Söndagskväll!

Nu har dagen sett ut så här:
-loppis med mary och david. Ett "vem där" spel och en fotoram. 10kr sammanlagt.
-pluggat ute i solen.
-shoppingrunda på stinsen. massa frukt + dessertingredienser

dessert: (daim och vanilj cheesecake)
-vaniljvisp
-daim

vispa vaniljvispen och tillsätt krossad daim. In i en pajform och in i frysen..jag och mariatorget ska frossa sen..

X har något att berätta x 2..men dissar..

wiee


HIttade en tjusig bild på Anna Rahm!!

Lördagskvällen börjar närma sig sitt slut. Jag och Mary har suttit vid datorerna ett tag. Mary har varit så upptagen, tråkig..fast hon är världens snällaste. Hon snackade på msn med en intressant kanske blivande *hrm*

natti natti

facebook

det är kul att nästan ingen av mina kompisar har facebook..de kör fortfarande lunarstorm :D

Lördag!

Har precis ätit upp min lunch: köttbullar och spagetti med paprika. Jag lovar att det blir liiite mer avancerat ikväll. Jag är ensam på löpargymnasiet just nu, alla har dragit..utan mig.
Sprang en härlig långdistans innan luncen i spööregn..men det var kul!
Måste gratulera Mary som kom 2:a i lidingöloppet idag och Sara som kom 3:a!!! grattis grattis!!!

Jag ville skriva ett lång inlägg om något kul men motivationen brast..så ni får vara nöjda..

Ikväll blir det en tv kväll med Svensson Svensson, Babben och co. och sing a long!!  Innan det, en tupplur och plugg!


kram matte!


Fredag!

En vanlig fredag. Liten sovmorgon och sedan för ovanlighetens skull cykelintervaller (riktigt jobbigt) och bålstyrka. Sedan skola och därefter helgens höjdpunkt: ICA MAXI..Det var kul..sedan har vi lagat tacos och haft mysig middag. Nu väntar annat :D

kram matte!


onsdag!

står vid datadisken på skolan med några löpare..skolan är slut för idag och nu väntar träning och plugg. Men jag har värsta träningsvärken sen innebandyn igår. Ländryggen och arslet..

bloggen blir allt svagare och svagare..hoppas den somnar in utan att lida.

kram matte!

Tisdag!

Idag har vi haft innebandyturnering..alla löpare. Mitt lag som bestod av: Emmy, Micke W, Lissen, Yolanda och så jag då..vi kom till final och den slutade 3-3..det blev sudden death men då avgjorde gröna laget genom coach Rickard Edman. Snöpligt. Jag är väldigt trött och sliten nu, jag gav verkligen järnet!!
Skulle vara kul att köra innebandy, basket eller fotboll såhär ibland..men i höst finns det nog inte plats för sånt i mitt träningsprogram..
Fiskdag idag..hoppas på god fisk.

Jag ser slutet på den här bloggen nu..Fransson har tid men han dissar.. :(

kram ändå, matte!

Söndag!

Hallojsan! Igår hade jag och Ankan väldigt kul i Örebro. Jag hittade en vinterjacka..väldigt snygg! Och en lika snygg skjorta! Plånboken blev lite tunnare men vad fasen..man lever bara en gång.
Bion "underbar och älskad av alla" var bra, 4/5.
Nu har jag startat morgonen med två OC avsnitt..och snart blir det svensson svensson i repris efterosm jag missade det igår..
Det är värsta bra tv program på lördagar..eller hur?

kram matte!

tjooo!

Dagen har inte blivit så ratlös som jag trodde..nyss var jag hos "sillen" och Petra. LIten kräftskiva, fast jag åt inga kräftor för jag var inte sugen. Kollade på senaste Beck, den var bra..men inte så bra som Beck kan vara. den får en låg 3 av 5. Men, helt klart sevärd!!
Jag tvättade vår bil med morfar..det var jättekul..*hrrm* Sedan tyckte mamma att jag skulle åka och tanka själv för att ha gjort det också. Så nu kan jag allt om bilar..HAHA. Mötte min gamla lärare idag på stan och han såg värsta förvånad ut när jag, själv, klev ur bilen från förarsätet. "Men, grattis..har den här lille killen fått körkort", vad menar han med liten..?

Roligast idag var iaf när jag, min syrra och hennes kompis åkte ner till det berömda busstorget. Jag fick en idé som inte de var med på..men jag genomförde den: Jag satte på en Ronny och raggeskiva vi hade i bilen på högsta volym..drog ner fönsterutorna och körde runt och genom den stora skaran fjortisar och raggare som roade sig vid busstorget. Skitkul!!

Kollade på idol idag också..och fasen vad grymma alla är! Min favorit är nog Gathania eller Patrizia. Men lika många grymma de finns lika många dåliga..ibland undrar man vad juryn skickat för skräp..

Imorgon blir det en shopping/middag/biodag i örebro..


kram matte!


Fredag!

Usch...jag känner mig rastlös. Vaknade för 2 timmar sedan och har suttit vid datorn sen dess..jag måste hitta på ngt snart. Jag tror jag håller på och bli sjuk. Känner mig hängig och svag..8:e gången jag är sjuk detta år i så fall. Måste kolla upp varför jag är sjuk så ofta..
ska nog åka ner till stan med bilen och sätta mig och plugga..hyra beckfilmen också..

kram matte!

Tågresan!

I detta inlägg vill jag varna känsliga läsare..
Jag åkte tåg hem idag som vanligt. Jag fick en väldigt trevlig medpassagerare i 35 års åldern som direkt när hon satte sig sa "hej, hur är det?" Jag blev lite chockad men väldigt glad och hälsade glatt tillbaka. Vi hade lång konversation och jag fick låna massa tidningar av henne. Det är kul när folk är så trevliga...men iaf vi pratade mer och mer och började komma in på relationssnack då hon plötsligt grabbade tag i min..
hahaha, lurade!!
Fast det hände faktiskt en väldigt kul grej, pinsam grej. Tjejen som satt bredvid mig var tvungen att byta plats för at internet inte funkade där vi satt..så jag blev ensam. Men det var ganska skönt för då kan man nästan lägga sig ned och lyssna på musik. Det var precis vad jag gjorde och jag somnade nästan. Rätt vad det är så vaknar jag till för at jag råkar lägga av en brakare..det var verkligen inte med meningen. Jag var väl väldigt avslappnad eller nåt..men usch vad hemskt det var. Som tur vad satt det ju ingen bredvid mig men fullt med folk annars. Jag fortsatte dock låtsats sova och försökte höra av någon eventuell reaktion men det var tyst.

kram matte!

Home!

Nu är jag hemma i Askersund. Jag måste berätta en sak som vi gjorde på engelskan. Vi ska börja jobba med Sweden culture och vår lärare la upp en rolig overhead. Där stod det bl annat:
You know when you have been in Sweden too long when you...
-Hang out with friends at the railway station friday night!
Alla började skratta och vår lärare sa att det kanske inte är så vanligt i sthlm utan mer på landet. Jag kände mig verkligen träffad. För i Askersund hängde/hänger? man på busstorget på fredarna. Coolt va? Så litet är Askersund att det roligaste man kunde göra en fredagskväll var att hänga runt fyra busshållsplatser..

kram matte!


Filmer från helgen

Här är loppen från Skol SM helgen som Matte och Frasse sprang i:

1500m

2000mh

3000m

800m

4x400m Kamera 1

4x400m Kamera 2


Drömvänner!

Drömvän nummer 1

Linda Hammar är min drömvän. Jag har några sådana som jag drömmer om att vara vän med och hon är en sån. Alltid glad och positiv. Vi ligger nog på samma nivå också. Grattis föresten till kristallen!!

drömvän nummer 2

anna Rahm verkar social och glad. Springa distans med henne vore skoj!!

haha matte!

Onsdag!!

Sitter vid datorn med en pluggande Therese bredvid mig. Vi har sovmorgon som vanligt på onsdagarna..härligt! Idag så är det inget speciellt på schemat..vi har inget projekt så vi kommer sluta 12.25..så jäkla soft..sen går man och väntar på middagen. Men i eftermiddag ska jag tjata på mina projektkompisar Therese, Emmy och Fia att vi måste göra lite saker så vi kommer igång. Jag tycker det hitills verkar roligt med projekt..alltid lika optimistiska jag.

kram matte!

Måndag!

Idag en fullspäckad skoldag! Jag var otroligt trött, har nog aldrig varit så trött under en skoldag!! Men det var kul..
Sen vet jag inte vad jag gjort. hang around with all the runners..pluggat lite..lagt in nya bilder på facebook.
Har vilovecka nu så då kan man unna sig att vara uppe lite längre!!

kram matte!

Skol SM

image244image243image242image241image240

Lite bilder från skol SM..skitkul helg!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

KRAM MATTE!

Skol SM över!!

Nu har jag averkat mitt sista skolSM..och det blev det bästa rent poängmässigt! Silver (hinder), brons (3000m) och 4:e plats (1500m)..jag är inte så nöjd, men hela säsongen har varit konstig och rutten!
Frasse kom 2:a idag på 800m...bara 11 hundradelar från att vinna!! Men det roligaste av allt var att vi vann långa stafetten 4x400m!!!! Mary, Sanna, Frasse och röjan sprang! Alla andra på löpet hade åkt hem för de trodde vi inte hade någon chans..så hejjarklacken bestod av jag, Elina, Mickan och Petra!! De låg hela tiden i täten och Frasse gick ut som tvåa inför sista sträckan..men ut på upploppet så hade frasse de bästa krafterna och vann knappt!!!! fasen vad kul..och en knäpp på näsan till de övriga som inte stannade kvar..för det var skitkul och se!!
Nu ska vi äta pizza!!!



kram matte"


Lördag!

Hej hopp..har precis avnjututit en härlig hotellfrukost!! mmm...
Igår kom jag på den snöpliga placeringen 4. Jag var nära silvret. Det var ett lusigt tempo i början..första 800m på 2,24..men sen gick det snabbt. Jag låg sexa vid 300 kvar men gick ikapp många och trodde jag skulle komma 3:a när jag närmade mig Vilkancis men han hade extra krafter kvar. Jag blev aldrig trött i loppet..jag är bara inte tillräckligt snabb. Men det var skitkul!!!! Det var gött att slå tre löpare som jag jättegärna ville slå. Idag springer jag hinder..om 4 timmar ungefär..ska bli kul och se va det blir för lopp. Om inte E drar upp tempot så kanske jag får göra det, för jag är i form och kan slå pers! Får höra med Patrik om taktik sen..

kram matte!

juddeladii!

Nu har jag tränat och ätit pannkakor.
På träningen blev det lite häckskolning, några stegringar och lite höjdhoppande. Jag kan inte låta bli, det var min förra favoritgren. Och vet ni, jag persade!! Med distansskorna på hoppade jag 1,65..och var nära nära på 1,70!!
Kvällen:
-plugg
-tvätta
-idol

kram matte!

Torsdag!!

Tjohooo..idag är det torsdag! Till skillnad från igår så var det jätteroligt i skolan idag. På naturkunskapen fick vi se en film när det opererade lungcancer..man fick se tumören och allt!! Vi har efter vårt kemiprov nu börjat med människokroppen..skitkul!! Engelskan var rolig idag för vi hade tre skådespelare på besök som gjorde massa sketcher och så. "publiken" fick även vara med och jag var Brad PItt..haha
Jag måste berätta lite "tabbar" jag och my friends har gjort:
-Idag så gick brandlarmet precis när jag och emmy hade slutat. Emmy och jag kollade på varandra och emmy sa "matte, vi skyndar oss och hämtar jackorna i skåpet så vi hinner till bussen" och jag börjar kuta mot skåpet. Efter några meter vänder jag mig om och emmy asgarvar, men inte bara emmy garvar utan typ flera gäng som står vid datorerna.
-På bion i tisdags kväll så halvskrek Frasse mitt i filmen "titta, ser ni vem det är", jag och Linnea skakade på huvudet "Det ju Moster Petunia i Harry Potter".

Nu ska vi snart ha samling och sen blir det lätt träning på vallen inför Skol SM som börjar imorgon...klockan 20.00 springer jag 1500m!!! Som det har känts på träningarna nu så kommer jag persa!!

kram matte!


.....

Jag kan bli en bättre människa!

Frasse hälsar att han snart ska skriva inlägg!




PJUHUHU!!

Nu är engelskan avklarad och det gick bra. Jag fick beröm: Good acting!! Jag borde kanske bli skådespelare. Drömmen skulle vara att få jobba med hey baberiba gänget!! Klä ut sig och imitera, fasen vilket kul jobb!! 
Nu väntar jag, Fia och Emmy på att projektet ska börja..

kram matte! 

Sovmorgon!

Som vanligt så har jag skön sovmorgon på onsdagarna!! Dock utan Tessan för hon är ute och springer! Idag har jag untlig redovisning på engelskan, usch fy blä..nej det kommer gå suverän. Ska bara träna in den skottska dialekten, *hrmm*
Annars är det nog ganska lungt idag..vi har projekt, kul!! Jag tror jag har vila också idag.
Önska mig lycka till på engelskan!

kram matte!!

Tisdag eftermiddag!

Nu har jag tränat och käkat. Det gick jättebra på träningen, jag flöt bara på utan att bli trött!! Värsta formen!!
Pasta med tonfisk och laxsås var det på menyn idag. det vae gott!
Nu ska jag plugga sen ska jag, frasse och LInnea på bio...cozyy!!
image151
Jag och Emmy..min älskade vän :D

kram matte!

Tisdag!

Då är teoretiska plugget slut och nu snart dags för praktiska plugget (träning). Idag gick vi igenom logaritmer på matten och vår mattelärare suger!!! Naturkunskapsprovet var svårare än väntat men gick nog ändå bra!
Jag är trött nu, får se till att bli lite piggare!! ska kika runt på internet, sen blir det nog en tupplur..

kram matte!

Måndag!

Nu har jag håltimme i skolan så jag och Tessan står vid våra nya datorer här på skolan. Jättesnygga och jättepigga!! Har haft svenskaB och vi fick ut en roman från upplysningstiden..Gullivers resor. Nu har jag 2 romaner, en på engelskan också..mitt sista år i skolan har verkligen börjat köttit!!

kram matte!

Snart läggdags!

Nu sitter jag här med Fia som berättar lite om sin roliga helg! Nu har jag äntligen skrivit klart analysen och ska nog snart pysa i säng snart. Min helg var väl ganska bra..fick till ett bra banpass..men anars var det bara plugg och slappa. Skulle viljat kört lite mer bil själv, men det kommer nog fler tillfällen!!
 Det är väldigt många som har varit och är sjuka på löpet..det är det sista jag vill just nu, att bli sjuk! Men jag var ju sjuk innan SM så jag hoppas jag kan stå ut en vecka till för på fredag är det skolSM, jippi!!!!!!! Jag längtar tills jag står på startlinjen på fredag och går i mål med ett nytt pers på 1500m!!
Imorgon väntar en härlig fullspäckad måndag!! Jag älskar mitt liv :D Jag var inte ironisk!!


kram matte!

Söndag!

Idag har jag bara pluggat hitills..novellanalys, jag är så petig så det tar sin lilla tid. Men nu har jag lagt pligget åt sidan en stund. Har duschat och klätt på mig ordentliga kläder som mamma säger. jag ska snart åka till sthlm..får skjuts av min kusin som skulle uppåt så det bli bra!! ska plugga NkB och läsa engelskaboken..för det tar typ 2-3 timmar med bil! Det är synd att jag missar finnkampen..hinner kanske se avslutande stafetterna.
kanske blogga lite ikväll också..

kram matte!


Lördag!!

Hej hopp..
Nu var det tänkt att jag skulle sitta i biosalongen i Örebro med en kompis men min kompis har lite svårt för planering så hon hade inte duschat, ätit och gjort iordning sig förens klockan 21.00..medan jag har gått och väntat hela dagen typ. Aja, kul att vara ensam också..de andra kollar på fotboll hos morfar och jag är ju inte där för jag trodde jag skulle åka till Örebro..få köra själv också, men det bidde inget med det!! Jag lagade mat till min alltid lika tacksamma familj. Efter en minut gick min syster yster från bordet efter ännu ett bråk med mina föräldrar..och mamma och pappa var väl inte jätteglada på varandra heller. Där hade jag stått och slitit i köket och dukat fint och så blev det bara blää!! Men men, det var gott iaf.
Dagen började bra iaf och jag tränade vid 10 redan..jag var uppe med tuppen. Körde ett hinderpass vid Hallsbergs allvädersbanaor och det flöt på bra..inte så jag tog ut mig fullständigt, kontrollerat och bra!! Efter det var jag hos farmor och farfar. De börjar bli sjuka och har ofta skavanker..tråkigt. Jag får alltid nostalgirysningar när jag är hemma hos dem. Efter besöket hos de kollade jag på finnkampen. Roligt att Mary vann 1500 i ungdomsfinnkampen, grattis!!! Måste också nämna en annan löpargymnasiekollega, Legernes, som kom 2:a i svensktrippeln på hinder, grattis också till dig!!
Nu ska jag gå och lägga mig..skönt. Imorgon blir det finnkampen igen och så massa plugg!!!!
Lyssna gärna på denna: Bästalåtenjustnu 

kram matteä!


Helg och Lycka!

Nu är jag hemma i Askersund med allt fullbordat!! Träningen som gick bra, engelskan som också gick bra, tågresan (jag blev inte utslängd) och hann precis hämta ut mitt körkort. Nu väntar jag på att mamma kommer hem med bilen vid 21.30 så jag kan sticka ut och köra ensam, eller med ankan då..om hon vågar? Ska laga mat också..rådjurssadel, har ni hört något märkvärdigare? min favoriträtt!!!
I helgen har jag inga stora planer. Ska träna bana imorgon och vara med kompisarna..bowling hörde jag talas om, skulle vara kul! Jag har en hel del plugg också som måste göras: novellanalys, naturkunskap-prov, Engelska reading journal.
image239
Visst blev jag ganska bra. Hollywoodstjärnornas blekta tänder, släng er i väggen. mitt leende är helt äkta!


Trevlig helg och ja, jag ska köra försiktigt!!

Friday morning!

Nu är det fredag och jag har bara en lektion idag..om man inte räknar med träningen då. Det dumma är att jag måste gå tidigare från den lektionen jag har för att snabbt åka till centralen. Där är krukset att jag ska åka med 13.15 tåget fast jag har biljett med 14.15 tåget..hoppas jag inte blir avslängd. Sen i Hallsberg, om jag kommer dit, väntar pappa och vi måste åka fort till A-sund för att hämta ut körkortet..hoppas allt går bra. Det måste det verkligen göra för nu ligger värsta projektet bakom..
Ikväll ska jag köra bil ensam eller med Ankan och kolla på goulden league!!
Nu ska jag springa 15km!!

Klicka för att stänga bilden
Frasse och jag efter Dn galan..
Klicka för att stänga bilden
Posing för pressen..

kram matte!

Torsdag!!

JAG TRR JAG DÖPER OM DEN HÄR BLOGEN TILL MATTE.BLOGG.SE!!!! Det är skamligt av Frasse, han säger att han inte har tid, men vem fasen har inte fullt upp på det här stället. Vi befinner oss i en djup kris men får arbeta upp oss..
Idag körde jag och Frasse ett jättebra pass på sollentunavallen idag..För att inte verka alltöfr egocentrisk kan jag meddela att alla körde bra idag! Vi ser framemot skolSM nu!!!
Efter passet åkte jag till solna, löplabbet, för att köpa skor. Blev ett par Nimbus som är lämpade för distanslöpning. Nu ska jag äta med Jossan och Tessan, sen blir det lite plugg och sen IDOL!! Jag är irreterad på programmet..man får höra alla dåliga men fasen inga bra. Det var säkert 20 som gick vidare men bara 1-2 stycken sjöng ju bra!! Show me more..

Imorgon ska jag hämta ut mitt "riktiga" körkort och jag hoppas att bilden blev bra!!

kram matte!


En händelserik dag!!

Idag har det varit en riktigt rolig dag, därmed händelserik. Sprang distans imorse..sen stack jag till skolan och hade bl.a. redovisning av novellanalys..gick bra!! Vi började med vårat projekt också. Jag, Tessan, Emmy och Fia ska ha Löpargymnasiets idrottsförening som projekt..ska bli kul..jag är herr ordförande!

Efter skolan stack vi iväg till odenplan för att fixa med lokal til studentskiva, betala pengar och skriva kontrakt...men den där gubben var skumm och nu är en del treor tjuriga för att vi just fick veta att vi inte fick umbra..men Frasse skällde just ut honom i telefon, haha! så nu skulle gubben göra allt han kunde för att fixa det.

Sedan dax för distanspass nummer 2..men nu fick jag sällis av Frasse. Bålstyrka efter det för att trimma mitt åttapack :D


Om tre minuter börjar idol!!


kram matte!


Söndag!

Varför vaknar jag så tidigt? 08.00, jag vill sova mycket längre! men men..frukost med favoritMary och sen gick jag och väntade på att VM friidrotten skulle börja. För jag hade förväntningar på medalj. Kajsa, Emma och Arvidsson..men det blev fiasko. Usch, inge kul!!!
Det är ganska lugnt här på löpet för Mickan, Mary och Sanna är i stan och shoppar. Så jag ska ta tillfället i akt och plugga lite. Engelska och naturkunskap..

recpet på kexchokladpaj:

200 gram kexchoklad

150 gram chocklad (mörk/ljus/vit)

6 msk smält smör
4msk grädde

1 tsk vaniljsocker

3 äggulor


1. smörj en ungsäker form

2. smula sönder kexchokladen

3. Smält smöret och rör ned i smulorna.

4. Bred ut smeten i formen och grädda 175 grader i 6min

5. Smält chokladen i vattenbad (ej micro)

6. Tillsätt grädden, vaniljsockret och äggulorna. Låt svalna en stund!
7. Bred blandningen över kexchokladbottnen och ställ i kylen 3-4 timmar.
8. Servera med glass, grädde eller något annat som du tycker passar in.

Lycka till och njut!!

kram matte!


Grattis Anna!

image238
Anna Rahm placerade sig 27:a vid VMs maratonlopp!!


hahaha matte!


Godnatt!

image1501
En liten bild på funktionärsgänget!!

kram matte!

Funkis!

Idag var jag, Mickan, Mary, Micke och David  funktionärer på st eriksloppet. Det var ganska rörigt men vi hade kul ändå! Det roligaste var att lura folk som frågade vad det var för vi spärrade av för innan loppet dragit igång. Jag sa att svenska kungen hade dött och att det är en sorgkortege. Vissa så verkligen förskräckta ut, men började asgarva när jag sa att det var på skämt. En av de människorna som kom fram och frågade var hon som spelar huvudrollen i Masjävlar. Hon kom på cykel, stannade vid mig och jag älskar masjävlar och tycker hon är grymm skådespelerska. Så jag sa det rakt ut, du är jättebra i masjälvar. Hon svarade med ett bitchigt tack och sen sa jag att det var ett halvmarathon. Jag tyckte hon var som den hon spelar i masjälvar..tråkig och lite bitchig.
Nu har jag lagat mat. det blev biffstrimlor med paprikafräs och till det couscous!! mmm..är för mätt för en efterätt nu men jag ska sedan avnjuta kexchokladpajen jag gjorde igår!!




kram matte!


Lördag!

Då har det blivit lördag. Jag och Mary var morgonpiggast och vi har ätit frukost för längesedan. Det är alltid så gott med en ordentlig frukost på lediga dagar, då man inte känner sig stressad till skolan. Det var en kaoskväll igår...handla, laga, äta. Men sedan blev det lungt och tyst. Hade deeptalkturné med Mary, Micke och Mickan.

Mary är jobbig skriker..nu ska vi plugga, jag som hade bestämt att ta en pluggfri dag idag.

matte!


RSS 2.0