Onsdag!

Jag känner en aning frustration nu. Jag gick upp 6 i morse, aptrött, sprang morgondistans. Stressade sedan till skolan med massa packning för att få besked om att vår ensemble lektion: INSTÄLLD!! AAAAAA!!

Igår efter långintervallerna och bålstyrkan åkte jag och Tessan till sollentuna centrum för att äta middag. Jag åt en jättegod kyckling/feta sallad, mmm! Det var skönt att bara åka iväg. Annars igårkväll fick jag något ryck och skrev på min filosiinlämning. Jag lånade Frasses dator och kröp upp i sängen.

Nu ska jag fortsätta på filosofin och sedan blir det dagens enda lektion, idrott. Mösspåtagning efter det. Klockan 17.00 befinner jag mig i Askersund, skönt!

kram mat 

Lördagkväll!

Hall och hallå. Har avnjutit en mycket utsökt middag. couscoussallad med fetaost och avokade, till det en laxfile. Mycket, mycket gott! Idag slog vi faktiskt försäljningsrekord på löplabbet, det ni. Jag tyckte ändå inte det var så mycket, men vi får väl vänta och se imorgon när personalstyrkan krymper till två. Efter jobbet cyklade jag hem, åt en banan och tog mig en paus innan det var dags för långintervaller. Jag fick sällskap av Frasse och Klas. Vi körde í Edsbergsparken. Först 6x600m, klassikern. Tror att jag aldrig har haft så bra tider. Sedan körde de 3x500m och jag 5x500m. Det kändes bra, tung i benen (får skylle på långpasset igår) men motorn är stark nu. Nu blir det eventuellt lite glass (ben and jerrys) och nedvarning innan jag bumsar i säng. 
image259 

kram matte!

Lördag!

Sitter på lagret i löplabbet och väntar på kunder, har precis öppnat. Kommer troligtvis bli en hektiskt dag, lönehelg + invigning. Igår passade jag på att testa och köpa två par skor. Det blev saucony och saucony, distans och lättviktare. Har alltid sprungit med asics, nästan aldrig testat några andra märken. Hoppas jag blir nöjd. Jag kan verkligen utnyttja att jag jobbar just här. Det är bara att trä på sig ett par skor, gå med de ett par timmar och känna efter. Nej nu hörde jag "didu" vilket är ljudet när en kund kommer.

kram matte!


Friday!

Godmorgon alla glada!! Härliga fredag framför oss. Snart ska jag sticka ut på ett härligt långpass i den stekande solen. Därefter skola: religon, idrott, musik. Kanske jag hoppas gympan, bodypump, för jag vill hinna återhämta mig också. Efter skolan jobba 16.30-20.15. Ni som läser detta kan gärna komma och hälsa på mig på stinsen.
Kul på löpargymnasiet
En bild som föreställer Tessan, Hanna, Gustaf, Frasse och jag i början av ettan. Vackert!

Trevlig helg på er..matte!

Onsdag!

Ok, nu är det riktigt läskigt hur dagarna går fort. Idag har jag Z-dag, vilket innebär ledigt. Jag har redan skrivit nationella proven i Svenska B så jag är välförtjänt ledigheten!! Nu ska jag snart ut och köra dagens andra pass. 10km + skivstång. Det är så underbart väder ute nu, helt amazing! Efter träningen ska vi treor göra en "hemlig grej". Därefter jobba 17-20.

I helgen sprang jag Terräng DM hemma. Här ser ni bildbevis:
image289¨
Här håller jag och Albin jämna steg. Lägg märke till min sunkiga hållning och foten, ser ut som om jag skulle kunna bryta den.
image288
Överst på prispallen är inte ofta man får stå, då får man som jag gjorde pallra mig hem till Närke :D

kram matte!


Izor - den strävhårige taxen



Izor blir alltid glad när jag kommer hem. Mamma också, även om det inte märks på videon.

Söndag!

image286
Krocketsäsongen har bara börjat och jag satte skåpet driket med en seger efter den längsta krocketmatchen i historien på prästkragevägen 9.
image287
Efter segern blev det segerfika med Bella och Karro. Världens bästa vänner!

kram matte!

ps! båda bilderna är tagna med min nya mobil :D

Sunday morning!

Halli och hallå. Idag är det söndag och jag måste tyvärr lämna Askersund. Tåget går i och för sig inte förens 20.10, så jag hinner vara hemma och njuta av gott sällskap och det finfina vårvädret. Träningsverk i låren från igåg, speciellt det vänstra. Idag blir det bara slapp, ska försöka få tag i några kompisar, jag är fikasugen.

Hittade en bild på syksonen Karlsson:
image285
Här är det fotbollsskola som gäller. Nu ska jag äta frukost med herrn till höger och kusin vitamin.

Lördag!

Nu ät jag hemma i Askersund. Det var väldigt länge sedan sist. Idag har jag tävlat, 4,4 km terräng, Distriktsmästerskap i Nora. Benen kändes hyfsat lätta på uppvärmningen men för övrigt kändes det lite lojt. Jag hade bestämt mig att inte rusa med i början utan ta det lungt. Banan var tuff, en mördarbacke. Jag och klubbkamraten Albin (som för övrigt ska börja på löpargymnasiet) höll ihop första varvet. När vi för andra gången "besegrat" mördarbacken bestämde jag mig för att öka farten i utförslöpan, sedan körde jag på enda in i mål, med väldigt stumma ben de sista 200m, härligt! Jag lyckades så när slå Simon Sveder (vår kanske första blivande färgade skidåkare i världseliten) men jag fick ge mig med tre sekunder. Albin kom i mål 11 sekunder efter mig och gjorde ett riktigt bra lopp!! Jag är klyven vad gäller min insats, jag gav allt och det är bra men jag vill springa fortare. Trots att jag försökte och tyckte jag öppnade försiktigt så fick jag syra väldigt snabbt och fick slita, det går aldrig lätt.

När jag kom hem väntade lite släkt och vi åt middag och jag fick lite efterskottspresenter. Pengar och massa chocklad. Jag fårt alltid en massa godis, tycker de att jag är mager och behöver gödas? I så fall är jag beredd att inte hålla med dem. Den bästa presenter var mobilen som jag fick ta emot igår, en W890:
 
Den har hela 8GB utrymme (walkman mobil)!! I love it!!

Nu ska jag vara social med ankan:
image278

kram matte!

Tisdag!

Härliga tisdag! En helt vanlig dag. Först skola, det är rätt så mycket nu men det går bra! Efter skolan somnade jag en stund, väldigt behövligt. Sedan var det dags för "uthållighetstestet" 6x1000m. Lite blandande känslor om prestationen. Det var i alla fall pers från förra året med cirkus 3-4 sekunder. Man får ju heller inte glömma bort att det är ett riktigt bra pass som är bra inför framtiden.
Resten av dagen kommer ägnas åt religion, kristendomen och samhället. Det är faktiskt intressant, förstår man historien förstår man lättare nuet. Instuderingsfrågor är också min femma, jag gillar den inlärningsmetoden. 

kram matte! 

Lördag!

Hola amigos, hej kompisar! Jag måste skriv hur nöjd jag är med mitt liv just nu, visst är det mycket tankar om framtiden men man får inte glömma bort nutet. Vi tar gårdagen som exempel: Dagen börjar med ett härligt långpass med Tessan i det fina vårvädret och efter det pallrar jag mig till skolan, äter en trevlig lunch med mina bästa vänner. Efter lunchen beger jag mig till idrottshallen och förbereder min idrottslektion. Jag är mycket nöjd med hur min lektion förflöt. Jag fick jättemycket positiv respons efteråt, både från min lärare och eleverna. Med nöjda steg beger jag mig därefter till dagens sista lektion, ensemble A, den absolut roligaste kursen jag läst!! Just nu gör vi det som jag nästan gillar allra mest, sjunger!! Vi sjunger kör/gospel med stämmor. Efter skolan tar jag cykeln direkt till stinsen där jag jobbade från 16.30-2015 med Linnea. Inte så mycket kunder en fredagkväll så det blev en hel del snack med "sweetipie". Efter jobbet traskade jag hem och där väntade Frasse, Tessan, Jossan, Anna och Anna (ickelöpare), oliver och Adam. De hade lagat en väldigt god middag: lafile med sweetchili och cashewnötter. Det var hur underbart som helst att njuta av den goda maten tillsammans med väldigt trevliga människor. Hoppas jag får fler dagar som denna. Hjärnan stimuleras riktigt. 

Idag ska jag jobba 10-17 och jag förebereder mig på mycket folk, det brukar vara det på helger. Efter jobbet ska jga träna och sedan bara ta det lungt. Jag köpte Halomie (eller hur det stavas) som jag steka ikväll, kan det bli bättre.

kram matte!  

Torsdag!

Håller på att smälta maten. Vegetarisk wok med sweet chili keso, det var mums. Har inte bloggat på senaste tiden. Orsaken är: framtidsplanering + massa pluggish. Jag har inte alls varit som jag brukar vara, det är nog en stressreaktion skulle jag tro. Igår, trots att jag behövde plugga en del, åkte jag och Jossan in till stan och fikade. Oherhört mysigt och gott!! Det var riktigt härligt att få lämna "vardagen på löpet" en stund och bara njuta.
Idag har det varit skola, psykoligprovet gick bra :D Efter skolan blev det en hel del snack med Simon, väldigt trevlig kille. Han gav mig lite råd, råd kan man inte få nog av. Backintervaller vid Vösjöbacken efter det och det gick bra. Denna vecka har träningsmässigt sätt gått bra, mina ben känns för en gång skull ganska lätta. Imorgon blir det 2mil. Denna vecka kommer (om jag springer som planerat) jag ha sprungit 95km. Nytt rekord för mig på svensk mark. I portugal blev det 125km. 
Ikväll blir det lite skolarbete, jag ska hålla i en lektion imorgon på idrott B.

kram matte! 

Så laddar jag till högskoleprovet..

Jag, Jossan och Fransson har häckat på löpet ikväll. Först blev det stinsen + ica maxi. Om det är någon som är intresserad av vad jag köpte så kan jag berätta för er att det blev: ekologiska bananer, ekologiska nötter, blodpudding, färskpressad äppeljuice, stenungsbröd med russin och ekologisk standardmjölk. Stadigt för en löpare att äts under en hel helg va? Men, det är faktiskt så att jag ska äta ute imorgon till lunch (högskoleprovet), middag (fridays för att fira Roschi) och söndag lunch (någonstans på stinsen eftersom jag ska jobba då). Efter Ica Maxi blev det middag: TACO! Framtills nu har vi fördrivit tiden med preparation inför högskoleprovet imorgon. Vi har läst om alla provdelar, hur det går till osv. För att "känna oss hemma". Ingen av oss har pluggat inför provet vilket är svårt eftersom det består av 5 delar. Provet startar 8.20 och slutar 16.00..yeaaa! Det som har slagit oss och det vi ser som vårt största problem är: TIDEN!! Värsta tidspressen!!

Nu ska vi sova så vi är pigga och glada imorgon!!

kram matte!

Blodpudding!

Jag har bestämt mig för att äta blodpudding på söndag till middag. Hittade en sida med en massa blodpussingsrecept:

1.                                Klassisk Blodpudding

Stekt blodpudding med bacon och lingonsylt

1. Skär den i skivor, precis som man skivar limpan.

2. Värm upp stekpannan och stek Blodpuddingen efter eget önskemål, vissa vill ha den knaperstekt (??).

3 Stek bacon efter eget önskemål.

4. Ät upp tillsammans med lingonsylt.


2.                                Wokad Blodpudding

Lite asiatiskt inslag med wok-panna

1. Skär Blodpudding och bacon i strimlor.

2. Värm upp wokpannan

3. Woka Blodpuddingen tillsammans med bacon.

4. Ät tills du lessnar.


3.                                Kokt Blodpudding

Allt kan kokas. Måste upplevas.

1. Skär Blodpuddingen i strimlor.

2. Häll upp vatten i en kastrull och låt sjuda på 4 inställning.

3. Lägg i Blodpuddingen i vattnet och låt koka i 2 minuter, tiden kan variera med spisens verkningsgrad.

4. Servera på talrik och låt avnjutas med råa lingon.


4.                                Micrad Blodpudding

Ungkarlsfavoriten.

1. Skär upp Blodpuddingen i skivor, c:a 5-7 millimeter tjocka.

2. Lägg skivorna på en talrik tillsammans med Bacon, dock inte på varandra.

3. Kör micron i 1 minut, eller efter eget önskemål.

4. servera med lingonkross och socker.


5.                                 Rå Blodpudding

Kan man äta råbiff kan man äta detta.

1. Skär Blodpuddingen och rå lök i strimlor.

2. Lägg upp på talrik tillsammans med rå lök.

3. Servera tillsammans med morötter, paprika och pirri-pirri.

4. Ät tills du kroknar.


6.                                 Marinerad Blodpudding

Min grundfilosofi är, allt kan mariners.

1. Skär upp Blodpuddingen i skivor, c:a 5-7 millimeter tjocka.

2. Marinera Blodpuddingen i matolja och vinäger, låt stå över natten.

3. Stek Blodpuddingen i en gjutjärnspanna tillsammans med ärtskidor och kronärtskocka.

4. Servera på talrik och låt väl avsmakas.


7.                                 Blodpudding "Hot""

1. Skär upp Blodpuddingen i slamsor.

2. Krydda Blodpudding kraftigt med Cayenne peppar och Pirri Pirri.

3. Låt kryddorna få verka i 20 minuter.

4. Stek Blodpuddingen på traditionellt sätt.

5. Servera med en back starköl. En upplevelse utöver det vanliga....


8.                                Ugnsbakad Blodpudding

1. Skär upp en eller två skåror längs med Blodpuddingen.

2. Pressa in rå bacon i skårorna.

3. Lägg in Blodpuddingen i ugnen (225o C) och låt den stå där i en kvart eller så.

4. Låt serveras tillsammans med råriven kål.


9.                                Köttfärsfylld Blodpudding

1. Skär upp en eller två skåror längs med Blodpuddingen.

2. Lägg i rå köttfärs i skårorna.

3. Hysta in Blodpuddingen i ugnen (225o C) och låt den stå där i en kvart eller så.

4. Ät upp eländet och skölj ner med mellanöl eller mellanmjölk.


10.                              Gravad Blodpudding

1. Skär upp Blodpuddingen i 5 mm tjocka skivor.

2. Blanda 1 del salt och 1 del socker.

3. Krydda med vitpeppar och dill.

4. Lägg skivorna i mixen och låt stå i 2 dagar, fast vänd på skivorna efter 1 dag.

5. Låt maten avnjutas med en fickvarm Absolut Currant.


11.                            Inlagd Blodpudding

1. Ta följande ingredienser:  1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten.

2. Koka ihop och krydda efter smak, t ex curry, dill, lök.

3. Skär Blodpuddingen i önskade bitar.

4. Häll allt i väl diskade glasburkar och låt stå några dagar.

5. Serveras gärna med färsk potatis i dill och några snaps.


12.                            Blodpuddingsflingor

1. Stek blodpuddingen.

2. Låt den kallna (kan göras dagen innan)

3. Bryt den i små bitar i en djuptallrik och häll på mjölk.

4. Låt väl avnjutas till frukost med kokkaffe och scones.


13.                            Blodpuddingsgröt

1. Kör den råa blodpuddingen i en mixer. 

2. Lägg smeten i en kastrull.

3. Koka under omrörning.

4. Lägg den färdiga gröten i en djuptallrik och strö på kanel och socker. 

5. Avnjutes med mjölk.


14.                             Panerad Blodpudding

1. Panera Blodpuddingen i mjöl ägg och ströbröd.

2. Stek med mycket fett.

3. Serveras med brunsås och stekt potatis.

4. Låt avnjutas med en flaska hemkört fickljummet rött vin.

5. Blir det bitar över, kan man göra stekt inlagd Blodpudding. Se recept 15.


15.                              Stekt inlagd Blodpudding

1. Samma lag som vid vanlig inlagd, se recept 11.

2. Lägg den panerade Blodpuddingen i en hög form varvad med rödlök.

3. Töm över lagen och låt stå en till två dagar.

4. Ätes med potatis och gärna kall romsås.


16.                              Blodpuddingspizza

1. Ta en rund Blodpudding och skär till 1 cm tjocka skivor.

2. Lägg 3-4 skivor på hög och kavla ut dessa med brödkavel.

3. Lägg ut pölsa och strimlad ost över Blodpuddingen.

4. Garnera nu med vad du tycker är gott på pizza, t ex tonfisk, räkor, musslor. Du är begränsningen.

5. Grädda i ugnen på 225.

6. Låt väl avsmakas med en iskall Zeunerts Merke (okej då, två iskalla).


17.                              Blodpuddingsburgare

Ny variant på hamburgaren.

1. Skär upp en rund Blodpudding, 2-3 skivor, 7 mm tjocka skivor.

2. Stek upp dessa tillsammans med ostskivor och bacon.

3. Lägg Blodpuddingen i ett hamburgerbröd och lägg på ost- och bacon- bitarna.

4. Lägg i sallad och dressing och sätt brödlocket på hamburgaren.

5. Smaska i dig tills du lessnar. Skölj ner med Guldus. 


18.                             Blodpuddingskebab

1. Skär upp Blodpuddingen i bitar, 3-5 cm långa och en halv centimeter breda.

2. Stek upp bitarna lätt i en stekpanna.

3. Lägg in dessa bitar i pitabröd, sallad och pepperone.

4. Tillsätt olika sorters dressing efter smak och tycke, en del vill ha vitlök.

5. Tryck i dig skiten tills du storknar och bälga i dig pilsner för att släcka törsten. 


19.                             Blodpuddingspytt

1. Skär upp Blodpudding, kokt potatis, skinka och korv i tärningar. 

2. Stek Blodpuddingen tillsammans med tärnad kokt potatis, lök, paprika, skinka och korv.

3. Krydda efter eget behag.

4. Lät dig väl avsmaka det hela tillsammans med lingon och mellanmjölk.


20.                            Blodpuddingstaco

1. Kavla ut Blodpuddingen till tunna skivor, vik till dom som ett U och låt dem torka.

2. Bryn köttfärs, skär upp grönsaker, och lägg det på uppläggningsfat.

3. Ta även med kryddor också, gärna starka saker.

4. Fyll Blodpuddingstacon precis som en vanlig Taco med köttfärs och grönsaker.

5. Låt väl avnjutas med en iskall Lapin Kulta, eller en fickljummen Pripps om du föredrar sånt.


kram matte!


FRANSSONS OCH ELINAS FILM


RSS 2.0