Mot varmare breddgrader!Idag är det dax! Bara några timmar kvar tills vi skall mötas på Arlanda!!! Kristoffer Fransson har fruktansvärd resfeber och klarar inte av att packa klart det sista... men då är väl allt i sin ordning!? eller?
PORTUGAL HERE WE COME (19 C o soooooool)

Jag vet vad som händer ikväll :DMel_1mel_2

Jag och Mamma var på Melodifestivalgenrepet i Gävle igår. Förutom själva showen var det en upplevelse när jag vann ett pris för att jag kunde en schlager låt. Jag fick dessutom rätta programledaren för han sa fel årtal haha:D

Globen!

Frasse och jag vid starten

Frasse och jag är redo för start vid globen galans förtävlingar!
Jag skrev tidigare att jag skulle komma med lite bilder från globen, dessvärre blir det bara den här. Det på grund av två saker:
1. Vår dator hemma i Askersund (där jag då befinner mig nu) är seg och det tar ett mellenium innan bilden har laddats upp!
2. Jag är trött och vill sova!
3. Nej, ok jag har ingen tredje sak...och det är just det som är saken!

På bilden ser ni alltså Jag och Frasse sekundrarna innan startskottet går för det loppet som var mitt bästa för denna inomhussäsong, men Frasses sämsta....så kan det vara! Det var hur kul som helst att springa där, man kände sig lite proffsig. Jag blir så töntig när jag får se alla friidrottsstjärnor, Jag har t.ex. aldrig varit sån nära carolina klüft (5m) som jag var då...

Melodifestivalen: Genrep i Läkerol Arena


Frasse börjar bli lite stirrig, ett tecken på nervositet eller förväntan. Just nu är det nog båda. Det återstår nämligen bara 8 minuter och 2 timmar till Melodifestivals genrepet i Gävle börjar... Andreas Johnsson, Magnus Uggla, After Dark, Sanna Nielsen. Jag kommer se dem först av alla:D

Rapport från bullen och bönan eller bönan o bakat eller bröd o böner eller vad det nu var det hette

Fika på bönor o bullen

Igår kväll var det mystime. Efter veckor av planerande och velande samt dissar och tveksamheter tog gänget Matte, Linnea, Fransson och Emmy tag i saken och bestämde oss för att ge oss av till St: Eriksplan. Där, på någon tvärgata låg café bönor o bakat. Mys faktorn var hög, tet luktade gudomligt och fiffi kakan fyllde magen som en propp. Sammanfattningsvis en görbra afton!

(Märks det att jag jobbar på att korta ner)

Kramen
Frasse

Imorgon smäller det!!!


Som den schlagerfantast jag är är det ju lite tråkigt att jag inte fick biljett till direktsändningen. Men Jag och Lotta Fransson (mormin) kommer imorgan att intaga Läkerol Arena med stor förväntan för att följa genrepet av Melodifestivalens sista deltävling!!!
Lovar att återkomma med rapport!
Kramen
Frasse

Uppdatering; Frasses livssituation

Hur ego lät inte den rubriken då? Men hela blogg-konceptet är ju egentligen bara en stor egotripp, så därför fick rubriken heta så där i alla fall. Att man läser är ju oxå ett tecken att man faktiskt någonstans bryr sig...

Jag och Matte står nu i datadisken i skolkorridoren. Vi har hål eftersom vi precis  har avslutat vår redovisning av PBL uppgiften i Historia B. Det var det sista vi gjorde i den kursen så nu är allt färdigt, känns väldigt skönt eftersom vi var alldeles för överseriösa och skrev 19 sidor. Snart ärdet oxå dax att ta emot slutbetyget i journalistik, blir intressant o se vad Mariianne Häger tycker om mig.

Som Matte skrev var det Globengalan igår. För mig gick det mindre bra. Känslan var kass. Tungt o slitet. Men för Matte yick det kanon, första gången under 2. Jag kommer ihåg själv vilken känsla det var så jag förstår verkligen hans glädje fnatt.

Gårdagens största händelse för mej blev nog istället mottaganadet av den bärbara datorn jag fick av pappa i 18 år present. Kan bara sammanfattas på ett sätt. Helt sjukt och roooligt:D Måste medge att jag känner mig lite bortskämd,men nu ska det redigeras film och spelas musik...JUDILADI!!!

Dagen idag (Onsdag) är lite oklar vads gäller upplägg. Först är det skola, sedan skall följande hinnas med i obestämd ordning: Installera datorn, Träning, Hem till Anna på semelafton, Äta middag samt lämna tillbaka böcker på stadsbiblioteket. Hur mycket tidsoptimist jag än är inser jag att något måste prioriteras bort. Frågan är bara vad. Jag tror jag gör som vanligt och låter tiden utvisa vad...

Ha det nu så bra allihopa, om ni orkade läsa igenom denna text. Tror att jag måste börja korta ner mina bloggar, enligt miss Häger är det det somär mitt problem - jag skriver för långt. ( Kanske ger ytterligare förklaring på på första stycket)

Kramen
Frasse

Under 2min!!!

Igår sprang jag i globen, GE-galan! Det var sjukt kul, värsta stort!! Jag könde mig jättedegig innan men det gick bra, jag spran för första gången under 2 min på 800m!! 1,59.97....haha, 3 hundradelar tillgodo!!! Jag kommer med mer uppdatering senare, med bilder också!!  Jag är så glad!!!

Smakprov Frasse 18 år! 


Här kommer några höjdpunkter från Frasses 18-årsdag igår! Det är bilresa till Nyköping och Inomhus SM och middag på San Marco!

Frasse goes 18 :D


Frasse och grevens cider

Jaha, då har jag varit 18 år i exaxt 24 timmar 20 minuter och 25 sekunder. Det känns lite märkligt! Ända sen jag har varit liten har mamma kört med kommentaren; -När du blir 18 då får du bestämma över dig själv... På så sätt förtydligade hon att det var låååångt kvar tills jag var tillräckligt stor för att ta mina egna beslut!
Ja och idag, eller ja igår, blev jag 18. Men för er som fortfarande väntar med stort hopp och förväntan kan jag meddela att det inte är som något rus eller något som fyller en av välbehag under myndighetsdagen. Nej, man är samma person som dagen innan, haha. Men det hindrar ju inte från att ens 18 års dag kan vara jättebra. Det var min. Visst, uppladdningen inför JSM och 1500m försök på dagen d kanske inte låter helt optimalt, men jag var förbredd på detta så jag är grymt nöjd med min dag!!!
Mamma, Viktor och AnnaKarin kom från Gävle vid 12 tiden. Vi fikade o jag öppnade presenter:D Digitalkameran från mor min var helt klart höjdarpaketet!! Jag lovar att så fort datorena på löp slutar dampa sig ska jag lägga upp alstret från dagen:D
Mamma hade gjort lunch som åts på löp. Sedan bar det av till Nyköping o jsm. Utförligare rapport kommer det med men kort kan sägas att det inte blev nån finalplats, men väl ett pers med två tiondelar....!

Efter nedjogg o dusch åkte vi tillbaka till Häggvik. Vi åt middag på San Marco för min egen del blev det pepparstek med potatisgratäng. Roligast var ju ialla fall när servitrisen frågade efter mitt lägg när jag beställde en cider. Då kände jag mig lite stor haha judiladiiiiii :)
NU är det verkligen dax att sova, jag håller på att rammla ihop av trötthet efter denna innehållsrika dag!
Till sist, tack alla mina vänner som under dagen ringt, skickat sms, sjungit och skrivit dikter (Matte). Det värmde verkligen att så gott som alla kom ihåg mej, till o med Tobbe Jonsson o Fredrik Flintberg gratta mej med ett sms. Det var roligt!

Ha det nu så bra!
Med förhoppning om att kunna lägga ut bilder under morgondagen
Kramen
/Frasse


Besviken!!

Idag sprang jag SM och det gick inge vidare...sprang 3 sekunder från mitt pers. och det kändes inge bra, fanns inga krafter. Jag fattar ingenting!! Det kändes ändå okej innan men bläääääää!!!!!!!! Sen var jag helkonstig efter loppet och kroppen skakade. Precis innan vi skulle åka hem så var jag tvungen att sticka in på toan och spy...opps borde kanske cencuerat det där men, men! Det kändes iaf som om jag skulle dö, jag tjöt....det gjorde så ont! Ni undrar väl vad jag håller på med, och jag vet inte det heller. Just nu är jag väldigt besviken men jag har nyss ätit middag på restorante San Marco...blev en pizza och glass med chockladsås, mmmmm - då blev jag lite gladare.
Fransson sprang också idag, han persade med någon tiondel och var ganska nöjd, men han fyller ju också 18 år idag så han har annat att vara glad för! Det var allt från mig och nu ska vi se om kristoffer fransson orkar blogga.... 


Imorgon gäller det x 2 !!!

Två stora händelser kommer äga rum imorgon. Frasse fyller faktiskt 18 år imorgon, eller om en timme faktiskt! Det kommer bli uppvaktningar (iaf av mig). Jag själv kommer joina vuxenvärlden först 1 april, det är ju lämpligt att just jag fyller år på skämtdagen, men så är fallet.
Andra händelsen är att imorgon någongång mellan klockan 18.15 till 18.45 står jag på startlinjen vid årets Inomhus SM. Jag och Therese kommer lämna löpet 14.30 imorgon tillsammans med vår tränare Patrik. Ska bli kul! Hoppas på en finalplats!
Idag har vi då haft uppladdningskväll med min egengjorda köttfärssås (den fick visst bra betyg) och spel: kasta gris! Min egen prestation var väl sådär, men jag spar mitt till imorgon! Nu ska jag skriva en födelsedagsdikt!


Tittut:D

Tittut:D
Så här glad blir jag när mitt rum är varmt om nätterna:D

Äntligen, som ni har väntat...

Hej gott folk!
Det blev som jag befarade. Jag skapade bloggen och skrev ett inlägg, sen har det varit dött, vilket Matte vid flertalet tillfällen under den gångna veckan har påpekad och beklagat sig över. Från min egen sida kan jag väl inte annat än hålla med om att det är sorgligt att skolarbete tar upp så mycket tid av mitt liv att jag inte hinner prioritera något annat än mina vänner och träningen. Men det ska bli bättringen, härmed utlovas det! Fiemma kommer inte ha en chans att hänga med i utvecklingen... (Jag försöker inte alls skapa någon rivlitet mellan bloggarna;))

På tal om att inte ha tid. Jo, en spektakulär sak har hänt under veckan om man frågar Anna, Linnea och Matte. Jag har inhandlat en kupévärmare. Kristoffer Fransson har under de senaste månaderna varit tvungen att sova med dubbla täcken och fleecetröja för att inte frysa bort under natten. Fönstrena på löp läcker något otroligt med luft att det inte hjälper att jag har lagt vikta gardiner för och satt elementen på högsta effekt. Efter inspiration från en viss hobbymeckare (David) fick jag helt enkelt nog!
För er fördomsfulla människor som inte har en aning om vad Blocket är för en hemsida kan jag berätta att där läggs dagligen flera tusen annonser upp av människor som vill köpa eller sälja begagnade eller nya produkter. Kort sagt, här kan man göra fina kap om man har lite flyt! Det hade jag. En kille vid namn Marko sålde sin alldeles oanvända kupevärmare för 150kronor. Jag tyckte det var ett väldigt bra pris och slog till direkt. Av någonoutgrundlig anledning har jag av denna händelse blivit allmänt  hånad och utskrattad av ett antal personer på löp. Men fläkten hämtades av mig personligen onsdag 19.15 vid Karlbergsstation och har sedan dess använts flitigt i mitt rum! En missräkning var dock att fläkten låter lite mer än beräknat så den kan inte stå på under natten. Men att inte behöva huttra när man kryper ner i sängen är guld värt!
Jag lover att bilder på den nu välkända kupevärmen kommer att läggas upp inom kort!

Med förhoppning om att ett sånt här inlägg ska bli mer regel än ovanlighet :D
Ha det gött
/Frasse

Snart Portugal!!!!!

Snart Portugal!!!!!

Om 13 dagar åker vi till Portugal igen!! Det ser jag verkligen fram emot. På bilden ser vi (från vänster) Fia Koskinen, Jag, Sara, Frasse, Hanna och Ida. Vi är på inomhusarenan, det regnade ute då, därför har vi blött hår! Nu får vi vara där i 11 dagar också, och inte 7 som vi var förra året. Hoppas det är bra väder!! Så här ser det ut just nu (vi ska åka till de nedre regionerna):


Det ser väl inte så ljust ut, men vädret har 13 dagar på sig att ändra sig! Det finns en, nämlingen min bloggkompis Frasse, som ändrar humör efter väder. Så jag håller verkligen tummarna för sol och minst 20 grader!
   Jag bestämde mig för att åka till löpet idag. Och vet ni vad? Jag fick tag i en väldigt billig X2000 biljett, bara 150kr. Så fruktansvärt skönt. Det går 40min snabbare och det känns som om man svävar jämfört med det andra tåget. Innan tåget avgår från Hallsbergs station ska jag förhoppningsvis ha hunnit träna, plugga, gå ut med Izor och lagat mat! Tuddeliduu....Matte! 

Oh, vilken härlig dag!

Att välja en av Ted gärdestads låtar som rubrik är inte av en slump då han är/var en av mina idoler. Synd att han valde att ta sitt liv och dessutom bara ett stenkast från löpargymnasiet.
   Idag har varit en riktig slappardag och visst låter det skönt, men jag hatar de. jag känner mig så jäklarns rastlös när man bara går och degar. Men det blev en ganska lång promenad med hunden och min vän Ankan alias Annika Owén. Jag hade tänkt lägga upp lite bilder från promenixen, men så glömde pappa USB-sladden på jobbet. Men ni kan väl föreställa er mig och min lilla tax (izor) ute på isen som står och kisar för den härligt lysande solen, va? Det var riktigt härligt och på något sätt känner man sig renad när man kommer in igen.
   Vad säger man om Tärnabyjäntan Anja Pärson då? Hon är grymm hon, där kan man snacka tävlingsmänniska! men ärligt talat så blev jag varken nervös när hon åkte och inte heller så glad när hon vann, för det var väntat. Hon vann världscupen i den backen förra året, hon har varit överlägset snabbast i de två träningsåken. Men det är nu de riktiga utmaningarna börjar: storslalom och slalom. Jag tror inte hon tar något mer guld, utan hon åker nog hem ett silver eller brons som hon kan komplettera med hennes tre blänkande guldmedaljer.
   Igår blev jag jätteglad. Jag hade precis kommit hem från träningen då jag fick ett samtal från en av de "högt uppsatta" i Närkes Friidrottsförbund som sa att jag ska få ta emot ett stependium. Det ska jag få i samband med deras årsmöte på onsdag. Men det skapar ju problem, eftersom jag borde vara i Sthlm då, men jag tror jag kommer stanna hemma, för imorgon är jag ledig och på onsdag har vi friluftsdag. Men jag är lite velig, vet inte hur jag ska göra och jag kan aldrig bestämma mig. Jag vet ju inte hur mycket pengar jag kommer få, det kan vara allt från 500kr och uppåt..ja okej inte 1 miljon kanske :D
   Nej nu blev jag så frunktansvärt sugen på ett mellanmål. Blir det en varm kopp choklad med en ostsmörgås eller kanske nyponsoppa och glass? Det återstår och se men en sak är säker: det kommer ta ett tag innan jag bestämmer mig för vilket!
//matte!


eh, ok!

Kul på löpargymnasiet

vi har kul på löpet!

Glad nybörjarbloggare!

Glad nybörjarbloggare!

Så här glad blev jag när vi startade bloggen Frassematte! Som Frasse skrev i första inlägget så får vi väl se hur länge vi håller ångan uppe och uppdaterar, men det ser ljust ut just nu i alla fall! Det tar väl en stund och lära sig alla finesser (?) som finns, men det fixar vi!
Idag var det riktigt kallt ute och när termometern stod på 13 minusgrader är man allt ifrån sugen att ge sig ut och springa hårda intervaller. Diciplin krävs. Det var något kallt de första intervallerna men sen började jag få upp värmen. Det kändes ganska bra idag, det är så kul när allt folk som går promenad bara står och glor när man susar förbi, de undrar väl om man är helt från vettet. Men det är bara att lyfta handen och hälsa glatt.
Jag som hade sett fram emot en sådan härlig tv dag med stafettherrarna, herrarnas störtlopp och Anna Carin Olofsson i massarten men det blev inte som jag hade tänkt mig. FIASKO för stafettherrarna (7:e plats), störtloppet ställdes in och ACO är magsjuk. Men så kan det vara!
Nej, nu ser jag fram emot att sätta mig framför playstationet och lira Alpine ski racing, måste bara hinna före bror min. Lägger upp några bilder så småningom!

Som ni har väntat...!

ÄNTLIGEN!
Nu gjorde vi slag i saken, efter inspiration från stora bloggskapare som Ebba von Sydow och Flemman bestämde vi, Frasse o Matte, att skapa en blogg som utan tviven kommer gå till historien som den mest uppskattade och lästa! Nja, skämt o sido om vi över huvud taget kommer att ta oss tid till att uppdatera den här sidan vore det ju ett framsteg! Men nu är den skapad och förhoppningsvis kommer vi att kunna enas om en hyffsat snygg layout! Matte fickiupdrag att lägga upp lite bilder så nu kan man väl kort o gott säga att Frasse o Mattes blogg mer eller mindre är invigd! (En mer formell o högtidlig ceremoni kommer antagligen äga rum på Löp under nästkommande vecka)

På återseende :D

Frasse o Matte

Första inlägget

Välkommen till vår nya blogg!


RSS 2.0