Slott är intressant!!

Slottguidningen var jätteintressant!! Min vän Isabel var grymm guide och jag beundrar henne. Tänk att göra samma guidning klockan 11,12,14,15 och 17 tisdag-söndag!! Efter rundturen åt jag på slottscafét där det sevrverades stor lunchbuffé och jag säger bara OH MY GOD!!! Samtidigt som jag njöt av den extremt goda lunchen satt jag och Bella och snackade en massa. Superhärligt!!
Stjernsunds slott

Detta är Stjernsunds slott!! Ligger precis utanför Askersund.

Sedan jag kom hem från min lilla tripp har jag fixat lite inför the future. Mailat kursansarige men så har jag framför allt spanat in resor. Jag, Frasse, Bertine och Yee är vi (än så länge) som planerat in en resa månadskiftet augusti/september. Vi är lite inne på Kreta..men vi får se.

kram matte!

Torsdag!!

Sov som en prins inatt..vilket jag faktiskt gjort även de senaste veckorna. Jag är otroligt tacksam för det. Det värsta jag vet är att ligga klarvaken klockan 2 på natten och inte kunna sova.

Mamma och Pappa drog till klipporna men jag följde inte med. Jag gör tre dagars uppehåll med solandet nu. Istället ska jag först skjutsa Jesper och Jessica till Harge (Jag är lite trött på att alltid behöva köra på dem) och sedan ska jag åka till stjernsunds slott och gå med en guide där runt och i slottet. Guiden är ingen mindre än min egen vän Isabel Azcárate!! Det ska bli kul. Förhoppningsvis äter jag sedan lunch med henne där.

Igår pratade jag med Frasse i telefon och han chockerade mig då han berättade att han ska ta upp bloggandet igen. Han hade mycket planer och ville att vi skulle ändra designen och innehållet en aning. Vi får se hur det blir. Det har redan blivit lite annorlunda. Han sa att han ville ha en design likt blondinbellas..haha..skojade nog bara.

kram matte!

Nice med sol...men...

Det är härligt när solen skiner..vi har packat våra väskor och åkt  till Harge eller Klipporna för att ge skinnet vad det tål. Jag blir alltid seg i solen men brukar kunna stå ut ett tag men de senaste dagarna har jag inte gjort det. Hur har jag då löst detta problem? Alternativet vore att stanna hemma och inomhus men då blir jag helt själv, så det gick bort. Så kom jag på den geniala lösningen: paraply!!

Nu kan jag både vara social med familj och vänner på stranden fast i skuggan. När alla frågar varför jag ligger under ett paraply svarar jag att jag redan har en så perfekt bränna. Lite komiskt var det idag när ett åskväder drog in över stranden och vem förutom jag hade med sig ett paraply?? Ingen!! En halvtimme senare blåste ovädret bort och det blev riktigt fint igen...att ligga i skuggan och läsa bok förstås.

Nu är jag hemma och kvällen blir väldigt lugn. De andra ska åka och kolla på fotboll någonstans.

Inspirerad..hur?

Dokumentären "Vägen till OS" var jättebra!! Den gav massa inspiration och sätter sprätt på motivationen. Jag har funderat på motivation. Jag har nästan aldrig problem med den. Igår längtade jag så mycket efter stunden då man precis knutit klart sista knuten på spikskorna och drar iväg på sin första stegring..det är så härligt!! Att jag har bra motivation syns i min träningsdagbok..nu vill jag att det synd på tävlingarna också!! Laddad!!

Bilder från sommaren!


Kortspelet bubblan blev en hit under lägret i Högbo. Lena kikar fram.


Jag och Sara på resturangen La vacca i Göteborg.


Systrarna Kärling och Frasse hemma hos Kärlins. Mycket fint hus och tomt hade de!!


Jag i en oerhört snygg moppehjälm. Bakom mig ser ni Barbro Högbergs välfyllda bokhylla.


Frasses superhärliga morsa iklädd sverigehatt dagen till ära.


Jag och Bertine på DN galan!!


Jag kunde inte låta bli att fota denna söta vovvsing. En korsning mellan Portugisisk vattenhund och collie (väldigt udda).


Moster, Tomas och kusinen Jonas under vår lilla släktmiddag. När det är fester med dessa, sups det ganska mycket. Det roliga är att moster aldrig dricker men hon är den som är mest igång ändå!!

Tisdag!!

Kom precis hem från Transtensvallen där Jag, Albin och Lukas körde bana. Jag och Albin körde 200ingar och Lukas körde 1000ingar och 100ingar. Det kändes ok. Albin envisades med att bara ligga bakom fast jag erbjöd honom att dra i alla fall en. Han svarade att han tyckte det var mycket skönare att ligga bakom. Hmmm..det skulle jag också tycka. Var därför tvungen att visa vart skåpet skulle stå på den sista intervallen som gick lite extra snabbt :D

Det är molnigt idag och det är jag tacksam för!! En återhämtningsdag från solen behövs. Men det är såklart stekande hett ändå. Ska nu kolla på vägen till OS nu (som jag missade igår - var på bio med mamma och syrran) och därefter blir det till att slappa. Ikväll ska "Thailandgänget" hålla till hos min storebror som har flyttat till ett hus utanför Örebro, det ska bli trevligt.

kram matte!


Söndag!

Har varit och glassat vid klipporna idag. Jag bor på världens bästa ställe!! På sommaren när man vill sola och bada i alla fall. Samma gäng som var vid släktmiddagen igår var med nu också. Jag har en speciell släkt men mycket underhållande. Jag älskar att bara sitta och lyssna på dem. Särskilt när de fått i sig lite gin och cola.

Läste ett inlägg som mary skrivit på Sannas blogg. Mary skrev att hon hatar när folk som inte bor i hennes korridor bajsar där. Jag kände mig genast träffad. Men lika mycket som Mary hatade det, älskade jag det. Även om vår toalett var ledig gick jag gärna och satte mig på "fiemmakorridorens" toalett och klämde. Medan man satt där och klämde kom Mary och skrek "Bajsa på din egen jävla toa". 

 

pjuuu..

Det var äckligt varmt att springa..nu ska jag äta..


Lördag!!

Det är fruktansvärt härligt och varmt ute. Det finns inget annat att göra än ligga vid stranden. Har hängt vid Harge hela dagen och det var smockat med folk. Härligt!! Nu ska jag vila en stund inomhus innan träningen. 15 heta kilometer står på programmet. Ska försöka hålla till i skogen så jag får skugga.

Ikväll blir det lite släktkalas. Grillning och skitsnack. Moster kommer, då blir det kul!!

kram matte!

Fredag..

Sitter och väntar på att hela familjen ska bli klar så vi kan bege oss till stora sandstranden vid Harge. Det är superväder ute och jag är glad att mina föräldrar får bra väder på sin semester. Njuta själv kan jag inte..alla mina sinnen har lagt locket på. Jag lever, mer gör jag inte.  

800m och 2,01.3 igår. Kändes ok tills det återstod 150m då jag inte hade något kvar..helt orkeslös. Viljan finns och jag ger allt men kroppen vill inte. 2,01.3 är iof bara 9 tiondelar från uteperset. Av de fyra loppen jag sprungit på kort tid nu var 800m loppet det bästa. Men jag rankar nog hinderloppet högt på sitt sätt. Att jag tog mig genom loppet och gav allt trots den hemska tröttheten kommer betyda mycket framöver. En bra erfarenhet.

Jag vill få tillbaka glädjen nu. Ingenting är roligt. Det är sommar och härligt väder. Vad kan få mig må bättre?

mösskastning
Jag älskar den här bilden. Jag vill tillbaka till den dagen för då var jag glad!!

Lite gladare..

Jag surfade runt lite på nätet då jag kom på att schemat och kursbeskrivningen för idrottspsykologi kanske publicerats och visst hade det gjort det. Det verkar skitskoj!! Det var föreläsningar eller lektioner en gång i veckan (tisdagar för de som är med i tisdagsgruppen och torsdagar för de som är med i torsdagsgruppen) mellan 18.00 till 20.45!! Alltså krockar det inte med träningarna med spårvägen som är måndagar och onsdagar (vanligtvis). Kursens innehöll verkar också hur kul som helst. Jag vet att jag är intresserad av ämnet men framförallt så behöver jag ämnet!! Dessutom pratade jag med Linnéa som också ska läsa kursen!kram matte!

Torsdag!

Sitter vid löpargymnasiets datorer. Har precis ätit frukost.

Igår sprang jag 1500m på DN galan youth och presterade som på Valbo games - långt ifrån min nivå. Den nivå jag hade på träningen innan Valbo. Träning är förstås inte samma sak som träning men det känns jäkligt surt. 4,11 sprang jag in på och det var segt. Jag klarade mig från väggen den här gången. Idag springer jag 800m. Min familj kommer upp och kikar - kul. 800m är en rolig distans att springa vanligtvis men just nu är jag ingen solstråle!! Att gå från jätteglad och med självförtroendet på topp förra veckan till hur jag mår nu känns lustigt. Allt pga att man inte presterar det man vill på tävling.
Just nu vill jag bara bli glad igen. Igår när jag var på middag med en kompis från Rudbeck kändes det som om jag krustade fram skratten och glädjen.

kram matte!


Lördag!

Somnade vid cirkus 02.30 inatt och vaknade 08.30!! Upplevde att min puls inte ville gå ner. Jag undrar fortfarande vad som hände igår men har bestämt att det inte tjänar något till att grubbla och tänka på det. Jag kan låtsas att jag sprang kanonbra och nu ska jag köra på som vanligt. Idag blir det lätt träning (10km distans) och hänga vid Gunder Hägg Arena..Frasse springer 800m idag och det ska bli kul att kolla in det och alla andra lopp.

En bild från Världsungdomsspeln. Kamp mot en Skotte och en Norsk. Norsken vann och jag därefter.

matte!

OC är slut!!

Idag tittade jag på det absolut sista OC avsnittet..har nu sett alla fyra säsonger. Fan!


In i väggen..

Idag gick jag för första gången in i väggen. Då menar jag inte vägg som håller ett hus uppe utan mjölksyraväggen. Jag sprang idag 2000m hinder på Valbo games. Jag hade perfekt passering efter 1000m då klockan stannadepå 3,00..alltså 6minuters tempo. Vi ett varv lvar small det bara till. Jag kan säga att det var ett under att jag klarade mig utan att falla när jag skulle passera de två sista hindren. Jag kom i mål på 6,19 och det var 12s från pers. Jag låg i 30min efteråt och kunde inte röra mig. Jag har aldrig varit så trött. Jag har från att jag gick i mål grubblat över hur fasiken det gick till?? Jag har tränat bra de senaste veckorna och den senaste veckan har kännts kanon. Jga har sovit bra, ätit bra och haft hur kul som helst och mått jättebra här i Gävle. Hur fasiken kunde detta hända??? Och mamma och pappa som hade åkt 30mil från Askersund fick se sin son stappla in i mål. Jag skämdes efteråt..faaaaaaaaaan!!!!!!!!!!

Nu känner jag mig helt tom..det känns jättekonstigt. Men jag säger som mickan sa till mig "It can only get better" och det ligger väl något i det. Mamma och Pappa sa att jag skulle köpa en chipspåse och börja festa! Haha..det var skönt att de fanns där och stöttade i alla fall. Det är bara att försöka ladda om till DN galan..men jag känner skam, mycket skam!! Den känslan måste bort.

kram matte!

Måndag!!

Just nu befinner jag mig hemma hos Mikaela Kärlin i Gävle!!! Mickan lagade pasta bolognese till mig och Frasse och jag slog ihop en bärpaj..mums!! Lägret i Högbo med Spårvägen var superhärligt!! Alla träningar kändes bra, maten var fantastiskt, miljön ännu bättre och väldigt trevligt folk!! Jag är mer än nöjd!! Jag ska nu stanna hos Frasse veckan ut. Jag har fasen mer vänner i Gävle än i Askersund!!


Nu ska jag ut och hoppa studsmatta med Frasse och Mickan..de tjatar så!!


kram matte!


Bildbevis!!

Jag har fått rapporter om dåligt väder i norr. Det har vi inte här i Askersund!!!Njuter...

kram matte!

Sol, sommar!!

När jag var ute med hunden i morse hände något. Plötsligt spred sig glädje inom mig och jag började hoppa. Jag tror det var solen..fast ibland brukar jag få glädje eller endorfinkickar bara av att prata med mig själv och lösa problem. Kul vad det i alla fall. När jag sedan kom hem fick jag ett telefonsamtal från en väldigt glad Jossan som berättade att hon kommit in på naprapathögskolan!! Wow vad häftigt!! Alla gratulationer!!

Löparrundan gick bra!! Ingen smärta varken under eller efter..för bra för att vara sant? Lagade sedan iordning pasta- pesto med rostbiff och drog till Haga för att sola och bada. Jag låg väldigt skönt på en badmadrass i gräset och lyssnade på P3 i mobilen. Jag fick höra något vidrigt där. Förr i tiden hade man inget toalett eller hushållspapper..vet ni vad mammorna gjorde när deras barn hade snuva? de sög ut snoret med hjälp av mjunnen!! Fy fan!!

Nu sitter jag på vår altan med laptopen..livet leker!! Ikväll ska vi grilla och jag ska tvinga min familj att spela spel!!


kram matte!


Onsdag!!

När jag gick ned för att äta frukost hittade jag som vanligt en liten lapp från pappa:

Hej Mattias!
-Plocka ur diskmaskin
-Sortera och vik tvätten
-Klipp gräset
-Gå ut med Izor

/Chefen!!

Jag tycker det är bra att jag får uppgifter, det håller mig sysselsatt!! Har hitills idag hunnit med de två översta på listan, jag har kört fotstyrka, kollat in tågtider på sj. Nu mina damer och herrar ska jag ut och springa för första gången på ett år..det är så det känns! Resten av dagen ska jag ut i solen..

kram matte!


Tisdagen snart slut..

Usch, vad har jag gjort idag? Ingenting..usch sommaren 2008 har inte varit så sommrig som den brukar. Regn, regn. Ankan är i Blekinge och de andra närmsta vännerna är utspridda runt i Sverige. Cyklade lite mer än en timme idag med..utomhus på mountainbiken för gymmet hade semesterstängt. Lite pilates också..och massa fotstyrka. Efter passet cyklade jag till ICA för att handla lite. Jag skulle bland annat köpa två färdigrätter till mina syskon som ska ha det med sig på deras jobb. Väl i affären rotar jag lite bland färdirätterna då jag får en fråga av ägaren: "Får du verkligen äta det där?" och jag svarar "Det är till mina småsyskon", "Ja, jag tänkte väl"..Det är ganska ofta jag får höra av bekanta, släktingar osv just "Får du äta det där?"..lite trött blir jag.

Till middag lagade jag spenatplättar med rårivna morötter och keso. Låter kanske inte så gott och ser inte så gott ut men det smakade bra!! På tal om vad man får äta eller inte.

Imorgon blir det en ny meningslösdag..nej vänta nu. Imorgon ska jag se till att njuta av den lediga tiden jag faktiskt har och uppskatta den. Jag står i alla fall inte och fryser ihjäl vid mejerihörnan på ICA MAXI (Som Frasse gör).

kram matte!

Tisdag!!

Jag är jätterastlös for the moment!! Inget jobb, dåligt väder!! Gick en 45min lång promenad innan frukost..härligt. Har bott på balansplattan och kört massa styrka och sådant för fossingen. Ska nog avakta kutandet idag men imorgon blir det till att köra hårt med tapen.

Det är bra på tv ikväll. Allsång på skansen först och sedan Sollentuna GP!! Funny!! Framtill dess vet jag inte what to do..blir nog lite alpine ski racing på datan och kanske ett OC avsnitt,

kram matte!

JAG RYSER....

JAG FULLKOMLIGT ÄLSKAR MISS LI !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Kram matte!

Så var cykelturen över..

Det slutade aldrig regna så det var bara att ge sig ut. 3,5mil cyklade jag (uppmätt på www.distansen.se). Första 1,5 milen genomfördes i piskande regn och motvind, härligt faktiskt! Jag körde på pappa racingcykel (tre vätternrundor) och det blev bara en vurpa, jag glömde att mina fötter satt fast i spännena. Foten gör inte ont men känns mysko..hmm! Efter cykelturen blev det allmänstyrka med fokus på mage/rygg

Mamma fotograferade sin glada son innan passet.

Familjen är i Örebro och shoppar. Jag följde inte med för det enda jag ville ha var coachtape!! Mamma ringde nyss och sa att hon hittat en jättesnygg skjorta på H&M..men jag tror bestämt jag handlar mina kläder själv.

Vi får se vad som händer ikväll. På något sätt känns det som man har gått in i dvala pga foten, men va fan jag lever ju!!!

kram matte!

Måndag!!

Det fullkomligt spöregnar utomhus. Jag väntar på bra väder så att jag kan ta cykeln och ge mig ut på en runda. Efter det ska jag kötta pilates. Härlig måndag!!

kram matte!

FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

25 min in i träningspasset, mitt ute i bushen två km till närmsta hus, händer det som inte får hända. Jag stukar foten för tredje gången på fyra månader. Det knäckte sådär läbbigt som det gjorde första gången i mars. Jag fullkomligt skrek "faaaaaaaaaan" likt Charlotte Kalla under tour de ski. Jag halvsprang sedan så gott det gick mot närmsta hus samtidigt som jag storbölade på grund av smärtan och alla de tankar som for genom skallen, "Kommer jag missa SM nu?". Med gråten i halsen knackade jag på porten till ett rött fint hus och en trevlig dam öppnade dörren. "Hej, jag har gjort illa foten och skulle behöva ringa hem, kan jag få låna telefonen?". "Självklart" sa den trevliga damen. 15 minuter senare kom mor och hämtade mig. Fort hem för att linda..visserligen 45 minuter efter stukningen men bättre sent än aldrig.

Foten känns hyfsat bra nu. Jag kan gå utan att känna smära så förhoppningsvis är jag tillbaka rätt snabbt. Men det känns så jävla surt för jag är/var så motiverad. Jag vill verkligen träna hårt dessa två veckor och trodde på mig själv. Nu känns allt bajs. Men jag får försöka tänka positivt. För att dämpa min ångest lite vräkte jag nyss i mig en och en halv pizza och bakade en lyxig chockladkaka (se resultat nedan)..för att senare någon gång inatt eller imorgon få ångest för det istället. Ibland hatar jag verkligen mig själv!!!!
min kaka
Nu ska jag bjuda mina kära på denna nygräddade chockladkaka.

kram matte!

Lördag!!!

Klockan 08.30 ringde alarmet (försöker hålla en god dygnsrytm) dags för frukost och Nerikes allehanda. Efter frukosten drog Jag, Jessica och Far till Lerbäcksmarknaden för att fynda lite. Jag köpte en honungsburk, tomatdressing med basilikasmak och tomatsalsa. Tomatprodukterna är från Karintorp (Där min farmor och Farfar bor, en liten by utanför Askersund) och är odlade utan besprutningsmedel. Dessutom läste jag innehållsförteckningen och glad blev jag när jag fick se att tomatsalsan inte innehöll något socker (jag ser flera läsares himlande med ögonen). Pappa var snäll och köpte makrillfilé till mig. Förr på marknader var jag mer intresserad av leksakerna, men numera är det mat!!

Efter vår utflykt vilade jag hemma en stund, jag var väldigt trött, blev en powernap. Sedan träning 3(5x70/20) med en massa upp och nedjodd samt massa bålstyrka. Jag älskar min nya pilatesboll och jag impade brorsan och vännerna. Intervallerna kändes ok, jag borde nog taggat ner lite under första serien för jag var sliten under sista serien. Det var en härlig genomkörare!!!

Nu ska jag spela lite dataspel, alpine ski racing. Gör det medan jag väntar in brorsan som spelar fotboll, sedan blir det troligtvis kinamat.

kram matte!!


Hemma!

Efter turnén Göteborg - Stockholm är jag åter hemma igen. Allt har varit toppen, hade bara önskar lite bättre resultat från tävlingarna. Jag, Frasse, Sara och Jossan bodde på hotell i fyra dagar i göteborg och hade hur kul som helst!! Känns som om vi aldrig haft så kul som vi har haft denna vecka. Träningslägret var kul. Vi var på Grinda (Stockholms skärgård) igår. Sprang en härlig distans och badade i det klara och kalla vattnet. Träningarna har gått bra, idag körde jag ett riktigt jobbigt pass på banan. Jag är väldigt träningsmotiverad just nu!! Ska vara hemma en vecka nu. På Torsdag drar jag norrut för att träna med Spårvägen i några dagar. Det ska bli kul att träna med nytt folk, förhoppningsvis överlever jag mjölksyrachockerna jag lär få!! 

kram matte! 


RSS 2.0