Storhandlat!!

Idag åkte jag på utflykt till Arninge Centrum. Jag storhandlade på Willys. Nu har jag ett mycket välfyllt matföråd vill jag säga!! Det var inte lätt att få med sig tre proppfyllda papperskassar med sig hem..det gick väl an men jag är lite öm här och där (mest kring axelpartiet). Efter det blev det en härlig distanstur i regn och rusk. Rätt pigga ben, det tackar man för!! Jag tycker det är lite tråkigt att köra själv..jag saknar dig Therese!! Vi kombinerade terapi med träning på onsdagsmorgonarna klockan 06.15!! Det var tider det, eller vad säger du dalkullan??

föreläsningen idag handlade om grupper, ledarskap och kommunikation. Som vanligt väldigt intressant!! Det ska bli spännande när vi får ut hemtentan om ett par veckor!! Jag och Linnea är lite spända.

Imorgon blir det...öö...öö..träning vid 17.30...öö...bädda rent...öö...vilken stimulerande onsdag jag har framför mig!! Blir nog lite bakning eller matlådematlagning..jag älskar det!!


En överlycklig mamma och hennes arbetskamrat efter lidingöloppet..

Syrran vad också glad!!

kram matte!
Oranget och grönt!


Terrängtävling 2001. Jag var den enda som hade den riktiga t'ävlingsdräkten på mig. Mamma avskydde den. Jag älskar min orange/gröna tävlingsdräkt. Blåvitt blir nog också bra.

Terräng SM 2004 på hemmaplan (nästan)

Mångkamps DM 2004

Årets ungdom!

Under en tävling som heter Åsbro dacapo. Försöka ha så jämn tid som möjligt på två varv á 2,5km. Jag var alltid urkass!!
Klicka för att stänga!
SAYO 2006. Urläcker bild!!

kram matte!

Mellan mina två jobb...

Hejsvejs!

Min vad smärtar som aldrig förr, idag har den dunkat hela dan. Det här känns inte bra, kommer nog ta längre tid än vad jag först trodde och det känns rent ut sabvgt fördjävligt! Men vi får se, det går upp och ner, igår kändes det mycket bättre än vad det gör idag.

Nu sitter jag  och har precis käkat min middag efter en dag som Matte och No lärare. Nu ska jag till Callcentret och terrorisera svenska familjehem med mina sjukt konstiga frågor. Ni skulle höra mig, jag låter verkligen som en robbot när jag sitter och upprepar mig i 4 timmar. Men det blir Pengar och det är inte helt fel. By the way så köpte jag en extern hårddisk igår på internet så nu kan jag lagra massor med filmer, bilder och musik!  Nice

Kramkram
Frasse

Fredrik Reinfeldt käkar pizza...


Morgondistans idag, härligt efteråt!! En god frukost och därefter har jag städat mitt rum. Nu är jag riktigt glad och vet ni varför? Jag hittade en cykelnyckel som jag trodde jag hade slarvat bort och jag har fixat internet!! Jag gick till det "förbjudna" skrymsle under trappan där alla kablar och sånt är och trixade lite..nu väntar jag bara på att alla andra i huset gapar över att de inte har internet.

Det har varit en superhärlig helg eftersom jag fick träffa nästan hela min familj. Mamma och Jessica sprang tjejloppet på lidingö igår. Jessica har väldigt bra kondis och joggade in helt oberörd på 57minuer. Mamma var nervös innan och fruktade upploppet, nu sken hon som en sol sista kilometern och skrek "Jag är inte ens trött, jag är pigg"..gud vad jag skrattade. Efter loppet åkte vi hem till mig. De hade tagit med min keyboard!! Vi åt middag här och sedan stack de..sorgligt. Jag träffar de dock på fredag när jag åker hem!! Det ser jag framemot väldigt mycket!!

Kan ni gissa vem pappa och Jessica träffade på Näsby alles pizzeria?? Ni kan inte gissa....FREDRIK REINFELDT!!!! Kändistätt här i Näsby alle/Näsbypark!!


Studentmottagningen..det var så härligt!!!

Min älskade familj. Varför blir jag så senitmental?

kram matte!

Hetast i stan!

Hej igen

Tillbaks på löp igen söndag kväll. Fick ett infall att publicera denna oerhört heta bild på från i somras. Imrgon ska ag till mitt nya jobb och löneförhandla :O


Pers med 20 minuter!!

Min pappa visade riktiga Karlsson kämpatakter runt lidingös 30km bana då han persade med nästan 20 minuter!! Jag agerade hejjarklack och fotograf. Det var riktigt kul. Idag är det dags för mamma Marie och systeryster Jessica att ta sig an 1 mil. Det ska bli kul att träffa nästan hela familjen, det var längesedan nu!! Måste peppa brorsan att springa också, han har väldigt god kondis (det måste ligga i släkten =D) men på senare tid har det mest varit dator eller film och chipskvällar. Nu var jag dum, han spelar faktiskt innebandy.

Jag ska snart ge mig ut på en distansrunda.

kram matte

Tillbaka i Gävle...

Hej på er,

Från början var tanken att denna helg skulle tillbringas i Göteborg tillsammans med Yee. Dessvärre klantade jag till det totalt när jag inte beställde de billiga flygbiljetterna på en gång utan väntade tills jag "skulle veta lite mer". Då hade ju priserna naturligtvis stigit till de dubbla, så resan fick ställas in. Tanken var också att jag skulle vara kvar i Stockholm under helgen, men så blev inte fallet. Mor fjäskade och erbjud mat, matlådor och trevligt umgänge om jag skulle komma hem och eftersom jag inte hade bestämt nåt speciellt att göra i helgen så kunde jag ju lika gärna åka hem. Och här är jag nu! Helgen bjuder på vattenlöpning, cyckling, träffa madde, reparation av kameror, fixa till mormors lägenhet samt relaxa. Förtillfället hägrar frukost med nykokta ägg - de är inte helt fel att bo hemma ibland :D

Kram
Frasse

What a day!!

Lidingöstafetten var jätteskoj. Efter spurtduell mellan Simon och Löpets Daniel Gleimar slutade vi på bronsplats. Fick en snygg adidasbag!! Jag sprang väldigt avvaktande första 2-3km (Då många branta backar måste bestigas) för att sedan med 600-700m kvar öka tempot markant. På upploppet hade jag riktigt mycket krafter och jag var inte mer andfådd än jag var under veckans hårda pass. Efteråt hade jag en skön känsla och kände mig nöjd. Nu när jag sett sträcktiderna känner jag mig mer nöjd =D

Efteråt slängde jag i mig lite thaiwok som det bjöds på..mycket gott. Stressade sedan lite till slussen för att träffa Fanny. Vi gick en lång promenad på söder innan vi bestämde oss för att styra kosan mot cafe 60 på sveavägen. Det var jättetrevligt!! De har öppet länge och vi satt där länge.

Nu är jag trött. Imorgon ska jag upp ganska tidigt för att möta upp Far på centralen. Ska häcka vid lidingö hela helgen..

kram matte!

Njut för fasiken!!

Har jobbat på ganska bra på sistone. Jag är faktiskt ledig till torsdag. Varför njuter jag inte av detta? Vad händer med mig?
Vem som helst skulle vara glad för att vara ledig sex dagar!! Det är värsta semestern ju!! Jag säger som Sanna Kallur sa efter sitt världsrekord "Jag tror en djävul har övertagit min kropp".

Om vi (Jag och Djävulen) skulle rikta tankarna på något positivt istället. Igår var jag hemma en snabbis hos familjen Halvarson. De måste vara Svergies trevligaste och mest generösa människor. Jag fick en jättebra cykel!! Kravet för att få cykeln var att jag och Frasse skulle komma hem till deras nya villa och bli bjudna på middag. Vad har jag gjort för att förtjäna detta? Jag cyklade från Rinkeby västra på cykeln och den är suverän!! Tack än en gång!!

Ikväll ska jag springa lidingöstafetten. Jag springer med Simon, Gustaf och Patrik från Rånäs. Det ska förhoppningsvis bli kul. Jag ska försöka att inte ha prestationstankarna surrandes i huvudet utan istället njuta av stämningen. Efteråt bjuds det på mat och lite livemusik..alltid mysigt. Sedan behöver jag kanske skynda mig lite. Ska fika en vän som jag lärde känna under mina musiklektioner på Rudbeck. Det ser jag framemot. Förmodligen kommer jag hem sent (som vanligt) och knockar huvudet på kudden.

kram matte!


Usch villken dag....

25 september blev en jobbig dag för Kristoffer Fransson. Först och främst vaknade jag med en stor ballongvad som skiftade i blått. Efter att ha hittat ett par krokiga kryckor kunde jag ta mig ner till frukosten. Sen bar det av till Häggviksskolan. Där möttes jag av det vidrigaste bemötande jag någonsin fått av elever. Som vanligt så är vissa klasser helt underbara medans andra är bedrövliga. Egentligen är inte en hel klass bedrövlig utan oftast är det ungefär 5 personer som förstör för alla. Idag eldades det papper med tändare i klassrummet, spelades musik på högsta nivå satidigt som hälften av klassen dunkade sina bord upp och ner i golvet. Att försöka ge några instruktioner är meningslöst då alla stenciler och papper knögglas ihop direkt när de blir utdelade. Så där stod jag mitt i all röra med nedsatt rörelseförmåga, kryckorna hade någon trevlig unge lyckas gömma undan medan jag kollat bort. Till min hjälp fick jag ytterligare tre lärare som försökte skapa ordning - men det var omöjligt. Den bristande respekten hade alltså inget att göra med att jag var vikarie, utan bara att en del ungdomar är fruktasvärt dåligt uppfostrade och inte vet vad ordet respekt betyder.
Jaja - vidare, från att ha jobbat från 8-16 så linkade jag iväg till pendeltåget för att ta mig till nästa arbetsplats. Från 17-21 satt jag sedan och ringde runt i Sverige för att genomföra kvalitetsundersökningar (som de så fint heter) samt sörplade varmchoklad.
Nu har jagäntligen kommit hem och ligger i in underart sköna dubbelsäng. Ballongvaden har inte förändrats mer än att strumpan som jag har haft på mig idag har "skurit in" i svullnade och lämnat ett stort "hack" efter sig. Jag börjar bli lite orolig vad som har hänt. Måste nog prata med Petra imorgon. Imorgon ska jag också tillbaka till Häggviksskolan, tror dock att sliper de värsta klasserna imorgon - Tack och lov!

Nu ska jag sova och det kommer jag göra som en stock!
Godnatt
Frasse

Spara eller slösa?

I dagens metro har de frågat folket om de tänker spara eller slösa för lönen. Vad ska jag själv göra? Jag tjänar kanske inte storkovan men jag är ändå nöjd med lönen. Först och främst ska jag betala hyran och därefter mat. Bra mat är A och O..men bara för att jag vill käka bra mat behöver det inte kosta skjortan. Därefter då..ska jag spara eller slösa? Jag tror jag sparar.

Undrar hur folk tänker, slösa eller spara? Vissa kanske inte kan göra något av de..

Tacka vet jag VINN..

Jag har fyndat. Jag skaffade mig ett VINN STORMAKNADs kort. Med det kunde jag köpa 2st stora "Varsågod" bröd för endast 20kr!! Det gäller att passa på när priserna är låga.

Har fått i mig fisksoppa (Gjorde storkok i måndags) och väntar nu på "ding dong".

Igår fikade jag med Frasse efter träningen på Waynes. Förutom att vi avreagerade oss och att Frasses vad höll på att explodera så planerade vi inför vårt nya projekt. Tänk om det slår in Frasse!! AAA!! Kommer bli skitkul i så fall!!


Jag vill skratta!!

kram matte!

Skräckblandad förtjusning

Sitter på löpets tredje våning och häckar. Hade glömt bort att Frasse jobbar från 8-21 idag. Att träffa Frasse var inte andledningen till varför jag åkte till löpet idag. Träning och snack med min tränare. Vi har snackat träning (hmmm, ja vad annars?) och jag har fått träningsprogram för oktober. Dra rubriken och sätt den i det här sammanhanget så förstår ni hur jag känner när jag får mitt träningsprogram. Det första jag tänker är: hur i fasiken ska jag orka det här? Jag brukar alltid bli peppad när jag får träningsprogram, nu känns det lite annorlunda. Jag känner mig lat och det är dags att bli lite tuffare. Jag kan, jag vill (?) och jag ska!! 

Som skrivet, nu blir det träning och efter det jobb. Efter jobbet ska jag troligen hämta en gåva från familjen Halvarson. En gåva iform av en cykel! Jag är så tacksam. 

Idag har jag fått både lön och studiebidrag. Det känns självklart underbart, nu ska jag hålla hårt i pengarna. Jag behvöer storhandla men finner ingen tid till det. Kanske imorgon förmiddag? Jga älskar att ha ett välfyllt skafferi och kylskåp. 

Nej nu väntar Rösjöspåret på mig känner jag..det är supersoligt ute!! 

kram matte!


   

Smärtan dunkar

Ajajaj vad ont jag har i min vänstra vad. Den är uppsvälld, spänd som en fiolsträng och skiftar i blått. Ajajaj. Jag var hos en naprapat idag för att få min andra stötvåg på min krånglande hälsena. Själva stötvågen gick bra men när naprapaten gick över på massage på stora vadmuskeln så skrek jag ut min smärta. Jag har varit med om sådana här tuffa behandlingar förut så jag tänkte inte mer på det. Men en timme senare när jag satt och fikade på Kungsgatan med Matte så börjar vaden smärta igen. Nu är den uppsvälld och dunkar. Ajajaj.

Idag har jag annars haft en välbehövlig ledig dag. Jag segade i sängen till 12 och därefter städade jag mitt rum grejade lite. Jag var dessutom på Vallen och träffade Turebergs sportchef - det gick bra. Imorgon ska jag vikariera hela dan och på kvällen ska jag jobba på och ringa runt igen. Det kommer nog gå bra, bara jag kan gå...

Jag och Matte har ett projekt på gång men jag vill inte avslöja för mycket innnan allt är klart... Den som läser får se!

Krambanan
Frasse 

Efter tio med Malou..

Så var det reda Onsdag! De senaste veckorna har jag tyckt det varit bra att dagarna runnit iväg,som om jag väntar på något. När jag tänker efter så väntar jag inte på något. Under gymnasietiden längtade jag till fredagar för det var helg och jag åkte hem till familjen eller häckade med friends på löpet. Men nu vet jag inte vad jag längtar till? Jag vill leva nuet..! Jag frågade mig själv igår om jag trvis med tillvaron, ska det kännas såhär? Är jag nöjd med min tillvaro, eller kämpar jag för att jag ska må bra? Det är svårt att sätta fingret på vad det är med mig.

Igår satt jag och funderade på vad jag skulle göra. Föreläsningen började inte förens 18.00 och det enda jag behövde göra var att träna. Då ringde de från löplabbet istan och behövde hjälp. Ibland tror jag GUD hör mig. Ämnet under föreläsningen idag var motviation. Det var ett intressant kapitel att läsa om och föreläsningen innehöll mycket diskussion. Än en gång: man känner sig träffad!! Mental rådgivning NU!!

Nu ska jag gå en promenad i solskenet. Ska försöka njuta av stunden och att jag faktiskt är ledig idag..får väl se hur det går. 

kram matte!

Rapport från träslöjdssalan episod 2

Hej igen!

Shit vad trött jag var i morse, trodde att någon skämtade med mig när klockan satte igång att tjuta vid 7. Som vanligt snoozade jag ungefär 5 gånger. Vanligtvis brukar jag under snoozningsperioden lyssna på rix morron zoo. Dessvärre är min radio inte inställd på rätt frekvens längre och det fanns inte en chans att jag skulle ha orkat gjort en kraftansträngning för att få in kanalen. Så istället låg jag där i dvala i närmare bestämt 48 minuter, då var det 20 minuter kvar tills jag skulle vara på jobbet så jag insåg snabbt att jag var tvungen att ta mig i kragen. Därefter följde den sedvanliga morgonstressen. Men precis när jag kommer ut i treapphuset på Löp så slänger jag ett öga på mitt arbetsschema så inser jag att jag börjar 10 minuter senare än vad jag först räknat med. Det innebar alltså helt plötsligt 50 % mer tid än jag hade från början. Jag kunde nu i lugn och ro slutföra det jag ej hade hunnit med och därtefter komme i tid till jobbet. Vilken morgon !

Nu sitter jag i slöjdsalen igen, ska strax gå och ha engelska med en 6:a och därefter väntar slöjd igen med 5 orna. Mitt jobb är faktiskt ganska soft. I mellan alla lektioner så har ganska långa hål då jag bara sitter vid datorn och surfar. Men jag får betalt för hela arbetsdagen, till och med lunchen. Eller pedagogisk lunch som det heter. Hoppas bara att lunchen är lite godare än igår ( brokoligratäng ).

Nu ska jag vidare,
Kram
Frasse


Helg!!

Min helg har börjat!! Jag ville sova längre än vad jag gjorde imorse..men samtidigt var jag så extremt sugen på frukost. Hitills idag har jag inte gjort mycket för världen men välför mig själv. Jag har städat rummet (måndagstraditionen), tvättat och nu blir det lunch. Sedan ska jag plugga lite och om jag hinner innan träningen ska jag läsa "Flickan som lekte med elden"..

Det ska bli kul att för första gången på väldigt länge träna med någon, sen om jag hänger med i tempot får vi se..kul att ha några vid sig iaf. Jag tror vi skulle köra 200ingar även denna måndag. Eller som Patrik sa "Ett nytt försök för dig"..jag sprang tydlingen 250m istället för 200m förra måndagen.

Till lunch blir det Pasta med pesto och mina hemmagjorda köttbiffar..mums!

kram matte!

Rapport från träslöjdssalen!

Hej kära bloggentusiaster!

Jag jobbar som vikarie idag igen och för dagen är det träslöjd som står på schemat. Jag har redan haft en klass fyra som skulle göra nyckelpigor som grytunderlägg. Det gick riktigt bra för dem :) Jag har precis varit rastvakt och jag fick lite flashbacks från när jag själv gick på mellanstadiet och spelade King. Vet inte om ni har hört talas om det men det är iaf en fyrdelad ruta där fyra personer ska passa en boll mellan sig för att försöka slå ut de andra och själv kunna avancera till att bli just King! Riktigt roligt måste jag säga!

Ikväll ska jag äntligen träna måndagsstyrka igen efter mitt lilla säsongsuppehåll. Sen ska jag bara vara hemma ikväll, troligtvis ska jag handla och städa iordning så att rummet ser respektabelt ut. Nu är det mer likt ett bombnedslag. Jag håller också på att undersöka möjligheten att åka till Göteborg i helgen, min vän Yee bor ju nämligen där nu. Jag hittade billiga studentpriser hos Sterling så det kanske blir en förläng weekend dit - vi får se :)

Krambanan hälsar träslöjdsmajen Frasse


Ytterligare en kändis..

Sprang långpass innan jobbet även denna Söndag. Jag har hittat en jättebra väg mellan Näsby alle och Rösjöspåret, det tar bara cirka 25min!! Jag kan numera springa till på jobbet på cirka 45-50min. Tänk vad fort det kan ta med cykel!! Jag sprang dock lite längre än bara raka spåret idag..sprang i 1h 42min, det blev kanske 24-25km. Kändes bra och det var härligt!! Det var ganska mycket folk idag men jag hade mycket trevliga kunder, det förgyller! Åsa däremot fick mindre trevliga kunder, hehe. 

När jag var på väg hem idag träffade jag sångerskan och skådespelerskan  Laleh med hennes kompis. De frågade om vägen till Stockholm..väldigt trevliga var de. Jag rankar dock mötet med Ingemar Stenmark högre.

Nu ska jag laga en härlig middag och bara ta det lungt. Nu börjar min helg, mån-ons!kram matte!

Du kommer alltid att finnas i mitt hjärta!

När jag kom hem igår från begravningen var jag helt slut. Både fysiskt och psykiskt. Dagen igår var omvälvande på många sätt. Det var en dag av avsked och sorg men kanske framför allt en dag av minnen och hopp. Jag vet att vi alla kommer att träffa Elina igen, på ett eller annat sätt - i minnen - samtal - drömmar - eller i himlen. Begravningen igår var väldigt vacker och jag hoppas verkligen att Elina kände det och all den uppskattning som alla hennes anhöriga och vänner känner för att vi har fått haft henne hos oss. Det var många fina ord som sas igår, framför allt kommer jag att minnas Ulrika Nygrens tal som berörde rakt in i hjärtat. Sång och musik berör också på ett aldeles speciellt sätt, Sofia, släktingar, barnkören med flera.
Mitt, Jossans och Mattes uppdrag att bära kistan ut ur kyrkan och jordfästa Elina var mäktigt men det gick bra och nu vet vi att hon ligger stilla på en fin plats, det känns bra.
Slutligen vill jag skänka en stor tanke till Elinas familj. Ert sätt att möta Elinas bortgång är verkligen storartat och inspirerande. Tack för en otroligt fin begravning.

Och tack Elina - för att jag fick lära känna dig.

Kram Frasse

 

Lördag!

Det var en fantastisk begravning igår. Det var mycket intryck och känslor. Många tårar men även skratt. Otroligt mycket folk. Jag hoppas Elina är stolt. Fredagen den 19:e September 2008 kommer för evigt finnas kvar.

Det kändes väldigt skönt att Tessan och Frasse sov över. Vi hade en så mysig kväll man kan ha efter en dag full av sorg. Sitter på jobbet (ska snart slå upp portarna) och längtar tills jag får komma hem och träffa dem igen. Först ska jag njuta av en arbetsdag tillsammans med Simon och Åsa. 

kram matte!

Torsdag!

Först vill jag skriva att jag är hemskt avundsjuk på bland annat Simon som var på Coldplay-konserten igår. Jag och Jossan lyssnade på deras låtar igår hemma i villan och längtade oss bort till globen.

Måste berätta om min härliga färd imorse. Jag skulle cykla till bussen för att åka med 627. Den tar bara cirka 20min till Sollentuna. Skönt att slippa roslagsbanan, gång till Danderyd och segbussen (sammanlagt över en timmes åktid) tänkte jag. Halvägs till busshållsplatsen pajjade cykeln, försökte snabbt med mina händiga fingrar att laga den med det gick inte. Jag skulle inte hunnit gått så därför fick jag vända och ta roslagsbanan. Jag måste komma underfund med varför sådana här händelser inträffar..just mig. Det handlar inte om otur för jag har inte yttre kontrollokus utan inre (försöker intala mig det i alla fall).

Körde 15 underbara kilometer vid järvafältet idag. Benen var i och för sig aningen tunga (har kört på ganska bra utan vilodag på länge, förra onsdagen tror jag) men det gör inget när man springer vid Järvafältet. Det bästa med Järva är självklart Naturen och alla djur. Jag sprang idag igenom en hästhage, tjurhage (blev aningen skraj när de visade hornen för mig) och en hage med highland cattles. Rundan är också bra för mina fötter (om jag inte vrickar dem) för det är småstigar, rötter, upp och ner..
Efter distansen blev det skivstång. Ett jobbigt styrkepass där utfallsstegen är värst. Det är rätt jobbigt att hålla igång i två timmar men efteråt är det superskönt, särskilt när jag får njuta av pastapytt a la Mattias Karlsson!

Har en liten rast på jobbet nu..eller rast och rast =D Stänger idag så det blir sent ikväll.


kram matte

Onsdag

En härlig och fullspäckad dag. I och för sig sov jag till 9 men därefter blev det en stor frukost. Sedan lite fix med min idrottspsykologipärm (Det var en sjukt intressant och rolig föreläsning igår). Resa in till stadion och därefter blev det ett intervallpass i Lilljanskogen (20x250m). Dusch och därefter färd mot kungsgatan för att lämna tillbaka mitt usb tjosan till datan som inte funkade (är jag överaskad?)..fortsatte till steriksplan där jag träffade Sara och Frasse. Vi åt en mycket god lunch på restaurangen "Lilla Pakistan"..tiden gickväldigt fort. Därefter traskade vi till Löplabbet Steriksgatan och för mig blev det jobb medan Sara och Frasse fortsatte färden någonstans. Passade på att bjuda kollegerna Anna och Henke på kanelbullar! Jag och Jossan lyckades tajma samma tåg vilket var underbart. Jag stod sedan i köket i cirka två timmar, medlite ätpauser förstås. Det blev Chicken tikka masala till middag, pastapytt till matlåda imorgon och så gjorde jag min härligt smarrrrriga müsli.

Recept:
- 10 dl blandade gryn (vad som helst)
- 2 dl solroskärnor
- 2 dl krossade linfrön
- 2 dl vetekli
- Hackade nötter (mandlar, hasselnötter, paranötter, cashewnötter, valnötter)

In ugnen, 200 grader i 10min..rör runt då och då. Sedan kan man tillsätta vad man vill..men jag kör naturell!! Väldigt god med kall fil på morgonen.

Annat kul/mindre kul som inträffat:
-Siba har snott 399kr från mig..måste fixa det.
-Träffade Ingemar Stenmark igår och fick självklart hans autograf i mitt idrottspsykologiblock.
-Internet fungerar inte för mig!!!!!!!!!!!!!!

Imorgon blir det resa till Löpet på morgonen. Distans + styrka och sedan jobb till 20.15.

kram matte!!

Snippsnappslut så var sagan slut...

Precis innan midnatt igår hände det. Det som jag sett fram emot men samtidigt bävat för de senaste veckorna. Successivt har det ofrånkomliga kommit närmare mot min vilja samtidigt som spänningen stigit vilket ökat på hastigheten. Så igår vände jag det sista bladet, det sista bladet i Harry Potter och Dödsrelikerna. För er som inte har förstått tjusningen med Harry Potter än kan jag säga att ni verkligen har missat något. Den sjudelade serien är något utövr det vanliga. En sak som jag bara inte kan släppa (förutom en del i handlingen som jag inte vill avslöja för er som kanske nappar på mitt tips) är hur det är möjligt för en enda människa att skapa, uppdikta och skriva ner en helt ny  värld med nya människor, företeelser, platser och djupa psykologiska tankegångar. Inte undra på att den har blivit en sån succé. Den enda irritation jag just nu kan känna över Harry Potter (förutom det faktum att den för mig är helt slut) är att filmbolaget Warner Bross har skjutit upp premiären av den sjätte filmen, Halvblodsprinsen till nästa sommar för att tjäna mer pengar... Pengar pengar

Pengar har jag tjänat idag. Jag gjorde nämligen ytterligare en heldag på Vittra i Sollentuna. Idag har vi varit på Sollentunavallen och stött kula (sten) hoppat längd samt sprungit staffett och kört hinderbana. Det kanske inte låter så svårt men med 66 stycken 6 åringar försvåras momenten något. I övrig har jag färglagt Scobidoo och spelat fotboll, basket och king och dessutom har jag tröstat, skrattat och lekt med de små barnen.

Imorgon väntar en dag på Häggviksskolan där jag ska ta mig an idrottslektioner fram till klockan 13. Därefter är det lunch med Matte och Sara som gäller och dagen avslutyas med ett pass på Edb callcenter. Och för er som undrar sen gårdagen - stötvågen kommer att slå till 16.15 på torsdag. Senan är redan spänd...

Krambanan 
// Frasse

Åhejåhå!

Hej kära läsare!

Kristoffer, Frasse, Krasse, Fransson är precis hemkommen efter en minst sagt lång arbetsdag, närmare bestämt 12 timmar. Dagen började soft med uppvaktning till Rix morron Zoo (på TV dessutom) samt frukost. Plötsligt ringde dock telefonen varpå jag fick veta att det var slut på friden. Jag packade ihop mitt pick o pack och cycklade iväg till Vittra i Sollentuna (en skola). Där möttes jag av kaos. 30 barn i åldern 6-7 år låg på goplvet och skrek. Dagen fortskred med lek i lekpark, lek i skogen, mellis, film och ekollons krig. Jag slutade vid fyra och då bar det av till Edb callcenter där jag tillbringade kvällen tillsammans med min dator och mitt headset - samt såklart en massa okända svenskar runt om i landet som fick äran (!?) att parata med mig. Bland annat pratade jag med en ytterst trevlig gubbe i från småland som trots att HV71 spelade match på TV:n lät mis störa och ställa mina frågor som utlovas att bara ta tio minuter men som tar minst det dubbla. Han sammanfattde dock intervjun med att säga att den varit mycket trevlig vilket värmde mitt marknadsundersökarehjärte enormt!

Nu sitter jag framför datorn på löpargymnasiet och äter en polarkaka med vänsterhand samtidigt som jag skriver med min högra, jag längtar så efter ryggläge och det absolut sista kapitlet i den sista Harry Potter boken som jag sparat till denna kväll. Imorgon ska jag återigen agera fritidsfröken från 8 -16.30 vi ska bland annat besöka Sollentunavallen. Måste se till at ta på mig vinterjackan imorgon idag höll jag nämligen att frysa ihjäl i höstrusket som råder denna såkallade sensommar månad - September - Jo, tjena!

Kram banan hälsar Frasse vars tankar förutom jobbet snurrar kring en viss stötvåg och en viss sena som kanske ska bli utsatt. Mer om det i morgonens upplaga av Frasses blogginlägg. Godnatt!


Måndag!!

Frukost och plugg framför tvn med Simon och Jossan imorse. Området vi läser om nu är personlighets och beteendemönster..mycket självkänsla, perfektionism, kontrollfokus osv. Väldigt intressant, jag känner mig dock hela tiden träffad vilket jag tycker är lite frustrerande. Efter plugget svepte jag snabbt i mig en lunch och begav mig till Lilljansskogen för intervallpass och styrka. 3x(3-2-1) med joggvila i ett kuperat spår..aaaa upförsbackarna var inte och leka med. Styrka i Spårvägens klubblokal sedan. Tråkigt att köra själv (kunde inte vara med på spårets träning ikväll pga att jag jobbar nu, visst märks det?). På onsdag missar jag också träningen men ska då köra med en kollega, det ska bli kul.

Slutar snart och efter det ska jag hämta min kamera!!

Till Ulrika Nygren: Tack!! Jag tyckte det var jättemysigt hemma hos er i onsdags.  Det betydde jättemycket för oss också. (Sockerbullarna var otroligt goda). Vi ses på fredag.

kram matte


Söndag!

Gick upp tidigt idag för att hinna äta frukost en bra tid innan långpasset. Jag brjade långpasset strax innan 9, startade vid Sjöberg. Sedan sprang jag runt lite i Rösjöspåret och vidare till Edsviken. Tog en lite tripp in på Sollentunavallen och han med lite vinkningar. Nådde till slut mitt mål: Stinsen. I 1h och 35min sprang jag, väldigt pigga ben faktiskt så det blev nog lite mer än 20km. Efter det work 11-17, hyfsat mycket folk, fick sedan skjuts av Karnebäck hem. Nu ska ni höra något komiskt. Vi kom till Näsby alle 17.30 (tog 15min)..om jag inte hade fått skjuts hade jag tagit bussen som gick 17.43 och varit hemma 19.00 cirkus...fatta vilken skillnad på bil och kommunalt!! Jag är väligt tacksam för skjutsen. 

Annars ikväll har jag käkat blodpudding, mums!! Kollat på "ett hål i väggen" på tv6, det var skitkul!!! Kikade även på sportspegeln där Stefan Holm gästade..lite sorgligt att han lägger av.

Imorgon ska jag träna på förmiddagen för jag jobbar på eftermiddagen. Innan jobbet ska jag hinna åka till Stinsen för jag glömde mitt SL kort (alltid är det något).

kram matte 

Lördag!

Klockan ringde 06.30 imorse..men jag behövde sova mer, ställde därmed om klockan till 07.30. Jag hade tänkt springa innan jag stack till work..men jag får ta det ikväll istället. Vet inte vad som händer efter det. Hörde något om att Sara kanske skulle komma, hoppas på det!!

Jag vill vara barn!! 6-7år som håller sin mamma eller pappa i handen. Jag vill tjata om lördagsgodis och titta på disneydags. Jag vill åka till Hallsberg och bada med pappa, jesper och jessica..som vi alltid gjorde på fredagar när vi var mindre. Jag vill äta Denniskorv!! åååååååååååå

GÖR MIG GLAD
GÖR MIG GLAD
GÖR MIG GLAD
GÖR MIG GLAD
GÖR MIG GLAD

Matte

Lite gladare..

Det tändes ett litet ljus inom mig nyss. Jag skrev kanske för ett tag sedan att min kamera är spårlöst borta. Jag har kännt mig jättebekymrad över den. Jag har ringt runt på jättemånga ställen, där jag trodde jag tappat bort den. Jag hade precis gett upp hoppet tills jag kom på att jag handlat på T-snabben vid tekniska högskolan för några veckor sedan. Jag sökte efter nummer till de på google nyss och ringde..och kan ni tänka er..de hade min kamera där!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag for skuttade just runt av glädje på lagret..Nu ska jag försöka vara glad för kameran ett tag..jippie!! Nu slår jag snart igen butiken och förebereder mig för en lång färd hemmåt..


Jag saknar min familj..

kram matte!

Fredag

Passar på att slänga in ett blogginlägg mellan kunderna.

I onsdags var vi i Strängnäs hos familjen Nygren. Vilket fint hus!! Elinas Mamma har målat massa tavlor som hänger i huset, jättesnygga. Vi fikade och pratade minnen om Elina. Vi åkte och besökte kyrkan där begravningen är och vi besökte kyrkogården. Det kändes bra. Det kommer förhoppningsvis göra att det känns lättare för oss inför vår uppgift nästa fredag.

Igår åkte jag till löpargymnasiet på morgonen för att hinna springa intervaller och köra styrka innan jobbet. Jag saknar löpet jättemycket. Jag vill tillbaka. Allt var förbra där, jag blev riktigt bortskämd. Jag hoppas att jag snart lämnar mina "längta tillbaka" tankar. Jag vill bara kunna känna vilka fantastiska tre år jag fick uppleva.

Nu ska jag öppna mig. Igår grät jag nästan hälften av dygnets timmar. Jag grät på bussen till löpet, jag grät under uppvärmningen, jag grät på väg till jobbet, jag grät hela vägen hem från jobbet och jag grät imorse innan träningen. Den senaste veckan har jag gråtit mängder. Allt kommer på samma gång. Elina, ny omställning i livet, de långa resorna till jobbet, hemlängtan..allt bidrar till att jag mår dåligt men jag kan inte sätta fingret på vad det är som utlöser. När jag mår så här blir inget i livet kul. Jag har svårt att hitta motivation för löpningen, plugget. Jag har gråten i halsen ständigt nu. Minsta lilla får det att välla över. Om jag skrattar eller är glad en stund, tänker jag genast på allt som är jobbigt. Jag fattar inte hur bra jag egentligen har det.. därför vill Jag inte ha det så här längre.

Matte!

Tisdag!

Jag kapar en timme var morgon nu, idag gick jag upp 09.00. Ätit frukost med Simon, som alltid är lika glad och rolig. Frukost är otroligt gott. Jag älskar frukost!! Tänk er en tallrik krämig havregrynsgröt med två ost och skinkmackor..åh jag längtar redan tills imorgon.

Idag ska Frasse, Jossan och Jag åka till Strängnäs och träffa Elinas Familj. Jag tror det kommer kännas skönt för alla.

kram matte

Måndag!!

Papper efter papper bara matas ut från de tre stora skrivarna och människor spelar på tangenterna, här i en av Stockholms universitets datasalar. Jag åkte in tidigare idag (föreläsningen börjar inte förens 18.00) för att spana in läget. Jag tänkte också skriva ut powerpointpresentationen om kognitiv psykologi men jag har nog lyckats fått en av de segare datorerna eller kanske lyckats fått en oteknisk hjärna?? Jag har snart läst igenom kapitlet kognitiv psykologi i idrottspsykologiboken och det är väldigt mycket nytt. Jag ahr svårt att förstå. Efter föreläsningen kommer det säkerligen kännas bättre.

Idag har jag hunnit med detta:
-Vaknat vid 10.00
-Tvättat
-Pluggat lite
-Sprungit 12km och kört styrka i friskis och svettisgymmet.
-Ätit lunch

Jag har det bra jag, men ändå klagar jag. Kände mig lite krasslig igår så jag avstod från träning. Jag är stolt att jag lyckades vila. Därför var jag "tvungen" att köra lite hårdare idag =D 

kram matte! 

Det börjar röra på sig!

Idag har jag och ska hinna med mycket. Dagen började med att jag jobbade som Matte o NO vikarie till en hyffsat lugn och snäll 7:a. Därefter käkade jag fiskpinnar med överkoktpotatis på pendeltåget. Jag åkte till Sundbyberg för en intervju, så nu kanske jag blir vikarie där med! Sen så ringde en rektor o ville att jag skulle komma på intervju imorgon med, som elevassistent. Ikväll ska jag dessutom på ett informationsmöte om ett intervju-jobb. Så från att ha stått helt rådvill har det nu börja röra på sig, inte idrottsligt däremot, jag tar nog säsongsvila efter lördagens lopp som gick allt annat än bra i spöregnet...

Kram banan

Måndag!

Jag sprang förväntansfullt ut till brevlådan idag för att se om två viktiga saker hade kommit. Idrottspsykologiboken (så att jag kan börja läsa!!) och papper från polisen (så att de på vikariepoolen vet att jag inte gjort något brott,) De ringde från vikariepoolen idag, 06.45, och frågade om jag kunde vikariera idag mellan 8-14. Eftersom jag inte fått de papprena än så gick det inte. Det kändes surt!! Jag tjänar hela 150kr i timmen för låg och mellanstadiet och 175kr i timmen för högstadiet.

Vad ska jag nu göra? Jag kan inte plugga för jag har inte boken..det blir nog städning av rummet.

Jag har en klump i magen. Det är något som trycker..stenar i hjärtat. Jag är inte glad. Jag kan inte känna. Det har kännts såhär alldeles för länge nu. Jag kan vara glad men det är inte äkta. Mina sinnen är blockade.


Lördagkväll!

Vilket härligt gäng vi är!! Har käkat pizza, kladdkaka och just nu kör vi singstar så det ryker!!! Roligast var FIA med "la doce vita" i FALSETT!!! Jag garvade..var inte den enda!!

kram matte!

Lördag!

Betalat lite räkningar, usch vad pengarna rinner iväg. Välkommen in i vuxenvärlden Mattias!!!!!! Det som jag tycker är näst jobbigast nu är att min kamera är borta. Jag hade den i en kartong med garantin osv..Jag hade den förra veckan i väskan för att jag skulle lämna in den på reparation (SIBA). När jag nu i onsdags skulle åka in till SIBA och lämna in den så hittade jag den inte. Jag tycker det är tråkigt x 2. Dels för att jag vill ha en kamera och att jag fick den i julklapp och tycker synd om mina föräldrar som köper julklappar som jag slarvar bort. Är jag så virrig?? Jag tycker verkligen att jag försöker hålla koll och ha ordning. Jag skulle bli gladare än gladast om jag hittade den nu!! Så, om någon har sett en kamera eller rättare sagt en svart kartong med en kamera i...KONTAKTA MIG!!!!!!

kram matte!

Fredagkväll..

Otroligt vad mycket folk det är på ett köpcentrum en fredagkväll. Det kommer bli perfekt att sitta och läsa en god bok eller njuta av en kopp te =D

Tårarna sprutade. Jag grät och grät. Det kändes skönt efteråt.

Nu är det snart helg. Imorgon får Jag och Jossan besök i villan. Jossan fyller 19år på söndag och Ida åker snart till England och pluggar..därav vår lilla träff. Det ska bli kanonkul!! Får piska busschauffören så det går snabbar hem..det är ju för fasiken Golden league!!

kram matte!

Fredag!

På torsdag är det ärtsoppa, på lördag är det fest, men fredag är ändå den dagen som känns bäst..!! Thank god its friday!! Ok, riktigt så upphetsad är jag inte..men det blir en annan känsla på fredagar. Åt frukost på löpet idag igen. Nu ska jag ut och springa snabbdistans och sedan bege mig till jobbet igen..kör till 20.15 idag.kram matte


PS! Jag har fått mig en riktig tankeställare!!

 

Torsdag!

Jag, Frasse, Jossan, Linnea och Cissi har varit hemma hos Anette. Det var behövligt. Vi pratade väldigt mycket om Elina. Det finns ingen bättre att vända sig till än Anette, hon betyder och har betytt väldigt mycket för mig.

På tal om något helt annat. Gissa hur många skor jag sålde idag på sammanlagt 8 timmar? Svar: ett par. Det är noll människor där..fattar inte.

Nu ska jag äta lite kvällsmål och mysa!!

kram matte!

Onsdag!

Sitter faktiskt på löpargymnasiet nu. Jag har varit i Norrtälje och tävlat i längd och eftersom jag ska träna och jobba imorgon så kändes det bättre att sova här..både styrkelokal och nära till jobbet. Jag hoppade 5,56 (pers med 20cm) men jag kan mer. Jag var inte ens framme vid plankan!! Frasse piskade mig med fyra cm..men skrällen: Simon Rasmussen 6,00!! wow..enligt dealen blir jag skyldig honom en middag..jävlar vad han ska få äta.

Idag skulle jag handla en av böckerna till idrottspsykologin. Gissa vad den kostade? 699kr!! När jag sedan kom hem och visade Simon boken berättade han att hans kompis hade den. Tur att det var två veckors öppet köp!!

Imorgon blir det frukost på löpet, träning (15km + styrka), jobb 13-20 och sedan träff hos Anette. Blir nog en natt till på löpet.

kram matte!RSS 2.0