Sooova!

Nu har jag packat klart..tog ett tag för borta ska jag vara länge: 2 veckor! Först torpet, sen världsungdomsspelen och sen sommarlägret..vad kul allt ska bli!

image136
Är jag inte för söt, va??

Puss på er...Matte!

Söndag

Nu är midsommar över och det blev lika tråkigt som jag förutspått..men nu väntar roligare tider. Imorgon åker jag 08:45 från Hallsbergs tågstation mot Eksjö i Småland. Några mil från Eksjö ligger Hjältevad och där bor frasses mormor på sommrarna. Där ska jag och Frasse ladda upp oss inför världsungdomsspelen. Krocketmatcherna (jag tänker aldrig ge mig) hoppas jag blir lika jämna som våra badmintonmatcher på gympan.

Idag har jag tränat, härligt!! Sedan har jag spelat spel på ett berg med några kompisar..Geni, men jag fick tyvärr pisk av min allmänbildade ank-kompis :D
Efter det övningskörde jag lite och nu sitter jag här och vet inte vad jag ska göra...jo, jag ska packa..tjenamors!!

matte!

Gästskrivare: Annika (ankan) Owén!

Tjohoo alla som läser! Annika heter jag och fick den stora äran av Matte att vara gästskrivare här hehe. Matte ville att jag skulle skriva lite historia så jag gör väl det:P Jag och Matte bor två gator ifrån varandra och har varit kompisar sen fyran. Vi har gått på fritids ihop och i paralellklass. hmm ja resten är historia. Idag tog vi ett kvällsdopp i Haga i vår fina lilla stad Askersund. Det var iskallt och det tog typ en kvart innan vi klarade att doppa oss men det var skönt när man väl kom i. Sedan "lekte" vi lite Baywatch och tog kort på varandra när vi gick upp ur vattnet och slängde med håret och kråmade oss som Pamela Andersson, haha! Efter doppet åkte vi hem till mig och hämtade några revbensspjäll som jag åt hos Matte medan han åt sin systers nudlar med kyckling och sweet chilisås. Vi gjorde även vitlökssmör som vi hade på rostat bröd, mums! Matte har visat bilderna från Portugal och jag blir lite avundsjuk, ni verkar ha så kul på löpet! Det har varit en skön kväll och nu ska jag gå ner till Matte som kollar på nåt sportprogram på tv. Imorn ska vi kanske ha picknick:) Jag hoppas på sool! 

Hare bra, kram Ankan


Trevlig sommar :D

Hej! Efter en jättetrevlig midsommarafton och en liten mindre trevlig midsommardags förmiddag (berodde endast på all den ångest som uppstod när Lotta Fransson och jag skulle samarbeta med packningen till torpet), är det nu dags för mig och övriga i familjen Fransson att bege sig av till Småland och våran sommarstuga Torpet. Vi har ungefär 7 timmars resa framför oss, så det känns ju sådär. Eftersom Torpet står helt stilla i tiden kommer min bloggverksamhet nu ligga nere i några veckor. Dessvärre kommer Matte oxå att anlända på måndag, men få inte abstinens: På sommarlägret sätter vi igång igen. Nu måste jag sluta tåget går om.... 28 minuter!

Ha det bäst!
Kramen
Frasse
image134

Hopp i galopp!

Nedan följer lite bilder från denna hitills hälriga sommar..På bilderna ser ni..1: Jag och Ankan äter glass, 2: Min kompis Sofie glassförsäljare, 3: Syrran går ut nian (gissa vem), 4: Jag och Klara testar brillor, 5: Ankan cyklar, 6: En bild på Askersund, 7: Jag mumsar stor glass, 8: Mamma efter tjejvättern, 9: Mina småsyskon redo för avslutningsmiddag och 10: Snäck och korallbåten..


                 

Trevlig Midsommar!!!

Glad och trevlig midsommar hälsar Frasse och Yee från Gävle. Vi skulle vara så hurtiga och dansa runt midsommarstången, det var bara det att vi valde fel tillställning och kom till ålderdomshemmet Södertulls midsommarfirande. I publiken fanns mest rullstolsbundna pensiönärer så det blev inte så mycket till dans. Men det bjöds på folkdans av Valbo folkdansslag.  Jag och yee fick sitta och titta på. Men det blev lite midsommarkänsla i alla fall.

Ha det bäst
Kramen
Frasse




Glad Midsommar!

Regnet öser ner och det är 15 grader kallt...är det midsommarväder? Snart blir det lunch med släkten..massa köttbullar och sen får man väl unna sig lite jordgubbstårta..haha!
Idag sov jag till 10.00 och det är inte vanligt för mig..efter att ha vaknat 06.00 så var nog den här sömnen välbehövlig!
Hoppas ni alla har en bra midsommar och vem vet, kanske jag slänger in ett inlägg sen med en massa bilder. Det får ni inte missa!


Matte!


Premiärdoppet!

Hejsvejs!

Jag och Viktor tog premiärdoppet i Gavleån idag. 300m från vårat radhus i Hagaström ligger en liten badstrand den så kallade "Durobeachen".  Jag hade tröttnat på solgassandet på altanen. Det blir som en bastu där eftersom det är helt vindstilla. Viktor hade nog innerst inne tröttnat lite på datorn, men naturligtvis krävdes det lite övertalande innan han sa ja och följde med ner till vattnet. Där möttes vi av en lång svart orm, vi blev lite skärrade och trots att den slingrade sig ner i vattnet hoppade vi i. Här är bildbevisen:D

Ha det bäst
Kramen
Frasse
image120
Frasse goes sunbathing :P

image121
Viktor slänger sig i vattnet...

image125

Jag flyger upp...

godkväll

F
L
O
W

Tänk att få uppleva flow igen...när allt bara går, man bara springer och springer, persar och persar..det var ett tag sist. Men idag på passet kändes det som flow..man känner sig oslagbar och allt bara går av sig själv. Hoppas jag inte inbillar mig utan att det är på riktigt. Vill så gärna nu..

Snart kommer Ankan och jag ska tvinga henne spela spel..nejdå hon brukar alltid vilja göra det. Imorgon är det midsommar och jag är en tråkmåns!!


Städtorsdag!

"Idag är det städtorsdag, alla ska hjälpa till och städa huset" stod det på lappen som mamma satt upp på kylskåpet så det är bara att lyda. Nu när man kommit hem från jobbet är det inte kul att sätta igång och städa..men "det ska vara midsommarfint" som mamma säger. Som sagt, det var sista dagen på jobbt ett tag...ska jobba några dagar i juli eller augusti också..men 2 veckor är redan avklarade, gött!!!!!
Förutom att städa ska jag idag springa ett långintervall pass och det ser jag fram emot..sen blir det betapet hela kvällen, måste gå upp i ranking..jag är pinsamt dålig nu, den som vill ta en match kan skriva en kommentar om när och skapa ett konto på betapet.com
Imorgon är det midsommar..sen blir det träning och tävingar de närmsta veckorna...längtar :D :D


Skol SM

Nu har jag (äntligen) lagt upp SkolSM filmen på nätet. För er som vill minnas eller tagga upp för sommarens tävlingar är det bara att klick på länken:

Skol SM 2006

Ha det bäst
Kramen
Frasse

Idag är det torsdag!

En dag kvar till midsommar, tiden går fort. Idag har jag en sådan där ta det lungt dag igen. Gårdagen var lite mer hektisk, tog sovmorgon till 11 och då var det ingen ide att käka frukost för jag skulle nämligen äta lunch med daniel och yee på lantmäteriet. Efter att ha cyklat dit fick jag vänta en kvart innan sällskapet dök upp. Väl framme käkade vi kyckling pytt med lingondryck. Kanske inte det allra godaste, vi gav restaurangen 2 poäng av 5 möjliga. Det fanns gröna oliver på sallads bordet så det var iaf ett plus. Vi har tänkt att vi ska äta lunch på en del restaurnager i gävle och bedömma dessa.
Efter maten spelade vi minigolf. Jag ville väldigt gärna slå Daniel så jag fokusrede i massor. Tror nästan det blev för mycket för naturligtvis höll jag inte nerverna i styr utan puttade bort mej ett antal tillfällen. LarsEric Uneståhl har en bit kvar i min utveckling märkte jag.
Det märktes även under 800m loppet jag sprang på kvällen DM dag 1. Kom två på en tid strax över 2 min. Jag gick upp och drog, men kunde inte svara när Liwing gick om med 250 kvar. Aja det var bra att få ett till lopp. Nu är det VU som är nästa mål.
Nu ska jag ut och sola lite och ringa till Ola och Mickan.

Ha det bäst
Kramen
Frasse

image119
Yee och Daniel på restaurang Kompassen.

Reklam...

Tänkte passa på att göra lite reklam för mina filmer om någon skulle ha missat eller kunnat undgå att de ligger uppe på nätet. Tänkte att jag under de här lata sommardagrna försöka redigera lite från vinterns skidläger och dessutom göra något från SAYO upplaga 07. Tills vidare, titta och njut:

Ambigou Trailer

Portugallägret

Fransson Knådar

Niclas goes slalom

Terräng SM 2007 OBS Directed by Mattias Karlsson

Kommentera gärna haha :P

image118

Ha det bäst
Kramen
Frasse

körlektion nummer 2

Hej! Idag var jag helt medvetslös på morgonen, har nog aldrig varit så trött. Men jag kämpade mig genom dagen och nu ska jag ut och "ta en repa" som morfar brukar säga. "Du ska väl ut och ta ett par mil i skogen"..
Jag har också hunnit tagit min andra körlektion och det går bra..hon sa att jag bara behövde ta en eller två lektioner till..och uppkörningen är bokad, dock ganska sent nämligen slutet på Augusti..såklart jag inte skriver datum och tid! Nej, nu ska jag sätta på mig löpardojjorna och ta mig ett par mil...

Härliga Askersund!

Hej mina vänner! Ännu en dag på jobbet avklarad, idag var det en jobbig jobbardag..jag kan säga att jag börjar bli en aning less på att plantera nu. Man gör samma sak hela tiden i 8 timmar, jag känner mig som en tant som packeterar kaviartuber på rullande band. Men, Vem vill bli miljonärtävlingen som jag, Viktor och Erik kör i pauserna förgyller dagarna. Viktor leder just nu men jag skuggar tätt efter..Erik har dock hamnat lite på efterkälken och gapet upp till mig är långt. Idag kom en ny kille och jobbade med oss..Tony heter han och svär lika ofta som han blinkar. "Jävla plantjävel" när plantan inte vill sätta sig eller "fan helvetes jävla kuk arsel" när han råkar ramla...man får sig ett gott skratt iaf. Efter jobbet var jag slut, slut och slut...han somna en 10min på vår altan innan jag tog bussen till Hallsberg för ett hårt banpass...3 x (300-200-150) och det blev verkligen hårt. Höll tiderna skapligt. 
Nu måste jag fixa matsäck till imorgon, ännu en dag med skogsplantering..och miljonkampen förstås.   


image116
Här bor jag...Askersund!

image117
Jag och min vän Ankan njuter av glassen i hamnen!



Skogsplantering..obs! bilden är ett montage :D


Träning...

Hej gott folk!

Kom precis hem från träning på gavlestadion, eller rätare sagt; Gunder Hägg Stadion som den numera heter. Jag tränade idag med Gifarnas medeldistans grupp. Först blev det 5 km distans följt av lite sprint. 4x40m trepunktsstart och 4x100 kordinationslopp. Kände mig lite tung i benen efter helgen. Dessutom hade jag lämnat spiksorna hemma så det fick bli klumpedunsskorna. Snacka om fel tillfälle att lämna dem hemma. Menmen det gick bra, sedan körde vi lite kast med medicinbollar. Nu är jag precis hemkommen och väntar på pappa, bad snällt över telefon att vi skulle övningsköra så förhoppningsvis blir det ett sånt pass med. Kollade förövrigt upp lite om körlektioner här i Gävle, nu är det på gång på riktigt. troligvis ska jag börja i juli efter sommarlägret med två lektioner i veckan!

Så det var lite uppdatering...

Ha det så bra
Kramen
Frasse
image104

Tisdag som känns som måndag

Idag är det Tisdag, fast det känns som måndag, tror det beror på att jag kom hem från Stockholm igår på eftermiddagen. Hjärnan har inte hunnit ikapp. Idag hade jag tänkt mig ha en sån där slappar-ta-det-lugnt-inte-göra-nånting-dag. Jag kände att jag la ribban när jag började dagen med en timme framför TV-shop. e så ska väl sommarlov vara ibland. Morsan ringde och tjatade lite på mig om att jag ska göra en tipsprommenad till midsommar. När jag säger att jag inte orkar säger hon att hon inte känner igen mig...Men herregud! På tal om morsan så har jag kommit igång med övningskörningen (vet du vad rädsla är, den dagen du går iin i matkällarn på torpet då tänker jag övnigsköra med dig). Hag och Pappa har tränat stadskörning, backning runt hörn och fickparkering. För visso med automatbil men ändå. Det blir nog ett pass ikväll också.
Sitter och kollar på lite gamla bilder. Tänkte jag skulle publicera några som inte sett världens ljus ännu:P

Ha det så bra
Kramen
Frasse
image103
image102 

image101

Så här kul har vi när vi fredagshandlar....

Glädjen spritter i hela kroppen!

Ibland händer det att jag frågar mig varför jag håller på medeldistanslöpning? Eftersom jag brukar hamna i ett antal diken efter passen och tävlingarna för att spy på grund av all ansträngning, kan det under tunga perioder hända att jag frågar mig själv.

Idag fick jag svaret på frågan. Känslan av att korsa mållinjen med vetskapen om att jag har gjort ett bra lopp går inte att beskriva. Just i ögonblicket är man så utpumpad att man inte orkar reflektera så mycket, men glädjen bubblar. I helgen fick jag två sådana lopp. Två lopp där jag gjorde rejäla pers. Efter allt strul som jag har haft de senaste veckorna med ett hjärta som måste undersökas, hade jag inte trott att det skulle bli så bra resultat. Det som känns så kul är jag får ett svar på att allt slit som jag lagt ner verkligen har gett resultat. Eftersom jag sätter personliga rekord får man ju ett tydligt kvitto på det. Dessutom ger det en otrolig mersmak att springa ännu bättre. Jag klarade nämligen redan under min dubuthelg två av de mål som jag satt upp till säsongen. Nu vill jag bara springa ännu bättre och sätta ännu högre mål. Det är svaret på frågan.

Helgen som gått har varit väldigt rolig ur två andra aspekter också. Framförallt var det väldigt trevligt att Mickan var med mig ner till Stockholm. Som vanligt har vi haft mycket roligt ihop och igår blev det myskväll med Göta Kanal 2 och marräng sviss. Alla andra kära vänner som man träffar på arenan förgyller också tillvaron. Det är alltid kul med hejarop och att man har folk att prata med hela tiden.

Det enda som jag är lite besviken med i helgen var att ingentging blev dokumenterat. Trots att jag och Mickan i lördags taktiskt la fram en snäll förfrågan till mamma om hon kunde tänka sig filma loppet fick vi nobben. Hon skulle inte kunna leva sig in i loppet så bra då var förkaringen. Det kan jag i och för sig förstå. Idag söndag skulle Pappa försöka ta sig an kameran. Då visade det sig att batteriet laddat ur under natten, så det var lite tråkigt. Men det kommer fler tillfällen, tillfällen då det kommer gå ännu bättre!

Ikväll ska jag Emmy och Fia förhoppningsvis titta på någon bra film och mysa framför tvn. Nice nice! Och imorgon bär det av till lite norrare breddgrader igen... (gävle)

Ha det så bra allesammans!
Kramen
Frasse

image100

Det är så härligt!

Tjohoo...om inte jag skulle jobbat så skulle man glömma bort vilken veckodag det är..men idag är det ju iaf söndag. Söndagar tycker inte jag är så roliga, för då vet man att man ska gå i skolan eller jobba dagen efter..men från och med nu ska jag ändra inställning till söndagar!
Gårdagen var händelserik och väldigt kul. Jag, Ankan, Tove och Klara genomförde dessa aktiviteter igår:
-spelade minigolf (ett slag före Klara och pristet blev en glass i hamnen)
-Glassätande vid hamnen.
-2 krocketomgångar (vann båda :D)
-Betapet tävling (det där alfapetet påm internet jag skrev om igår)
-Pizza på Askersundsgrillen
-Kasta gris (minns ni det sen portugal mina kära löparvänner?)

-Fame game - spelet om kändisvärlden
-Poker

image98
Jag på Ankans gungställning!

image99
Jag och Klara äter våran goda kladdkaka!


Lördag!

Hej...idag är det då lördag om någon missat :D
Jag mår inte tillräckligt bra för träning och tävling..men väl för minigolf och glassätning..mmmmm! Jag, Ankan, Klara och Tove ska ta en match vid Husabergs camping...och jag ska som vanligt göra allt för att vinna. Min pappa går strax i mål i vätternrundan..fatta att cykla 12 timmar i sträck??
Om ni är sugna på att spela alfapet någon gång, men inte har ett brädspel eller inte orkar köpa ett så kan ni alltid spela på nätet: http://www.betapet.com/index.php?lang=se Det är skitkul...det blir nog en sommarplåga!!

Towards Stockholm! otra vez...

Efter en knapp vecka i min hemstad Gävle bär det nu av söderut igen. Jag och Mickan kommer att inta Löpargymnasiet för att imorgon och på söndag tävla i huddingespelen. Tyvärr har jag fått besked från Matte om att hans halsmandlar inte vill ge med sig utan fortsätter värka. Mycket tråkigt, hoppas du kryar på dig!
Idag har jag varit i Kyrkan och sett när min lillebror viktor tog examen. Han gick nämligen ut 9:an idag. Om en timme skall vi på examnsmiddag med Tobbe och pappa. Mycket trevligt, sen bär det av.


Ha det så bra allesammans
Kramen
Frasse

Lista + bilder

Jag har...
() varit i knytnävsslagsmål
(x) rymt hemifrån
( ) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) spytt i en bar
(x) ätit sushi (minns du det Tessan)
(x) åkt snowboard
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
(x) somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
( ) blivit rånad
(x) vunnit en tävling
( ) dansat i månljus
(x) hatat ditt utseende
(x) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
(x) varit vilse
(x) simmat i havet
(x) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) fått en önskan inslagen
( ) ätit hund/katt-mat
( ) kysst en spegel
(xxxxxxxxxx) sjungit i duschen
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
( ) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
( ) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) ätit en familje pizza helt själv
( ) snattat saker för över tjugotusen

Fick lite bilder av Roschi, dagen då hon tod körkort och vi åkte till IKEA i Barkaby..

image97
En helt underbar morgonrock:

100% bomull

100% IKEA

100% Kvalitet

Helt rätt i morgonrocksväg nu i sommar..HAHAHAHAHA!



Golden league!

Det blir ingen tävling för mig, min hals är inge bra och så är jag snorig..så det blir till att ligga på sofflocket hemma då. Det var tråkigt, men nu är det så och det kommer fler lopp...får försöka tänka så!!
Men det jag kan trösta mig med är att det idag är fint väder så det kanske blir att ta en fika eller glass med kompisar. Men det bästa av allt: idag är det Golden league, största friidrottsgalan på tv. Det är från Bislett i OSLO och många svenskar är med: Kajsa Bergkvist (lite kul och veta är att jag bor granne med hennes farbror och kusin så hon brukar vara hos de och hälsa på ibland), Christian Olsson, Sussana Kallur, Johan Wissman.....wohooo...när jag var liten satt jag alltid som fastklistrad framfö tvn och kollade på friidrott och sen blev jag så sugen på att friidrotta så jag sprang till lekparken och hoppade längd och tresteg sedan mätte jag med ett måttband och skrev ner resultatet. Det var hur kul som helst och sedan drog jag alltid ihop ett gäng kompisar från kvarteret och så hade vi femkamp. Åh, jag minns den tiden!!


kramen matte!

Jobbigt värre!


Nu har jag gått runt och varit orolig för min hals, men jag blir ju inte bättre av det så jag bestämde mig för att göra någonting kul..då visade min syster mig lite roliga grejer på hennes webbcamera..det blir en favorit i repris med flummbilder på mig och mina familjemedlemmar:

image92
Jag och kissemissen!

image93
Jag och min syrra Jessica!

image95
Jag och min bror Jebba, ser ni vem som är vem?

image96
Vi spar den bästa till sist..visst ser jag ut som den där tjocka råttan i Askungen??

Imorgon är jag då ledig från jobbet och då kommer jag kunna sova längre än till 6 iaf. Men det är kul att jobba, får tacka Viktor, Erik, Micke och vår arbetsledare Lennart för sällskapet. Just nu planterar vi skog, men snart ska vi åka ut till vätterns skärgård och måla ett hus på en ö..ganska så ganska så nice!
Efter jobbet idag var jag med Annika och Klara..vi bakade kladdkaka och misslyckade chokladbollar..kladdkakan blev god! Sen spelade vi värsta språket, ett skitkul spel där man ska härma olika yrken och imitera med dialekter och så..ett perfekt spel för mig alltså..tyvärr har jag inga bilder men ni får nöja er med muppbilderna ovan..hare bra och njut av torsdagskvällen för det ska jag göra...

wow, nu ropar mina syskon på mig att det är dags för en kastagris omgång...tjohooo!!! //matte!


Orolig!!

Hej mina vänner! Vad roligt att Frasse skrev ett inlägg, jag gick och väntade på det :D Nu har jag jobbat min tredje dag och det går bra..jag har som tur vad så trevliga arbetskamrater så arbetet (plantera skog) blir inte så tråkigt som det låter. Det är väldigt skönt att vara ute hela dagarna även om det ibland blir lite varmt, sen är det fullt med knott och mygg också.
Häng med nu, för det är dags att koppla denna text med rubriken..det är så att jag igår började känna lite svullnad i halsen och det har idag blivit lite värre. De som känner mig vet hur jag blir: aaaaaaaa! Just det, vad ska jag göra? Jag ska ju tävla Sthlm i helgen och dessutom hinder och jag vill vill vill springa!!!! Undrar varför jag blir sjuk hela tiden för?? Nu kanske det är för att min kropp inte klarar att jobba 7-16 varje dag och träning på det, eller så är jag inte van vid bacilluskerna hemma? hmmm...tråkigt iaf men jag måste försöka glömma bort det och göra någonting kul istället. Jag och pappa övningskörde lite och det går så bra..
Nu ska jag lägga mig i soffan, titta på Hey Baberiba (säsong 3) och äta stoooooor godispåse...jummie!!!

nämen, titta...det är kungen och jag som kollar med kameran..det var fin :D 


Sommarlovet har börjat!


Sommarlovet har börjat bra. Efter ännu ett år avverkat i skolan var Kristoffer i sort behov av vila. Därav har det blivit lata dagar, med få aktiviteter. Eller, ja allt är ju relativt.


I lördags var det Marias studentmottagning som gällde. Efter att ha rest och rest och bytt och bytt mellan sl:s olika tåg, bussar och vagnar kom jag fram till Åkersberga. Jag har alltid trott att när folk säger att Åkersberga är landet så är det med Stockholms mått sätt. Så var inte fallet. Åkersberga låg långt bort, mitt ute i skogen. Ett stort tack skall riktas till Sara Sjökvist som över telefon var min personliga guide eftersom jag i all hast (började duscha för sent) glömde färdbeskrivningen som jag varit så ordentlig och tagit ut. Sara kände sitt ansvar och låg alltid ett steg före när jag vid varje byte ringde och frågade om jag var rätt och vart jag skulle. Tillslut kom jag fram och min personliga guide kom och mötte mig vid satationen. Hemma hos Maria var det jättetrevligt, det bjöds på god mat, jordgubbar och efterrätt. Dessutom fick vi träffa stora delar av Marias släkt och vänner vilket alltid är lika roligt :D Hennes föräldrar höll förövrigt ett kul tal med ett antal bloopers som Maria gjort genom åren. För att nämna en: Orsakat översvämning i en hel hotel korridor. Inte många som lyckas med det!

Söndagen var hemresans dag. Det kändes som att jag hade packat och städat i två veckor. Ändå var inte allt klart på söndagsmorgonen. Kustis fick hjälpa mig att bära upp min spegelbokhylla till trean och sen var det dammsugning som återstod. Trots att jag bärt ner saker till källaren, upp på trean och dessutom slängt saker räckte alla prylar för att proppa: en hockeytrunk, min stora rullväska (att matte får plats i den säger lite om storleken), min lilla rull väska, min ryggsäck, min skolväska och min dataväska. Det blev en del ångestfyllda samtal till mor innan jag klarade ut hur jag skulle få med allt hem. Som tur var så ställde vår underbara vän Roschi upp och kom på söndagsmorgonen och skjutsade mig till Upplands Väsby med bil. Som vanligt blev det ont om tid så jag och Roschi fick springa i hissen och på perrongen. När vi kommer in i tåget stängs dörrarna varpå Roschi med bara några sekunders marginal får slänga sig ut genom dörrarna som konduktören med all sin kraft bänder upp. Ja, herregud! Ett stort tack Roschi för att du hjälpte mig, annars hade det aldrig gått. När jag kom hem var jag så trött så att jag somnade. Mor min väckte mig en halvtimme innan träningen började så det blev det lite stressigt igen. På Gavlestadion, eller numera Gunder Hägg stadion träffade jag Mickan. Vi sprang intervaller i skogen. För mig blev det 3x3x2 min. Runt runt i en slinga som blev enformig redan efter första intervallen. Passet gick iaf bra och det gjorde det för Mickan med!

I måndags träffade jag min vän Madeleine. Eftersom vädret var strålande ville jag att vi skulle pressa vis hennes poolkant. Men Madde övertalade mig att följa med ut till forsbacka för att åka vattenskidor och tur var väl det. Dagen började med ett glädjetjut då det visade sig att Madde kört upp på morgonen och tagit körkort, helt utan min vetskap. Hon var superglad hela dagen lång! Hon körde mig och Bosse ut till sjön där vi åkte vattenskidor. Jag agerade först kameraman och filmade in Madde i en stilstudie. Jag tog även en del stillbilder (se nedan). Sedan var det min tur. Jag lyckades ta mig upp på andra försöket (den andra båten var lite klen) och sedan lyckades jag åka på en skida. Väldigt roligt, äve om jag har lite grann att jobba på. Madde coachar mig väl :D


Igår tisdag var tänkt att bli den stora fixar dagen. Dessa planer gick snabbt i kras då Yee ringde och frågade om jag ville följa med och käka lunch med henne och Daniel. Ett mycket trevligt förslag som jag inte bangade på även om det för min del bara blev en cola då jag precis käkat frukost :P Väldigt trevligt att träffa Yee och Daniel igen. Var länge sen nu. Yee sitter nu på väg ner till Hultsfred där hon ska på festival. Blir nog grymt kulJ Daniel var lika hemlighetsfull som alltid, idag satt hen med papper om studiecirklar. Tydligen är detta en stor inkomstkälla för Verdandi. Mer än så avslöjades inte?

Jag tränade även denna dag. 2x5x150. Kändes bra, blev lite ojämnt pga vind och oklar startlinje. Känner lite i min vänstra baksida, absolut ingen bristing eller sträckning bara stelt, något som skulle kunna bli nåt. Men efter några goda råd från sjukgymnast Petra över telefon så ska det nog bli bra tills på lördag. Synd bara att mamma inte kan tänka sig att föröka ge lite massage. - Det blir bara värre om jag ska dit och pilla säger hon? Jaja, smörjde på lite liniment istället.


Sådär ja, det Kristoffers första inledande dagar på sommarlovet i textform här är även några bilder från dagarna som gick.

Ha det så bra

Kramen

Frasse



Härliga dagar!

Sommaren 2007 har börjat kanon..det är närmare 30 grader varmt och solen bara gassar...härligt! Ända nackdelen är väl att det blir väldigt jobbigt att träna och tävla i värmen och att sova..men men! Igår sprang jag 800m vid Stocksätersspelen och om jag betygsätter min prestation så får det bli ett VG -. Trots bastuvärme och knapert motstånd lyckades jag springa på (för mig en hyfsad tid) 2,01.30 det är bara 32 hundradelar från uteperset och mitt tredje bästa lopp. Men jag kan inte säga att jag är nöjd..jag ser framemot nästa söndag då det blir ett nytt 800m lopp.
Idag sprang jag innan frukost och jag blev inte alltför hungrig...sen åkte vi (med mig i fören) till Harge och la oss vid stranden och göttade..så härligt! En noggerglass slank ner...den är alldeless perfekt med nougatöverdrag och lagom stor..mmm!!! Jag han bada en gång till och har lust att göra det igen, men jag tar nog en kall dusch istället.
Imorgon börjar jag jobba..pjuhuu! 

kram matte! 

Student!

Hej! Nu sitter jag och tar det lungt, för en gångs skull denna dag. Vi har arbetat med treornas student: smyckat flaket, pysslat med presenter och annat. Det var skitkul och ett asbra röj på flaket..kommer alltid minnas det :D
Sedan blev det lite gråtkalas, eller Linnéa stod för allas tårar tror jag, hon är världens bästa sweeetiepie!!!!!!!!!!


187056-36

Du har fortfarande inte fått varit gästskrivare, men jag lovar Linnéa att du ska få lösen till bloggen och få skriva hur många inlägg du vill...det behövs eftersom jag och Frasse är så dåliga på det. vem vet, snart kanske vi får helt unerbara inlägg, direkt från Florida! Kolla in glassen till vänster och gissa vem jag vill efterlikna?? hahahaha

Imrgon är det dags för tävling, jag är taggad och väldigt tävlingssugen, ska visa alla närkebor vad jag kan och går för :D Det bär av till Askersund idag klockan 20:15..gud skönt!

Glad sommar //matte!

Sommarlov!!

Klicka för att stänga bilden

Så här nice tycker jag det är med sommar! Att svalka sig vid en vattenspridare efter ett hårt pass..finns det något bättre?!
Idag har vi haft avslutning, först summerade vi året med Anette (vår mentor) sittandes ute samtidigt som jag mumsade på mitt saftiga Wienerbröd från cafeterian. Sen var det dags att träda in i aulan där musikarna och några fler skulle uppträda och det var som vanligt sjukt bra. Living on a prayer, you can feel it, barbara ann var några av de låtar de drog av med klass! Jag vill också gå musik, jag ska starta en kör på löpet. LÖPKÖR!!! wow, det vore något!

Nu ska jag och Frasse äta lite mat och kolla på min nyinköpta Heybaberiba dvd!! njut av sommaren!!


kram matte!


mmmmys!!




 

Godkväll. Vi har haft det jättemysigt ikväll. Jag, Tessan och Frasse åkte buss till Sollentuna C, jag köpte glassen ni ser på bilden..mmmm! Därefter gickvi ner till vattnet och gicken promendad och pratade om sommaren. Sen mötte vi Mary, Twins och Linda som satt vid edsbergsparken och götta sig i solen. Sånt där bör man göra oftare.

Till sist ett tips för folk som kommit in i bantningsyran (på tal om glass): Gå inte på några dieter, de går bara mot naturen och hur människan är van att leva. Det handlar om att man ska göra av mer kalorier än vad man tarin...sen får man bestämma om hur träning och mat ska förhålla sig.

kram mattias!

Snygga träningskläder!

Gillar ni att träna så måste ni dessväre tåla svetten som medföljer. Svetten blir dock inget problem med funktioskläder från runnerstore. De har svala, tunna och snygga t-shirtar som andas och särav blir tröjan inte blöt av svett. Gå in på runnersstore och kolla in det senaste inom träningsklädvärlden. Allt från tights, t-shirtar till kepsar, sportklockor och annan elektronisk utrustning.
Här är en snygg t-shirt från adidas..helt underbar i sommarens färger. Bara 1500:- (rea 50%):

image85


Eller varför inte denna sportklocka med alla de senaste funktionerna: pulsmätare, distansmätare, stoppur..fantastiskt va? Måste bara ha en sån..men det blir inga problem när jag har en sådan stenrik farsa.


image86 
Marc Jacobs
Pris 10 000 kr
Klubbpris 9 000 kr

kram matte..och hoppas att ni fattar ironin i detta inlägg.


sommarlov..nästan!

Hej på er alla!
Igår  hade jag en lektion, idag har jag inga lektioner..sen är det slut på torsdag så det är sommarlov. Det blir inte sämre för att solen lyser också:D :D :D
Vad står på agendan idag då:
-Äta lunch!
-Träna hårda intervaller!
-Packa alla saker som pappa ska ta hem imorgon!
-Städa mitt rum så Rickard kan gå med sina vita handskar utan kommentarer!
-Kanske fika!
-Övrigt!

Det blir en soft dag..


Middag i Kista!

image81

Hej gott folk! Har varit med Tessan och mARY OCH ätit middag i Kista. Det var gott...här följer lite bilder:

image82
Visst är hon snygg...Tessan!!!image83
Jag är inte lika snygg som tessan, eller?

image84
Söta lilla Marysquare!!!!!!

RSS 2.0