyllda finalen av årets krocket turnering på Torpet är det bara att klicka på länken:

Torpet Krocketmaster del1

(del 2 kommer snart)

Ha det bäst
Kramen
Frasse

Trött..

Hola amigos!
Sitter som en zombie vid datorn och försöker kvickna till efter min timmes långa tupplur framför televisionen. Pappa fyllde 45 för ett par dagar sedan och han fick Hey baberiba säsong 4,  så nu är samlingen komplett..härligt!
Idag sov jag länge, inte så konstigt efter en viss natt på lägret :D iaf. Det verkar bli ett kanongäng på löpet.
Efter min sömn åkte jag, pappa och syrran till en marken som vi alltid åkte till när jag var liten, men de senaste åren har den krockat med Världsungdomsspelen. Jag köpte en DVD, OS i Turin 2006..för 25kr! Slå den ni..
Sedan stack jag ut och sprang en liten stund, närmare bestämt 2 mil :D Pricken över iet efter en bra träningsvecka...imorgon blir det välförtjänt vila!!!
Nu ska jag surfa runt  på internet.

Livet har sina goda stunder...//matte! 


Veckorna offline...

Kristoffer Fransson har kommit hem till Gävle. Efter En vecka på Torpet, en weekend i Göteborg och en veckas sommarläger på Löp kändes det rätt skönt att komma hem. Det känns som om jag ständigt bor i min gigantiska rullväska som förövrigt fick en orange lapp med budskapet HEAVY på vid incheckningen på inrekesflyget. Vädret hemma Gävle är väl inte det mest uppmuntrande, regn och grådaskiga moln. Planeringen för dagen
är att försöka slappa lite. Kanske redigera lite film. Eller så ska jag pallra mej ner till stan och klippa mej på drop in. Ikväll ska jag övningsköra med min morbror. Min mor, den berömda Lotta Fransson kommer hem efter en kryssning till Åland i kväll. Vi tog några bilder från resan detta trots att min Olympus kamera har blivit lite glapp (måste lämna in den). Krocketfinalen filmades in av Herr Karlsson. Förhoppningsvis kommer den att publiceras här snarast.

Ha det bäst!
Kramen
Frasse

Rapport från sommarlägret!

Dagen började med en morgonjogg vid Järvafältet. Ingen orkar prata, för tidigt för det. en god frukost efter det och framtill nu har jag roat mig med metros sommarkryss som jag löst i veckan, man kan nämligen vinna fin fina OS prylar. Det kan inte jag missa!

Igår var en händelserik dag. Träning 2 gånger, laserdome (undrar om man kan skicka in sin score som ett kvitto på att man inte behöver göra lumpen..så dålig var jag) och dagen avslutades med helt underbar middag med Linnéa och Frasse på en helt underbar resturang med en helt underbar Carbonara.

Nu blir det till att softa framtill dagens banpass..


Gästskrivare Linnea Halvarson

Äntligen var det dags för Löpets Bitch att sätta sina spår i bloggen. Passande nog så befinner jag mig på Expressens sportredaktion och ska strax stänga ner datorn efter en magalös dag i jounalistvärlden. 

***
Kontrasterna har varit stora. Trodde att det var någon som skämtade när klockan ringde 07:00 i morse. Men det var bara att dra på sig polisuniformen och styra kosan mot Sollentuna polisstation och avverka en halv arbetsdag innan jag navigerade om mot Östermalm. 
  Mötte upp mina bundsförvant för dagen, Mathias Luhr, och vi han precis med att svepa en kaffe latte på Mocco innan jag fick vara med - bakom kulisserna - på en webb-tv inspelning. Dagen som sportjounalist har nu börjat. Efter en mycket intressant och het diskussion om allvenskan fick jag en rundtur uppe på redaktionen. Träffade mycket vänliga människor och fick se hur hela webben var uppbyggd. 
  Efter lite mingel med sunkigt automatkaffe bland stressade redaktörer och reportrar tog vi en relativt lugnt promenad genom Rålambshovsparken med sikte mot Hot Wok på Hantverkargatan.  Efter en utsökt - men stark - middag tillsammans med ytterligare en skribent gjorde vi entré på Råsunda för att bevaka Aiks möte med Trelleborg. 
  90 minuter halvtaskig fotboll där hemmalaget fick tre rättvisa poäng med sig följdes av en mer intressant presskonferens. Fick i uppdrag att göra en notis med en av kvällens målgörare, Kenny Penvey. Har alltid haft ett gott öga till engelsmän och även denna mittfältare uppfyller förväntningarna som angenämn gentleman. Efter att jag fått några kommentarer om kvällens mål och de aktuella nyförvärven var det dags att åka tillbaka till redaktionen - dags för Miss Halvarson att skriva sin första artikel. 

***
Nu sitter jag här. Trött. Nej, helt slut. Men lycklig. Hade jag planer på att slå mig in i branchen tidigare så har jag definitivt fått mersmak idag. Om exakt 6 timmar och 38 minuter ringer klockan igen. Ska släcka ner nu och knocka kudden. 

*** 
Vi ses på Sollentuna vallen på torsdag. Ska försöka få ihop några sovtimmar innan dess. 

Godnatt!
  

Back in the bloggjungle!!!

Äntligen, som ni måste ha väntat. Torpetvistelsen och Göteborgstrippen är över och såväl Matte som Frasse har anlänt Löp, omvärlden och cyberspace. Kort sagt, efter ett litet uppehåll skall nu frassematte.blogg.se hållas uppdaterad konternuerligt. Att Sanna (sannamustonen.blogg.se) dessutom utmanade oss det första hon gjorde idag på sommarlägret i en ny bloggtävling gjorde så att motivationen snabbt kom fram igen :D
Sommarlägrets första dag är i full gång. Som Richard antydde på samlingen kommer nog kvällen bli ganska lång. Själv tänkte jag ta mitt ansvar som ny trea och vara ordentlig, vilket innebär sängdags efter inläggets avslutande. Morgondagen bjuder på styrka och laserdome match. Ska bli mycket skojsigt även om jag är absolut värdelös på att hantera lasergevär. Vad går egentligen tävlingen ut på? jaja, kanske går bättre imorgon än vad de gjort de två gånger tidigare jag kört. Första gången hade jag nämligen helvitakläder på mig vilket resulterade i att jag blev självlysande. Andra gången hade jag tagit på mig svartakläder, men alldeles för tjocka så svetten rann, milt uttryckt.
Idag var det allsång. Allsång på Skansen, det bjöds på ypperligt sommarväder och bra artister. Kristoffer Fransson tjatade hela långa dagen att några från Löp skulle åka in och se det hela live. Men naturligtvis "var det ju för bökigt" "för oplanerat" och "jobbigt" så ingen nappade. När vi sedan slog oss ned framför tvn och skådade en svenska kulturskatten  och den oerhörda stämning som rådde så var det endel som ångrade sig. - Varför åkte vi inte dit???
Ja det kan man ju verkligen fråga sig. Spontanitet är något som vissa borde jobba på ;) Aja slutklagat. Det var kul framför tvn med och ännu roligare blir nog lägret. Nu ska jag gå och lägga mig och ladda inför laserdome.

Ha det bäst!
Kramen
Frasse


RSS 2.0