Torsdag!

Igår skrev jag att jag var osäker på om jag skulle träna eller inte. Det slutade med 65min cykel. Idag blir det...cykel. Jag ska nog låna davids cykel och köra rundan jag körde i lördags. Cykel är pisstråkigt inomhus men riktigt kul utomhus. Igår när jag satt och trampade föreslog Oliver att vi borde ha någon sladd kopplad från cykel till en tv-skärm. På tvn kan man ställa in så man kan köra riktiga tour de france etapper. Det skulle vara något! Sluta drömma, vi får sitta och titta på oss själva i spegeln..usch!

Nu är det påsklov!! wiee!! Imorgon Portugal. Nu blir det träning följt av middag + lite shopping på stinsen. Vi ska kolla in de nya butikerna som öppnade idag, bland annat löplabbet där jag kommer vistas en hel del framöver.

kram matte!


Onsdag!

Då återstår bara en skoldag innan Portugal, underbart. Det märks att vi åker på fredag, alla är lite småspända och det samtalsämne som går mest just nu är hur vida vädret är. Jag tycker iaf att vädret inte spelar så stor roll. Visst, det är inte kul om det är snöstorm och minusgrader men det behöver inte vara 25grader och stekande sol. Det känns som om allt hänger på vädret för vissa..vi kan ju ändå inte påverka vädret. I portugal vill man ju iaf kunna springa men så bra mår inte min fot än..det känns faktiskt sämre än både igår och förgår. Jag joggade 20min igår och det kändes inge vidare så efter joggen blev det cykelintervaller. Imorse satt jag ensam och trampade på cykeln + körde fotstyrka. Jag är lite osäker på om jag ska träna nu eller inte. Det kanske är bäst att bara vila? Jag får se hur jag gör.

Mer att uträtta idag:
-bränna ner alla bilder från Thailand på en cd-skiva och skicka till min bror.
-Träna?
-psykoliarbete
-träna inför filosofiredovisning och religion.
-tvätta (måste göras)
-kostföreläsning med Karin S Bogard

kram matte!

Söndag!

Då börjar helgen närma sig sitt slut. Sitter och skriver ner alla som vi ska bjuda till våran middag på studentskivan (16 maj Café Umbra). Det är en del jobb med skivan men förhoppningsvis värt allt slit. Idag sov jag ut ordentligt och åt en härlig frukost. Strax efter 11 gick jag och Tessan ut på en långpromenad i vårsolen. Vi kikade in lite på stinsen där vi handlade och fikade lite. Jag köpte ett svart linne, vanliga sportshorts och skavsårsplåster (alla tre grejerna inför Portugal). Kom hem till löpet och åt blodpudding, har hittat min favorit (icas egna).

Igår jobbade jag. Det var softare för vi var tre (istället för två) och den tredje var ingen mindre än sweeetipie alias Linnea Halvarsson. Jag hann till och med äta lunch. Vi beställer lunch från resturangen mittemot. Lasagne, den var supergod! Idag skulle jag egentligen ha gått på utbildning men den blev inställd, tråkigt. Känns som om jag skulle behöva det för jag har inte jobbat så mycket och har därför ingen erfarenhet. Men igår lärde jag mig något nytt iaf men usch vad pinsamt det var. Ni känner säkert till den där känslan av pinsamhet som sprider sig i kroppen när man tänker på något man inte borde gjort. "åh jag skulle inte sagt det där" eller "varför gjorde jag så?"..och just en sådan sak gjorde jag igår och så fort jag tänker på den reser sig håren på mig. Jag stod och väntade utanför löplabbet tills Kim skulle komma (han hade nyckeln). När han kom gav han mig nycklarna och medan han parkerade och låste cykeln öppnade jag dörren. Då började det pipa lite lågt för att man skulle slå in koden, men eftersom jag aldrig har öppnat så visste inte jag koden. Jag gick därför in och stängde dörren i hopp om att ljudet skulle försvinna men då sattes isället världens jäkla larm igång. Jag fick lite panik och tänkte hjälp nu kommer polisen och vilket rabalder det kommer bli. Men riktigt så blev det inte. Kim slog koden och larmet slutade, larmcentralen ringde senare och frågade om ngn kod osv. När jag senare berättade incidenten för Linnea så sa hon "Det där är en sådan typisk Mattias grej"..håller ni med om det? Jag tänker mig hur löplabbetbutikernas personal kommer sitta och skratta åt min incidenten framöver.."en av kjelles extraarbetare drog igång larmet, vilket jävla pucko..haha".


kram från puckot..


Fredag!

Veckan har gått jättefort och nu ska jag snart pallra mig till skolan för sista rushen innan det blir helg. Igår vrickade jag till foten rejält på backpasset men som tur var fanns världens bästa sjukgymnast Petra på plats så jag fick hjälp direkt. Det är tur att vi har henne!! Jag kan gå på den hyfsat men kan absolut inte springa än så det fick bli vatten imorse. Blir cykel i eftermiddag och imorgon. Förhoppningsvis ska jag kunna springa på måndag igen.
Igår var vi hos Anette och åt middag + snackade framtid. Det är bland det godaste jag har ätit. Laxfilé med en mosad fetaoströra på toppen och bulgursallad till det!! Min påskbakalese på det och middagen blev komplett..jammie!!

kram matte!

Helgen över!

Helgen gick fort, vilket också var förväntat. Igår jobbade jag. Det hade blivit ett missförstånd så vi blev bara två (två nybörjare också) som jobbade och fick slita och då menar jag slita. Ingen lunch hann vi med och äta, det var kunder konstant!! Det var med kurrande mage jag begav mig hem till löpet igen och inte förens 18.00 fick jag i mig käk..10 timmar efter frukost, det är inte ok. Men trots ingen lunch var det kul att jobba..men tvära kast. Från att ha haft basicuppgifter fick jag nu "stå på egna ben" med mängder av kunder..lärorikt! Lördagskvällen delades med Emmy, Fia, Mary, Sanna, Micke och David..softade bara. Gjorde egen pizza. Tacopizza..riktigt smarrigt!!

Just det!! Jag måste ju berätta helgens höjdpunkt: jag köpte polar rs800sd..för er som inte vet så är det en pulsklocka med hastighets och distansmätning..jag fick 30% rabatt. Jag har suttit och trixat med den idag och jag kan säga er att det gömmer sig en hel vetenskapsvärld i den där klockan. Jag sprang med den idag och efteråt lagrade jag in filerna och kunde se mina pulskurvor osv..det tråkiga är att fotsensorn inte funkar (den som mäter hastighet och distans) men det går att byta. Även om jag får en ny så är det tråkigt för att man vill att allt ska funka när man har betalat väldigt mycket pengar. Men åååå jag satt som ett barn på julafton och beundrade mina pulskurvor (haha)..det finns massa roliga grejer på dataprogrammet: träningsdagbok, planera egna pass, maila träningsfilerna osv.
Jag fick även vara testlöpare för ett par DS trainer..jag fick de helt gratis mot att jag fyller i en rapport och skickar in...nice!! Slapp jag den utgiften!!

Idag har jag sprungit långpass dårå, ätit massa mat, storstädat mitt rum, kollat på friidrotts VM, suttit och klurat med klockan, pratat med mammsen. Imorgon är det härlig måndag igen..

kram matte!

Fredag!!

Härlig fredagmorgon med blå himmel och sol! Snart är det dags att knyta löparskorna och ge sig ut på en distansrunda, följt av lite styrka. Det ska bli skithärligt att få springa ensam och filosofera. Veckans träning har gått helt ok:
-Började med tröskel och styrka i måndags och det kändes bra även om jag tycker det känns lite tråkigt att flåsandes kolla på sig själv i spegeln.
-Tisdags körde vi långintervaller och de var verkligen långa. 2x2,2km + gräsdiagonaler. Jag hade jämna varv (5s skillnad) men sista varvet var mycket tyngre än första. Fotstyrka efter det.
-Onsdag två pass (eller tre om man räknar in hård badmintonsturnering på gympan). 7,5km på morgonen och 10km på eftermiddagen
-Igår backe i edsbergsparken. Vi körde först en backe på 100m och sedan utförsrull direkt efter på 100m. Kul pass men jag kände mig väl inte överdrivet pigg. Fick se mig passerad av en del ettor vilket inte kändes jippie direkt..men ett genomfört pass iaf!

Ikväll blir det mys med löparna. Jag och Tessan ska laga middag och sedan blir det tv eller spel. Imorgon ska jag jobba 10-15 och eventuellt köra långpasset. Söndag vila och plugg och eventuellt långpass. Jag ska också hinna med en grej som hänger över mig: STÄDNING AV RUMMET!!!!!!!!!!!!!!!

trevlig helg!


Onsdag!!

Dagen började med en härlig morgondistans med ett gäng löpare. Det var ljust ute och en riktigt bra start på dagen. Sedan ensemble A där det var generalrepetition inför vår konsert som vi hade 12.00. Konserten gick helt ok..trots att mina bandmedlemmar inte kom på lektionerna + att jag var i Thailand. Det var inte jättestor publik..det var både skönt och tråkigt. Vår musiklärare Ylva (som för övrigt är kanon!!) spelade in konserten som vi ska få lyssna på, på fredag. Innan konserten hade jag Idrott B..det verkar kul men jag får ta det lite lungt så jag inte sliter ut mig. Idag tog jag det dock inte lungt utan köttade..vi körde badminton och svett var jag efteråt..pjuu! Nu ska jag sitta vid datorn en snabbis. Mitt abbonemang på mobilen går ut så nu ska jag förlänga det..ska gå in på tre.se och välja!! Efter surfandet ska jag ta mig en härlig löparrunda till..hoppas jag kan få sällskap av någon. 16.30 kommer Lennart Gullstrand (enligt Ola en av Sveriges bästa fysiologer) och det ska bli intressant..tycker dock att föreläsningstiden är lite knaper..ynka en timme!!

kram matte!

Söndag!

Sitter och kollar på live-tv från Junior SM. Såg nyss Pojkar 19 1500m final..fy fan säger jag bara. 3,53 vann Erik Johansson (jag tippade rätt)..och tätt följd var han av Johan Hydén och tvillingen Kalle..men 3,53!! Jag hade inte haft mycket att säga till om i den där finalen..men det var skönt att de sprang snabbt. Hade de vunnit på en tid runt mitt pers hade de varit värre för då hade jag inte jag varit glad..men 3,53 var lite i värsta laget :D Hade med mitt pers kommit runt femte/sjätte placering.nej nu ska jag sluta spekulera. Jag tackar Tvillingarna Johansson och Hydén för att de motiverat mig till tusen nu när grundträningen drar igång..nu jävlar!!!!

Idag vaknade jag 07.30...5 timmars sömn yeaa! Hade ingen frukost (inte något ätbart) så jag bestämde mig för att ta en brunch vid stinsen..oj vilken brunch det blev: en ost och skinksmörgås med färskpressad apelsinjuice. Det är vad jag ätit idag. Men vilken middag jag tänker göra..det blir thaimat!! Jag har köpt chili, lime, cocosmjölk, kycklingfilé, lök, paprika, sweet chili, röd curry...mmmmmmmmmmm!! Jag har också tvättat lite idag och nu sitter jag som sagt och kollar in SM..värsta kul..samtidigt försöker jag göra mitt naturkunskaparbete men det går inte så bra om jag ska vara ärlig. Jag väntar fortfarande att någon ska komma till löpet..I am so lonely.

kram matte!   


HEMMA MED HALMEN!

Hopp i galopp..nu befinner jag mig på löpet! Jag har snart varit vaken i 24 timmar!! Smällde nyss i mig en stor fet pizza på hägges..sådär, men jag var hungrig! Vi hade inte så tur med vädret de tre senaste dagarna..det var moln och regn..vilket är väldigt sällsynt i Thailand under denna period!! Det var synd för det var ju de tre dagarna man skulle steka som fan utan solkräm..så nu är jag inte så brun som alla tror. Jag tycker det är fint att vara blek!!
Resan har hursomhelst varit helt fantastisk..så mkt roliga minnen och trevliga människor!!!
Imorgon vill jag till Eskilstuna för att kolla in Junior SM men jag har ingen skjuts. men jag har en reservplan:
-ica maxi (jag måste köpa rakhyvel för jag har värsta mushen som är vit pga av solblekningen)
-plugg
-packa upp väskan

kram matte!
 

RSS 2.0