TJOHOOOO!!!!

Heta dagar bara smeker forbi. Just nu sitter jag pa ett internetcafe med en riktig surfitta till expedit. Men jag ar val van vid de annars mycket trevliga thailandarna. Yesterday we were pa en heldagsutflykt..vi fick uppleva hur mycket saker som helst for just 300kr!!! First we visited "monkey ireland"..aaaaaaa ni skulle varit there..I love monkies!!! Innan man gick in till "djungeln" where they live..sa fick man buy bananer som man skulle mata de med. Det var en tant som stod bakom ett berg av bananer (bara hennes huvud syntes) och skrek (higher than Mickan): "BANANAS FOR THE MONKIES!!!" med  thai-uttal. Hon skrek konstant och jag hade bara lust att ta en banan och sulla pa henne. Sedan visited james bond ireland..mannen med den gyllene pistolen spelades in dar..kul!! 
For er som ar intresserade sa springer jag mer an jag trodde...vi har faktiskt ett gym med springband och air-condition..har kort troskelintervaller..inte illa!!
Nej nu ska jag ge surfittan lite pengar..narmare bestamt 40bath...vilket motsvarar 8 svenska kr!!! cheeeeepy!!!!!!

kram

Grattis!!

Grattis Emmy och Jossan till era grymma lopp pa Boson!!!! Grattis aven till Rickard och Lissen!!!! Lycka till framover!!

kram

THAILAND!

Hej alla frusna i Sverige!!! Jag har precis atit frukostbuffen...mmmm! pannkakor, omelleter..jag blev dock besviken pa juicerna (mango, guava...), de smakade bara socker!! Jag har sprungit idag, 30min..det kandes bra med tanke pa hettan och att jag bara sovit 4-5 timmar sedan jag vaknade i fredags morse. sista 5min var svettiga och jag kanner mig lite groggy nu. Jag sov ingenting pa planet. 10timmar tog resan och mina fossingar svullnade upp mycket och jag kom inte i mina adidasskor..big foot!! Jag har inte riktigt vant mig vid hettan, tycker det ar lite jobbigt..men jag blir van snart!! 35grader i skuggan..har inte hunnit sola mycket och ni behover inte vara oroliga att jag ar brun for an sa lange ar jag kritvit. jag ska se om det gar att lagga upp lite bilder har sa smaningom. Som ni kanske marker kan man inte skriva med prickar.

Nu ska jag upp och smorja in mig med sun lotion och sedan blir det poolen..darefter havet. Igar tog vi ett smygdopp och jaklar vilka vagor. Maybe I should write in English beacuse in England they dont have "prickar" over a,a,o.

puss!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

mmmm!!

Idag har jag varit trött, trött!! Jag har faktiskt knappt börjat packat än...oppps! Det känns lite skumt att jag åker imorgon.



kram matte!


Onsdag!

Är nyss hemkommen från en trevlig middag med JOssan, Tessan, Frasse och Sara. Jag och Frasse åt oxfile med röd curry och kokosmjölk som enligt servitrisen inte skulle vara så starkt..hmm! Har iaf vant smaklökarna till Thailand nu. Jag ska inte heller glömma bort fikastunden på "bellman"..blev en varm chocklad och kokostopp. 

Annars idag har jag tränat två gånger (distans imorse och lite cykel + bylstyrka på eftermiddagen)..jag jobbade på förmiddagen och innan eftermiddagsträningen hann jag med besök på naturhistoriska. Fullspäckad underbar dag!!  


kram matte!


Måndag!!

Hej alla glada!!! Jag och Frasse sitter och muppar framför datorerna. Vi eller rättare sagt han sitter och ringer till olika studentflaksföretag..vi har ju faktiskt redan fått ett flak (för 20 personer) men vi söker vidare för att om vi har tur hitta något bättre. Jag sov till 10.30..skönt! Något som jag lagt märke till de senaste åren är att jag efter "urladdningar"..typ SM eller sådana tävlingar så har jag ingen matlust dagen efter. Imorse hade jag ingen matlust.

Jag ska ta och åka in till stockholm city snart för att växla pengar och shoppa lite. Jag tror inte jag köpt ett klädesplagg eller någon pryl på månader. Det blir väl en hel del i Thailand antar jag :D Fast jag vet inte hur bra det är där?

kram matte!

Rolig helg!!

Ja, då sätter man snart punkt för denna helg (om man inte räknar med morgondagens studiedag som en helgdag). Helgen var kanon!! Först fick jag träffa family och det var mysigt..sedan hann jag med att springa mina  två bästa lopp någonsin. Jag prickade in bra form sista tävlingarna..starkt!! Frågan är om detta var toppform eller om det skulle kunna bli ännu bättre? Jag kapade mina pers rätt så rejält i helgen..3 sekunder och 2 sekunder (om det inte vore för disk..). Jag är så jäklarns taggad till träningsperioden som drar igång efter Thailand. Jag är hungrig!!! Jag är nöjd med den säsongen som varit och de tider jag presterat men jag vill springa ännu fortare!! Jag nöjer mig inte med 4,03.05 och 1,58. Det var bra att jag fick detta lyft för annars hade jag varit långt ifrån glad. Jag är så jäkla motiverad nu. Mitt självförtroende bara hissas upp..nu har jag sett att träningen gjort resultat. Nu ska jag träna mera mera och bli starkare och starkare. Jag ser framemot vårens och sommarens tävlingar..om jag får vara frisk och tränar på bra (och inte partajar alltför mycket under studentperioden) så blir jag farlig till sommaren. Men samtidigt ska jag vara beredd på ev. motgångar..och tackla de som en riktigt idrottsman gör.

Imorgon är jag som sagt ledig. Jag har lite planer:
-Föreberedelser inför resan (handla lite saker..och så)
-plugga inför avgörande matteprovet som jag skriver på tisdag!
-träning???

kram matte!

ANTIKLIMAX!

1,58,44!! Jag slog Rasmussen, Vilkansis och patrik carlsson..vann B-heatet. Jag låg sist vid klockringning men då drog jag i femmans växel och körde enkelt ifrån! Hur glad och nöjd som helst..5min efter fick jag höra att jag blivit diskad. ajdå..jag trodde först inte på det eftersom jag var noga med att springa på min bana. Jag gick därför upp till speakerbåset och självaste Lennart Julin besvarade min fråga "tre tydliga tramp på linjen". "tramp på linjen"..blääää!! aja..jag vet att jag sprang på 1,58,44 eftersom jag vann heatet och såg de på stora tidtagarklockan. Jag fick även vinna heatet..jag är faktiskt obesegrad på 800m denna inomhussäsong!! Det är en merit. Jag tycker det är lite tråkigt att säsongen är slut nu och att jag missar SM..men om 5 dagar åker jag på mitt livs resa..tjohoo!!

kram matte!

godmorgon!

Jag sov väl inte överdrivet bra inatt. Det var inte Klas lyftmadrass det var fel på. Problemet var den sena tävlingen..adrenalinet fanns fortfarande kvar när jag försökte somna. Nu är jag jättehungrig och hoppas klas har dukat fram en riktig brakfrukost..eller inte.

kram matte!

PERS!

Befinner mig hemma hos Klas Persson. Hans far har vunnit vasaloppet och snart sover jag under samma tak som honom. Jag sprang 1500m idag..4,03.05!! Det var skoj. Imorgon ska jag visst springa 800m på 1,56..får se hur jag känner mig imorgon, är trots allt inte anmäld ännu :D

Klas persade också..rickard och frasse är också här. rickard inomhuspersade.

kram matte!

Blixtvisit!

Nu sitter jag i pojkrummet hemma i Askersund. Det blev en blixtvisit hemma eftersom jag åker till Eskilstuna om 1 och en halv timme. Igår hade vi det mysigt, vi hade "föreberedelse/upptacktnings middag". Vi åt Thailändskt käk, tittade på bilder och allmänt spånade inför resan. Men jag ska försöka koppla bort resan för idag och imorgon väntar utmaningar, nämligen tävlingar!! Ikväll klockan 20.06 (perfekt tid va?) går starten i säsongens sista 1500m lopp. Jag känner mig lugn och utvilad. Har sovit riktigt bra och ätit god mat. Jag ska försöka öppna i min egen takt idag..och inte rusa med i täten. Jag har med mig tisdagens pass på pluskontot. Det roliga är att placering inte spelar så stor roll för mig (bara på SM) utan tiden är det viktigaste..men ibland kanske jag inte ska stirra mig blind på tiden? Imorgon ska jag springa 800m..den distansen känns å flummig..1,59 sedan är man i mål..det går så fort. Nej, nu ska jag kolla in skidksytte VM. Go Björn Ferry!!


kram matte!

Fredag!

Har precis varit ute och joggat i det härliga vädret..det är rena rama våren i Sollentuna!! Snart ska jag dra till skolan. Jag längtar tills jag slår upp dörren till mitt hem i Askersund ikväll och möts av en sprallig hund..ska också spela nintendo wii..för nu har min bror chippat det och vi kan ladda ner spel!! Vi ska ha middag med vårt Thailandreskap..hoppas på mycket god mat och en hel del skratt!!

ha en bra helg..kram matte!

Torsdag!

Vilken trevlig torsdag det har varit. Nu har vi spelat spel och snackat..riktigt kul!! Jag gick idag till ica maxi och inhandlade ett par spel till löpet. geni, pokerset, uno, monopol, kortlekar..sedan fixade alex, klas, rickard, smeds etc..pingisgrejer!!! tjohooo!!
Imorgon har vi lätt sovmorgon..skönt! ska åka hem imorgon och träffa min family!! Har inte sett de sen jullovet!

kram matte! 

Banting!!

Jag och Frasse sitter och degar vid datorerna för båda har nämligen sovmorgon. Måste berätta om mina sömnvanor. Jag har (till skillnad från ettan och tvåan) knappt haft problem med sömnen vilket jag bugar och bockar för. Iaf, igår fastnade jag framför ett debattprogram med Stina Dabrowskij. De debatterade bantning. Det var en härlig mix av debattörer med: Paulo Roberto (som bara är med för att han blir så jäkla aggresiv), Fredrik paulun (känd näringsexpert)...Det var väldigt intressant att lyssna på. Missförstå mig inte nu..jag bantar inte eftersom jag tränar mycket men ändå tycker jag det är intressant att lyssna på när kunniga (?) människor debatterar om bantning..jag blev inte speciellt klok på det. Detta program slutade 00.00 så det blev lite sent..men eftersom jag hade sovmorgon så kunde jag ju sova till 09.30, därför la jag en lapp utanför Frasses dörr: "Ta med 2 smörgåsar till mig med ost och skina"..men tror inte ni att jag vaknar 07.50 dådå? Så när jag öppnade mitt rum på väg att gå ner till frukosten tog jag lappen utanför frasses dörr och rev sönder den i frustration.


På tal om bantning igen, eller kost rättare sagt. Vi hade en föreläsare här på löpet förra året som hette Gisela Van der steer (eller ngt sånt)..och hon var mot Fredrik Paulun och sa att han bara var benägen att sälja sina böcker. Det roliga är att de står för samma sak: Ät lite av allt! Ät allt! Konstigt..de kanske är rivaler? I måndags åt jag wienerbröd, i tisdags semla, igår gjorde jag en äppelpaj..jag vet att det är urlöjligt men jag får lite ångest. För mig handlar det inte om att jag är rädd för att bli tjock..för träningen bränner bort mycket..men för att kanske nå min idealvikt för prestation är det kanske inte så bra?! Jag känner mig okunnig inom området..har läst väldigt mycket här och där och föreläsningar men jag blir aldrig klok. Jag hör olika saker hela tiden. En kompis berättade att han en sommar "deffade"..han åt ett ägg till frukost och blev svimfärdig ofta. Han sa att man springer x antal sekunder under 4min på 1500m, lika många revben som syns. Det var dock ett skämt. Men så slutade han med löpning som 19åring.


kram matte!


Årets bild 2007!?

image284

Haha, Micke och skyltdokorna i Barkarby!!!
Testa och klicka på utropstecknet så får ni se vad som händer:

!

/Frasse

Onsdag!

Vilken soft dag. Jag har bara haft två lektioner. Ensemble och Svenska. Jag har typ inga lektioner kvar innan jag åker till Thailand. Men matteprovet hänger över mig litegrann..för jag vill så gärna skriva MVG!! Idag är det bara 9 dagar kvar tills jag åker..aaa!!!
Nu ska jag betala studentmössan och sedan jogga lite lätt 40min + rörlighet/bålstyrka. Efter det ska jag försöka plugga effektivt innan middagen och om jag inte behöver plugga mer kan jag göra något kul med ngn/ngr..tyvärr verkar de flesta ha fullt upp nu såhär innan periodbytet.
Träningen igår gick kanoners..min lilla motivations-svacka höll i sig i 2 dagar..haha. Jag ser framemot tävling(arna) i helgen. 1500m på lördagen och ev. 800 eller 400m på söndagen. Jag kanske åker hem i helgen och då kan jag inte springa på söndagen. Jag vet inte hur jag ska göra än..

kram matte!

Tisdag!

Nu sitter vi och försöker hitta studentflak..det är svårt..allt fullbokat 5juni! Vi har haft projektmöte..det gick bra!
Vi är lediga i skolan idag. Snart ska vi ändå gå till skolan och äta..sedan blir det sätrapass..ska bli kul, se hur pigga benen är efter helgen.

kram matte!

Slö!

Jag vet inte om man kan kalla mig slö efter två hårda lopp i helgen..men nu pratar jag skolan. Jag skulle plugga men det jag lyckats åstakommit är ett tiotal mattetal. Jag bad tessan köpa en chockladkaka och den svepte jag lätt ner..det var min belöning. Nu vill jag bara krypa ner i sängen med "Da vinci koden"..fast jag brukar inte kunna läsa mer än två, tre sidor innan jag somnar. Det känns lite tråkigt att behöva gå och lägga sig missnöjd.


kram matte!


2,00.48

Min nästbästa 800m tid någonsing..men jag är inte särskilt nöjd. Jag är stabil, har en nivå..springer varken sämre eller bättre. På 1500m 4,06/4,05, på 800m 2,00.68/2,00.48. Skönt att jag inte springer på 4,10 varje 1500m lopp utan att jag lyft mig ett snäpp. Men jag vill så mycket mer!! 
Loppet idag: Ville inte hamna i A-heatet för där skulle det gå för snabbt. Därför blev jag glad att jag fick springa B-heatet. Jag låg i rygg på någon spårvägare i 450m sedan körde jag för fulla muggar. Direkt när jag kom imål vände jag mig om för att titta på tiden som stannade på 2,00.48..fasen inte under 2min tänkte jag. Jag hade ganska jämna varvtider..tredje varvet gick något för långsamt, 30.7. 
Nu ska jag äta middag..lasagnen från i fredags..mmm! Sedan ska jag göra en "att göra" lista..blir nog en del plugg. Det ska bli lärorikt!! 

kram matte!  

Söndag!

Godmorgon. Har precis ätit frukost tillsammans med Frasse och Tessan. Satt på två tvättmaskiner, det var riktigt skönt. Inatt kunde jag inte sova. Det gjorde ont i armbågen och höften. Jag tog två alvedon. Snart bär det av till Sätra.

kram matte!

Godnatt!

Har precis kommit hem från Linnéa. Vi såg på "underbara älskade". Den var ingen händelserik film och ingen glad film..men mycket känslor!! Vi såg även på bilder från hennes Mauritius-resa..My god! Jag blev väldigt taggad nu..åker om 13 dagar!! aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!

Mina knän, min armbåde och höft värker. Imorgon blir målet att hålla mig på banan.

kram matte!

"Sånt som händer"

Jag var på väg mot pers idag. Med 20m kvar så ramlade jag..jag fick ett lite snedsteg och var väldigt trött, så jag brakade i backen. Jag reste mig dock efter en stund och joggade imål. Det var jättekul att springa i loppet för det var tävlingarnas höjdpunkt. Mattias Claesson, Olle Walleräng, Rickard Pell, Erik Emilsson osv. sprang jag med och publiken applåderade glatt! Jag la mig sist och försökte hänga på men jag blev trött efter ett par varv så jag sladdade lite där bak..men folk började bli trötta så jag gled förbi en löpare..jag var nästan förbi en till då jag föll.
Det var tråkigt att jag föll men det finns massor med positiva saker som jag kan ta med mig i ryggsäcken:
-Springa mot så hårt motstånd!!
-Öppna i hård fart!!
-Ta ut mig riktigt mycket!!
Den sista punkten har jag förbättrat mycket sedan i sommras. Jag har tagit ut mig och blivit riktigt trött de lopp jag sprungit denna inomhussäsong och det är en av de viktigaste bitarna för att lyckas som löpare..att kunna ta ut sig. Det jag tycker är lite tråkigt är att jag inte kan persa med mer. 2,5 sekund har jag gått fram..från försommaren 2006. Jag tycker jag borde vara så mycket bättre efter all träning. Speciellt efter höstens träning som gått kanon. Men det är kul att jag förbättrat huvudet men jag hoppas det lossnar fysiskt också snart.
Imorgon ska jag springa 800m. Jag känner mig ju inte jättetaggad. Jag är lite mörbultad. Jag har ett stort sår vid armbåden och båda knänen är skrapade. Såg också när jag duschade att höften fick sig en smäll också. Men den här gången var det mitt eget fel att jag ramlade och inte som på JSM 2007, 2000m hinder någon annans fel.

Jag och Frasse ska kila över till Linnéa och kolla på film. Först ska vi njuta av våran tacopaj!! mmmmmmm

kram matte!

Lördag!

 Har precis kollat in Susanna Kallurs hemsida: www.sannakallur.se ,mycket underhållande läsning. Vad ska jag hitta på nu? Jag har lite plugg jag borde göra men på en lördagmorgon? För mig känns det konstigt att plugga innan en tävling. Vet inte riktigt varför.

5 bra saker med inomhussäsongen:
-Tävla såklart. Att efter en träningsperiod i höstrusk få knyta på sig spikskorna inomhus och tampas med konkurrenter eller klockan!
-Känslan efter ett bra lopp. 
-Att från måndag till fredag riktigt längta efter helgens tävlingar (förväntansfull)
-Vädret inte kan påverka. Inget regn, ingen blåst osv.
-Bättre publiktryck eftersom det är inomhus och att det bara är 200m runt. 

kram matte!
 

Thank god its friday!

Jag, Tessan och Frasse har haft det väldigt mysigt. Jag och Tessan har ätit en skitgod middag. En vegetarisk lasagne med qournfärs, spenat, keso, tomat, morötter..mmm!
Annars idag:
-Stormöte om mat/internatet.
-Skola (Jag var kvar i skolan till 16.20. Jag och min musiklärare Ylva fastnade vid pianot.)
-Jogg + stegringar med Frasse. Det kändes bra. LÄtt och rapp!
-Sollentuna centrum..köp av mat. Idag gick det på 306kr.
-Matlagning.

Imorgon är det dags för tävling. 1500m! Det ska bli jättekul! Om inget händer så persar jag imorgon också!

kram matte!


RSS 2.0