Söndag!

Det är ganska lungt på Löplabbet Stinsen hitills idag. Jobbar med Markus och Simon. Det är Simons första dag så jag ska lära honom allt jag kan =)
Det är sjunde arbetsdagen irad för mig..jag väntar på lönebeskedet i September! Jag, Fredrik och Håkan har fastlagt mitt schema för hösten. Det blir torsdagar, fredagar och varannan helg. Snittet blir runt 20h/vecka men lönen blir ändå bra pga den generösa OBn!!

Ikväll ska jag och Simon köra ett pass med hopp på tibblevallen. På onsdag smäller det: LÄNGDHOPPSDUELL, rånäs 4H spelen. Igår körde jag massa hopp i backe och efter det ett långintervallpass. En riktig workout!

kram matte!

Fredag

Elina finns inte längre kvar hos oss men jag vet att hon har det bra. En sådan stark personlighet försvinner inte. Hon finns någonstans och har det osannolikt bra. Jag saknar henne jättemycket! Älskade Elina!


Tisdag!!

Nu börjar jag komma in i banorna igen. Jobbar hela veckan, inklusive helgen..kommer troligtvis inte kännas så kul fredagkväll och veta att jag ska jobba lördag och söndag efter en hel veckas jobb..men, money money money!! Direkt efter jobbet idag stressade jag som en tok till Stokholms universitet för att hinna till Idrottspsykologi, kursstart! Det verkar sketans kul med en schysst lärare vid namn Peter Hassmén. Jag har sweetipie "alias" Linnea vid min sida. Det ska tilläggas att jag imorse körde långintervaller vid 07.00!! Vad ar det jag sa, back on track?


kram matte


Hälsning från Gävle: Oförglömliga minnen!

 


Elina

Igår hälsade jag och Jossan på Elina på Karolinska sjukhuset. Jag var där även i torsdags och lovade då att ta med mig datorn nästa gång för hon ville se bilder. Hennes hårddisk med en massa bilder har gått sönder men förhoppningsvis kan de rädda flera bilder. Sedan satt vi där och kollade in bilder från studenten och sommarlägret. Många härliga minnen återupplivades och jag såg hur mycket Elina uppskattade det.
Det finns ingen människa på denna jord som inspirerar mig så mycket som Elina. Trots den svåra sjukdomen hon haft i snart två år är hon alltid positiv och glad. Alla människor borde vara som Elina för hon är den mest fantastiska jag träffat. Elina har en väldigt stark tro och den har betytt allt. Hon vet att det blir bra hur det än blir, gud finns där. Gud/tron i kombination med en envishet som få att hon alltid lever i nuet, har hjälpt henne att leva så bra trots att det inte sett ljust ut. På tal om envishet. Elinas mamma berättade att Elina sprang finnkampen 3000m med spontanfraktur i benet. Hon haltade sista varvet men vägrade bryta.
Jag tänker ofta på Elina och önskar att jag vore mer som henne.


Fredag!!

Hola!! Idag hade vi "Jörgen Persson frukost". Alltså, vi kollade på Jörgen Perssons kvartsfinal samtidigt som vi åt frukost. Jag tror det var tack vare oss han gick till semifinal. Efter pingpongfrukosten drog Klara med mig till gymmet. Där köttade vi på. Jag körde ett typiskt skivstångspass a la löpargymnasiet fast med lite mer övningar. Frivändningar, upphopp med stång, utfallssteg, lats drag, armpendling osv..sedan avslutade jag med mage och rygg med Klara som lärde mig en massa grymmt jobbiga magövningar. Det var riktigt skönt pass. Det blev lite mer än en timme..riktigt härligt!! Sedan en 30min promenix hem.

Hann få i mig lunch innan vi kollade in Klüft som underpresterade. Efter det blev Simon och hans kompisar väldigt sugna på att spela pingis. 20min senare befann vi oss vid Tibble sporthall och lirade en pingisturnering.

Klara skötte sig bra...

Simon kollar in nätet..

Jag fokuserar inför en viktig boll! Åsbro linnet på dagen till ära =)

Ikväll har vi tagit det lungt. Jag har stått en del i köket, både lagat mat och diskat. Till middag blev det rotfrukter och andra grönsaker ugn, kycklingfilé och fetaoströra med honung. Behöver jag ens tillägga att det var extremt gott?


kram matte


Reklaminspelning!

Igår spelade jag in en reklamfilm för vikinglotto (Norges motsvarighet till svenska lotto). Vi höll till på en strand vid Grisslinge. Vi var 10-15 statister som skulle "latcha" på stranden. Jag och Klara körde beachtennis med en extremt tung boll och kassa racket. Huvudrollen spelades av en tjej och hon skulle sola och smörja in sig med solkräm och ha det riktigt gött. Sedan skulle en gigantisk åtta dimpa ned precis bredvid henne (görs i datan senare) och hon skulle få en massa sand över sig. De hade konstruerat en sandkatapult som då bara vräkte ur dig sand. Jag och Klara skulle alltså spela lite tennis och sedan sanden vräktes ut skulle vi spela förvånade och gå fram och kolla på dne här åttan. Vi stod närmst av alla så vi kommer synas rätt bra i rutan.
Jag gjorde bort mig under en tagning. Det var meningen att jag skulle spelaförvånad över att åttan föll ned men det var svårt eftersom det inte fanns någon åtta, jag skulle istället rikta fokus mot trädtopparna. Under en tagning råkade ögonen mina fokusera på huvudrollsinnehavaren då hon fick de där kilona sand över sig. Jag skojar inte hela hennes mun och öron bara fylldes och som jag skrev råkade mina ögon fokusera på detta och jag kunde inte hålla mig, asgarv!! Det var sjukt kul!!


Här höll vi till..som tur vad hade vi tur med vädret och det var mestadels sol...

men vi frös ändå eftersom vi innan varje tagning blev tvingade att bada (omkring 15 tagningar).

kram matte!

Guide!!

Här har ni lite smått och gått från huset jag bor i:


Del av vardagsrummet. Stor tv = mycket bra!

Köket..

Matsalen som jag hitills inte ätit i...tv soffan är mycket skönare.

Del av mitt lilla rum. Palmen hänger fortfarande med!!

En annan del av mitt rum.

Jossan och jag njuter av en god middag i den sköna soffan.

slut!

Tisdag på Djursholmsvägen 29!

Jag och Klara (en av de sex innebandyspelarna) har slappat framför tvn hela dagen. Nu tittar vi på "Hjälp jag kan inte sluta fisa". Borde ha varit snabbare med uppdateringen men det har varit fullt ös med flytt i fredags, jobb helgen..igår och idag har jag ingen ursäkt, förlåt!! Jag trivs hitills väldigt bra här. Alla är trevliga och tillmötesgående!! Det kommer bli skitkul här framöver :D

Idag har jag medan jag tittade på OS skrivit CV, personligt brev, ringt lite samtal. Och vet ni vad jag ska göra imorgon? Jo, Klara kände någon som behövde folk till en reklamfilm och hon drog med mig på det. Imorgon ska jag alltså spela in reklamfilm ute på Värmdö..iklädd enbart badbyxor..ulala!!



kram matte

Inte längre prästkragevägen!

Imorgon är det dags att lämna kära prästkragevägen med alla mina härliga grannar för att istället bosätta mig på
Djursholmsvägen 29. Jag har sett framemot detta länge, inte själva flytten men om ett par dagar då man stabiliserat sig. Jag har packat klart, blev mest kläder. Det som tar störst plats är pilatesbollen.

Idad åt jag, pappa, bror, farfar och farmor lunch vid stan. Köttfärslimpa är otroligt gott!! Annars idag har jag som skrivet packat, skickat in en ansökan till ett tv-program (hemligt än så länge), funderat om Ara Abrahamians utbrott och protest vid medaljscermonin var schysst samt gett upp min pappa vad det gäller matlagningskunskaper då jag har levt på hamburgare och korv på sistone.

Läget på sjukfronten då? Idag har huvudet varit riktigt tungt stundtals, halsen är ordentligt tjock nu (men två alvedon gör nog susen) och som om det inte redan vore tillräckligt så har jag gjort illa ryggen. Jag skulle bara böja mig ned för att plocka upp lite papper som det högg till i vänstra ryggen. Jag måste ha retat gudarna, jag måste gjort något fel. Det låter väldigt underlig, men jag har bara regn hos mig. 

kram matte! 


Nästa kategori...

Världens bästa vän!! Och vinnaren är.....

ANNIKA "ANKAN" OWÉN!!

Onsdag!!

Sveriges andra medalj och ännu ett silver, i samma sport! Inatt ställer jag klockan på 04.00 för att kolla in 100m fritt med Stefan Nystrand. Jag tror han kan knipa ett brons. Han får ge sig mot Australiensaren Sullivan och Fransmannen. Det ska bli spännande!

Jag hade väldigt trevligt igår och idag med mina toppenvänner!! Bland annat spanade vi in en tv serie som jag inte visste fanns. "Playa del sol" med Henrik Hjelt, Josefine Bornebush mfl. De handlar om ett gäng reseledare på Kanarieörna..väldigt underhållande. Hann bara kolla in fyra avsnitt så jag ska ladda ned lite nu..psst..säg inget!!




Jag klippte nyss gräset hemma och jag måste vara den enda som tycker det är kul. Jag går runt runt runt tills det bara blir en liten fyrkant oklippt kvar. Något jag också tycker är kul är att jag nyss upptäckte att det fanns Sjukamp och Tiokamp på mitt OS spel!!!! Jag har missat det!!!!



Uppmuntran.

Min hals är fucked up och mitt huvud värke..tyck synd om mig då!!! :D

Behövde kolla på lite bilder som muntrar upp:

Här springer sångaren i BWO in som etta.

Het frilla..eller rättare sagt färg!! För er som gick på löpet eller Rudbeck minns min ångest den perioden. Mössa på!!

kram matte

Lunchtips!!

Jag var snäll mot min bror för att han äntligen lämnade sitt rum. Jag lagade hans favoriträtt: Potatis och purjolökssoppa.

Prinsen ville också vara med.

Tisdag!

Idag blir det slapp framtill kvällen då jagska träffa några kompisar. Vi ska hålla till vid ett hus hos Bella och sova där, det ska blir skitskoj!!

Jag måste berätta vad min bror Jesper har för sig. Han fick någon idé i måndags morse att han inte skulle lämna sitt rum på 3 dygn..han har hitills hållt det. Jag får serva honom med mat och bla bla. Det värsta är att mamma är in London och pappa jobbar så jag får sköta resten av huset med städning, diskning, matlagning...men det är jag ändå van vid att HAN ALDRIG GÖR!!!!! Börjar bli lite förbannad nu.

kram matte

Jävla HALS!!!

Jag har SVINONT i halsen!!!! Fattar inte att det inte ger med sig..går inte att svälja.

Idag fick jag ett ryck vid 14 tiden..åkte till banken för få lite information om aktier och spara i fonder, storstädade mitt rum, ändrade adress på www.adressandring.se + lite hemligt..det var ett skönt ryck!! 

kvällen/natten har jag varit med Annika och hennes storasyrra Lina..väldigt underhållande!!


Moster!



Jag har en härlig moster. Kolla in denna korta filmsnutt när moster kör några heta dansmoves..kommer i slutet på filmen!!

Måndag!!

Fortfarande ont i halsen. Åttonde dagen nu. Jag känner mig skitsunkig!! Ingen träning, sena nätter, molnigt och dystert ute, äter konstigt! Samtidigt sitter jag och kollar på OS..det finns inget som kan få mig så peppad..jag vill bara TRÄNA och komma in i rutinerna igen. När jag är alldeles tokladdad och peppad efter att ha kollat på OS spelar jag mitt OS spel, det lugnar ner mig lite.


Idag har jag spelat Online, då möter jag andra över internet..skitskoj!!! Ovan ser ni startlistan för 100m. Jag är mattetherunner från Sverige (såklart) och möter en amerikan, korean, Ryss mfl..


Sveriges första medalj!!!

Jag vaknade nästan precis och sprang ner till tvn för at se upplösningen på damernas linjelopp i cykel. Emma Johansson var så nära guldet men fick nöja sig med silver. GRATTIS!!! VAD KUL!!!


Många yrken idag..

Nu mina damer och herrar börjar klockan snart närma sig 03.00. Ni kanske då tänker vad jag gör uppe så här tidigt/sent. Nej, jag ska inte morgonjogga. Jag har varit bartender, städare, prisutdelare, speaker och fyllechaffis..Det blev rätt kul mot slutet. Det roligaste var att blanda drinkar..jag söp de verkligen under bordet!! De flesta var dyngfylla. Det var en riktig "bonnafest"...supa, supa tills man blir riktigt jäkla full och dansa till dansbandslåtar. Jag har en sak att erkänna och jag tycker faktiskt om dansbandslåtarna..jag tycker det svänger :D

För att bara ge ett exempel på hur fulla människorna var: En kille kom fram och sa "Du är väl den där löparen som springer", "Ja det stämmer", sa jag. "Men det är ju OS nu och vad fan gör du här? Du ska ju sätta på Carolina Klüft, för det har du väl gjort?"..

Jag ska lägga upp en rolig video på moster sedan..

godnatt!!


50 årsfest!!

Nu är det dags för min mosters man Tomas 50 årsfest. 80 gäster är bjudna. Jag ska servera och så. Jag är dock lite deppig och down för nu när min hals inte känns så mycket så har jag istället fått huvudvärk (feber?) och snuva. Jag känner ingen smak när jag äter. Tänk all den goda mat som moster foxat och som jag inte känner smaken på..lägg på huvudvärken och jippie!!! Jag ska också vara fyllechaffis och kommer väl behöva skjutsa på folk framtill 04.00 inatt. Nu klagar jag..som vanligt..men efter regn kommer solsken!!

kram matte!

Jag svävar nästan på moln!!

Jag vann störtloppscupen!!! Jag pratar såklart om mitt dataspel alpine ski racing 2007..jag älskar att försvinna in i dataspelsbubblan..det är skitskoj! Jag sätter upp mål inför varje säsong..t ex: pallplats i storslalomcupen, VM guld i det..topp 5 i den totala världscupen osv..
Men snart kommer alpine ski racing få lämna tronen för jag har ringt GAME i Örebro och det har lagt undan det nya OS spelet åt mig!! Wohoo!!! Fan vad jag ska kötta ikväll!!! Som jag har väntat och kämpat för det där spelet!!! Jag ska föresten inte hoppas på för mkt..jag krockar väl på väg in till Örebro eller något..nej usch..positiv var det!!


Så här ser spelet ut


Jag kollar litegrann på OS invigningen men jag tänkte jag ska kolla extra noga på sammandraget ikväll!! LÅT FESTEN BÖRJA!!!

By the way så springer nog P19 2000m hinder strax..GGGGGRRRRRR!!!!

kram matte!

Hemkommen från Strängnäs!

Haliochhalå ute i cyberrymden!

Jag har under dagarna två varit och hälsat på Elina i Strängnäs. Det blev tidig uppgång i onsdags närmare bestämt 05.05. Som tur var kunde jag sova på tåget och sen hade jag och Elina hela dagen tillsammans. Vi var ute med båsten och fiskade (napp: en halv mussla och tre sjögräs) dessutom drog elina och hennes syster ihop ett jättegång kompisar som gjorde upp i Maffia (Mafioso) på kvällen. En mycket trevlig vistelse avslutades med att jag och elina fick stressa till tåget och fastnade i broöppningen... men som tur var så hann vi (man behöver inga marginaler)!

Idag fredag är det slapp som står på programet samt uppladdning för morgondagen. Regnet vill inte ge med sig så jag halvtittar lite på OS invigningen och surfar på nätet. Harry Potter och Halvblodsprinsen ligger också och väntar.



Frasse och Elina tillsammans i Kungsberget :D

Tråkig nyhet

Det blir inget JSM för mig. Halsen har inte blivit bättre. Det känns jäkligt tråkigt såklart. Även om jag inte har varit i min bästa form de senaste veckorna så hade kanske en vecka med lätt träning hjälpt? Dessutom är det tråkigt att jag missar den viktigaste och roligaste tävlingen på året. Det är SM som jag har tänkt på under vår och sommar, visualiserat om ett jättebra lopp där jag för första gången får kliva upp högst upp på pallen. Det var i Norrtälje jag nådde min första "pallplats" i ett mästerskap, det var Svealandsmästerskapen 2002 på 1500m. Nu tänkte jag liksom knyta ihop säcken och ta ett till, men tyvärr så får någon annan bli glad istället för mig. Kanske min vän Lars Drageryd från KFUM Örebro som har kämpat och nu blivit så bra!! Hoppas på det!!
 
Det tråkigaste är i alla fall att förklara för alla att jag inte kan vara med. Jättemånga har skrivt sms (pga att jag är med i tidningen idag) och önskat lycka till. Släktingar och vänner. Det känns jobbigt att behöva göra de besvikna när jag svarar att jag har halsinfektion och inte kan ställa upp. Eh..tänker jag ibland..vad fan gör ett JSM, det är ju inte hela världen. Men sen kontrar jag mig själv tillbaka: Nej, men tänk hur många träningstimmar du lagt ner i år? X antal banpass, X antal hårda backpass, X antal dubbelpass, X antal tidiga uppgångar för morgondistans, X antal cirelstyrkeövningar och bålstyrka. Och tänk all fokus..som nu bara försvinner!! Det låter löjligt men imorse när jag åt frukost och mamma sa "Men gud vad tråkigt Mattias" så var jag nära att börja lipa och nära till tårar var jag också idag när jag satt hos Läkaren (De ringde dit mig igen för att göra om några tester) och förklarade att JSM var imorgon.


Visst är det kul att vara med i tidningen men gärna när man gjort något bra!! "En hedrande åttondeplacering"..ibland kan journalister vara goda åt andra hållet också. Jag skulle ha skrivit "Fiasko-Åsbrolöpare tveklöst sist".

kram matte!

Ont det gör ont..

Ont det gör ont men det går, det gör ont en stund på natten men ingenting på dan. Jag har visserligen ont i halsen på dan men nu på kvällen och när jag ska sova gör det horibelt ont. Nu har jag ont i höger öra också..tänk om mina öron börjar krångla igen? Det rinner ut vätska..är trummhinnan spräckt?? Fasen vad ont jag har i halsen..kanske för att man nu känner efter.

Har ägnat kvällen vid tvn. "Jag vet vad ju gjorde förra sommaren" var ingen hit..jag somnade som jag brukar när jag kollar på film lite senare på kvällen. Har hittat ett favorit te..söt lakrits!! Först smakar det lite söt laktris och sedan kommer en eftersmak av honung..fast jag inte har socker eller honung i..mysko!! Väldigt gott!

/matte


1h och 20min!!!!!!!

Har precis klipp gräset sådär fint som bara jag kan!! Nu ska jag laga lunch..det blir wok.

Fick antagninsbesked 2 från VHS och visst är jag välkommen att läsa idrottspsykologi..det kommer blir jättekul!! Något som är mindre kul var igår när jag skulle kolla på www.sl.se hur långt tid det tar att åka kommunalt från Näsby allé till Sinsen (där jag jobbar)......1h och 20min!!!!!!! Och tänk att jag ska tajma detta också!!!!! Någon som har lust att GE mig en bil? Jag funderar fasiken på EU moppe.


ps! Jag har trre missade samtal på min mobil och de är dolt nummer..fasiken vad nyfiken jag blir..tänk om det är läkaren som ringer och säger att de hittat något mystiskt..eller kanske..eller kanske...

kram matte!


Rapport från läkaren..

Hej hopp! Klockan 08.30 befann jag mig på Askersunds lilla vårdcentral. Jag fick träffa Agneta som var en väldigt trevlig underläkare. Jag fick ta EKG, Hemoglobinprov, blodcellsprov typ, körtelfeber, streptokopter (försöker mig inte på en stavning) och lite annat. Allt var bra förutom hemoglobinet men hon sa att det var lågt för att jag hade en infektion i kroppen. Jag frågade hur hon tyckte jag skulle göra med JSM 2000m hinder som är på fredag och hon svarade att det inte var någon bra idé. Men om jag känner mig bra imorgon kör jag..känner jag halsont imorgon är det nog ingen idé. Att springa max första friskdagen är nog ingen hit kanske? Till sist sa hon "Ät mycket frukt och grönt"..sällan den då :D

Det var skönt att provresultaten var bra!! Nu kan jag lämna det åt sidan. Det bästa jag kan göra nu är att ta det lungt. Äta bra, vila och kanske gå en lättare promenix. Göra det bästa av stunden för att förhoppningsvis bli frisk till på fredag.

När jag satt och väntade på att sprutan skulle stoppas in i armen på mig imorse, läste jag ett citat som stod skrivet på en stor tavla:

Och ur kaoset hördes en röst som sade:
Le och var glad, ty det kunde varit värre!

Och jag log
Och jag var glad
Och det blev värre.

De senaste veckorna för mig är som citatet. Först Valbo som gick blää..ok le och var glad, gå vidare nu..sedan DN galan som gick blää..ok le och var glad nu, ladda upp hemma nu och se framemot SM..SM 3000m hinder och väldigt besviken men jag försökte le och var glad..så blev jag sjuk!! CITATET STÄMMER TA ME FASIKEN!! Nu ska jag sura och vara butter så kanske det då bli bättre? 

Och ur kaoset hördes en röst som sade:
Var sur och bitter..jag en riktig bitterfitta, ty det kunde varit bättre!


Och jag var sur
Och jag var en riktig bitterfitta
Och det blev bättre!!



Fotstukningen också..hehe

kram matte!

Blää..

När jag blev sjuk på löpet hade jag mina vanor. Jag köpte alltid färskpressad juice och vitlök. Nu orkar jag inte hålla på. Det får blir som det blir. Imorgon klockan 08.00 ringer doktorn så jag får en tid. Pratade med en idag och det var ingen muntergök direkt. "Jaha..ont i halsen säger du..och feber..jaha..har du snuuuva då?..nehe..och du vill också ta järn och b-vitaminprov..jaha..jag vet inte.." och sådär höll hon på men jag lyckades charma henne till slut.

Dagens fynd: ett nattlinne med nasse på. 69kr och perfekt när man vaknar lite frusen en natt och vill ta en nattmacka!!

kram matte!

IKEA

På IKEA kan man förundras över många saker...


Till exempel hur i sjutton denna soffa kunde förvandlas till en säng!! Jag säger bara Oh my god!!

kram matte!

Fyndar tisdag!!!

Idag tisdag har jag Kristoffer varit på stan i Gävle. Gävle City håller just nu på att förvandlas till Sveriges största gratisfest. Imorgon börjar nämligen gävlebornas höjdpunkt: Gävle Cityfest! Jag konstaterade att jag nästan är jämngammal med Cityfesten, det är nämligen 16:e året i rad de kör... Jag frågade min vän Yee om hon tyckte man var socialt rubbad, tråkigast i universum eller torr som en öken om man inte såg speciellt mycket fram emot Cityfesten. Hon svarade nej, vilket kändes bra då det är precis så jag känner. Det beror nog på att jag gått alla gator upp och ner och tittat på alla stånd så många år att man känner att man har gjort det. Det som skulle locka i år var väl i såfall öltälten och partyt. Men hindret för detta stavas JSM. Jag ska naturligtvis gå ner på stan någon dag och käka en langos eller nåt för att känna på stämningen. Det är ju alltid roligt att träffa folk. Alla gävlebor hänger ju på stan i fyra dagar i sträck nu :D

Att jag besökte stan idag var av tre anledningar.

1. Klippa mig - Japp, jag är nyfriserad!

2. Träffa Yee - Japp, vi gick på stan, käkade och spelade 500.

3. Fynda på sommarrean - Japp, En tröja och ett par jeans inhandlades!

Nu bär det snart av emot Gunder Hägg Stadion och träning. Ska bli nice :D

Impossible is nothing
/Frasse


Ibland längtar man bort..

Jag känner att jag inte orkar med min familj just nu. Eller rättare sagt Mor och Far. När man hör på när de bråkar så tänker man bara "Är ni 46år?".
Nyss kommit hem från IKEA. Jag hade förhoppningarna om att vi skulle köpa lite prylar som jag behöver till nya rummet. Vet ni vad jag kom hem med? 6 matförvaringsburkar och en filt. aaaaaaaaaaaaa...De tyckte jag skulle vänta med och köpa allt tills jag hade sett rummet mera..visserligen kan jag förstå de, men vem fan vill matcha sänglampa..och varför sa de inget så jag slapp följa med från början.
 
Jag känner mig sämre i hals och huvud..ingen matlust och känslig för minsta ljud.


Thailand..Februari i år!! Från vänster: Pappa, Jesper, Sillen, Jennie, Jessica, Petra, jag, Mamma och storebror andreas.

kram matte!

Det blir sällan som man tänkt sig..

Gårdagen tillbringade jag någonstans bortom tid och rum. Jag befann mig långt bort från denna värld. grubblandes..
Idag ska bli stora fixardagen för idag kanske jag har lite ork..den som inte fanns igår. Dessvärre..och jag menar nu DESSVÄRRE är att jag idag vaknade upp (visserligen kände jag lite igår också) med svullen och ond hals, värkande ögon och tungt huvud..YES!! Jag har ringt till vårdcentralen och fått telefontid 13.45. Och först efter det kan de avgöra om jag får komma på undersökning. Ska ta järnprover och förhoppningsvis lite annat också. Hoppas jag kan få en tid snart.
Saker som ska fixas idag annars är CSN papper (ska ta bidragsdelen - ej lån), ringa the boss about work, åka till IKEA och köpa lite smått och gott inför flytten.
 
matte


Oh, vad bra serien var!

Har precis tittat på det tredje och avslutande avsnittet av "Vägen till OS". Det var nära att jag fällde en tår när Christian Olsson avsluatde säsongen med skadan på DN-galan. Jag tyckte verkligen att dokumäntären var super. Framförallt för att jag känner igen mig själv så mycket. Även om deras träning naturligtvis är en stor nivå över min egen så är det ju exakt samma upplägg, samma övningar och samma tankar de stora stjärnonrna brottas och utsätts för. Denna triologi har blivit en riktig motivations källa den senaste veckan. Inte minst blev det väldigt påtagligt när jag precis kom hem från ett våtväst pass och 30 minuter senare ser Susanna Kallur göra exakt samma grej på TV. Hoppas nu att vägen till OS för dem och vägen till JSM för mig blir så bra som möjligt den lilla tid som återstår!


Time to read Harry Potter


/Frasse

Söndag!!

Klockan är 17 och vad snabbt dagen har gått!! Jag körde distans med Albin imorse..vi körde 50 lugna minuter. Sedan har jag skickat lite brev till Lilivor och släktningar.

Låg sömnlös inatt. Tankar om löpning och SM bara forsade fram i huvudet. Jag försökte fokusera på något annat men det ville sig inte. Klockan 3-4 på natten läste jag dock ut en bok..det var bra avslut och jag tror det blir en bra film av boken.

Nu ska vi åka och hälsa på älskade farmor och farfar..

Vilken underbar dag vi har idag, idag, idag...

Idag regnar det över stora delar av Sverige, Gävle är inget undantag. Det inte bara regnar utan det öser ner. Sitter förtillfället och försöker planera mitt liv. Närmast ligger en distans med bålstyrka och exentriska tåhävningar som grädden på moset och väntar på att bli genomförd. Vädret får mig att känna mig måttligt sugen. Hoppas på att jag ska kunna tima in mitt träningspass när det strilar lite mindre. Vi får se hur det går!?

Jag har städat idag. Både huset hos pappa och min dator. Den har blivit lite seg vilket idag försökte åtgärdas med en diskrensning och en diskdefragmation. Skrivbordet fick sig också en ordentlig uppstrukturering så nu slipper det ta fem år innan man hittar filerna och programmen man söker.

Jag, Yee och Daniel har planerat att fika ikväll. En mysig fika med något varmt att dricka och något gott att äta. Perfekt när vädret är som det är!

Om man som jag blir lite nedstämd av regn kan jag rekommendera biofilmen Mamma Mia! Jag är just nu inne i en ABBA hits period efter att jag såg den filmen, de är så bra, gör en så glad och man vill bara resa sig och dansa med i de välkända låtarna. Mina favoriter från filmen är nog Dancing Queen, Lay your love on me och Honey Honey.







Nu regnar det nog lite mindre.. time for running..

/Frasse

Jag är tillbaka för att stanna!

Jag citerar mig själv från ett blogginlägg skrivet 2007-07-25 12:55:07:


"Jag har gjort det igen...

Ännu en gång har jag haft ett litet uppehåll i min bloggverksamhet. Jag är nog vad man i bloggvärlden skulle kunna kalla för en periodare. Uppehållet har emellertid sina förklaringar."

Kära bloggläsare jag förstår att ni måste ha haft svårt att berga er sedan Matte för några dagar sedan antydde att jag kanske skulle göra comeback. Här är jag; back on track redo för nya utmaningar. Denna gång vill jag istället för att förklara varför uppehållet blivit så långt, nämna anledningarna till att jag börjar skriva igen:

1. Jag har idag lördag fått abstinens. Kristoffer Fransson kan lätt få det när han inte har något att göra en hel dag. Han sov till klockan 12 och har under dagen förflyttat sig mellan den bärbara datorn, den stationära datorn och TV:n. Den största aktiviteten bestod av att skjutsa Lotta Fransson och Kent Agent till Sätra med bilen. Rastlöshet är bara förnamnet, varför inte ägna tid åt något vettigt?

2. I en tid då alla mina vänner sprids för vinden i den stora vida världen alla med nya framtidsplaner vore det bra med ett enkelt sätt att kunna tala om vad jag gör för tillfället. 

3. Jag har sedan barnsben haft i bakhuvudet att det är med journalistik jag vill arbeta med i framtiden. Hur ska det gå om jag inte ens klarar av att skriva en blogg?

4. Rivaliteten med Fiemma finns fortfarande kvar som ett gnagande minne och jag måste ju passa på att poängtera att det för alltid kommer vara Frassematte som var pionjärerna även om Fiemma kanske har nått lite större framgångar än oss.

Så nu är jag tillbaka, vad kan ni då förvänta er för storslagna nyheter i nysatsningen? Jo, layouten på bloggen är under omarbetning och kommer att bli kanon. Dessutom tänker jag och Matte ha en del tävlingar och Veckans... Den som läser får se.

Vad gäller löpning går det lite tungt för både Matte och mig för tillfället. Jag har en sena som gör ont och stör i upplägget. Men som Matte skrev: Vi ger inte upp! Om en vecka är det JSM och då kommer vi att vara omladdade, sugna revanchlystna och då kommer resultaten. Veckan vi har framför oss kommer alltså att vara spännande både idrottsligt och bloggmässigt.

I´ll be back
/Frasse

SM kul..

Jag sprang riktigt jävla förbannat i helvete super mindre-bra idag..Jag hade en sekund bättre tid än kvinnliga 3000m hinder tvåan Lena Öhrn. Inget mot Lena för hon persade och sprang otroligt bra..men hon är ändå av det andra könet. Jag sprang det sista 4-5 varven med skitstumma ben och under de sista 3 varven var det ända jag tänkte på när jag skulle bryta. Men på något sätt lyckades jag ta mig i mål. Jag är nöjd och rätt stolt över att jag tog mig imål..men fråga mig inte hur det gick till?! Jag orkar inte vara besviken för jag vet att något inte stämmer med mig. Nog för att jag inte hade förväntat mig några tider nermot 9,20-9,30..men 10,05!!! Något är fel. Men det känns surt för jag var laddad innan och ville springa. Något är det som sätter stopp. Man kan ju ha en dålig dag men inte riktigt en sådan här dålig dag!! Dessutom har jag haft en dålig dag i de 5 senaste loppen.

Annars tyckte jag det var en kul tävling. Mycket folk och många stjärnor där. Träffade många kompisar. Jag och Albin (som sprang kanonbra och persade på 1500m med 5s!!) badade isbad efteråt. Man fick stå i en grön soptunna fyllt med is och vatten. Det var inte så farligt som jag trodde. Jag tyckte det var bra stämning, trots regnrusket.    

mina segrar..hinder och 800m

PS! Jag ger inte upp!


Snart dags..

6 timmar kvar och Börje (min tränare i Åsbro goif) ringde och tvingade mig använda hela tävlingsdräkten:


kram matte!

Fredag!

"Vägen till OS" gav mig rysningar igår igen. Det är skitbra!! Det roligaste var när Carro hade presskonference efter beskedet att hon slutar med sjukampen, då en tant frågar "Varför just längd" och med tonen som om det vore kasta bajs hon skulle göra..fasen vad jag garvade då!! Med i serien var även Carros lillasyster Olivia som jag gått och blivit lite kär i sedan jag såg henne i lilljanskogen i samband med DN galan :D

press Olivia Klüft, mitten, jämförs oundvikligen med storasy

Vad händer idag då? Jo, jag ska ta det lungt. Jogga lite, träffa några kompisar nere vid hamnen och äta lax ikväll.

Imorgon blir det debut x 2 för mig. Första gången senior SM och första gången 3000m hinder. Ena stunden känner jag mig riktigt peppad och tycker det ska bli hur kul som helst att stå bredvid Mustafa Muhammed på startlinjen, andra stunden känner jag mig lite tveksam eftersom jag har varit väldigt seg på sistone. Bättre att inte bry sig om det andra utan fokusera på hur kul det ska bli!! Lycka till alla som läser bloggen som ska springa SM idag, lördag eller söndag!!

kram matte!  


RSS 2.0