Torsdagkväll!

Sitter stilla med Emmy vid datorn och surfar runt. Det var kul på jobbet idag..det kanske är svårt att säga efter tre gånger men jag tror jobbet passar mig perfekt. Idag fick jag fylla i en del papper..lönetjosan osv. Fick min egen inloggningsikon vid kassan och bestämde storlek på personaltröjan :D Den 16mars ska jag på utbildning där man lär sig analysera löpsteg..med pronation och sådant! Kul!
Gud vad gnällig jag blev när jag kom tillbaka till löpet, dels pga att jag inte hade ätit (11.30 - 20.00 är ganska lång tid utan mat) och pga att det ser ut som ett jävla tattarläger för att ingen kan diska på det här stället. Jag blir förbannad.

Imorgon är det fredag. Träning, skola, Ica maxi, stormöte, god mat och massa myyyyyys!

kram matte!

Kan killar ha mens/PMS?

Idag har jag kännt mig allmänt trött, hängig, irriterad, ful, klumpig..vet inte varför. Kanske har PMS..kan killar ha det?

Fika på chockladbollen!

Igår fikade jag, Majzan, Frasse och Ida på chockladbollen. Det blev två chockladbollar för min del: vit chocklad/mariekex och after eight!! Kan verkligen rekommendera fiket..mysigt och mumsigt! Ligger nästan vid st:eriksplan.
Har varit i skolan och varit med om ännu ett brandlarm. Det blir inte seriöst längre. Ska jobba klockan 15.00 - ? idag..vad jag ska hitta på nu är inte bestämt. Troligtvis stannar jag kvar vid datorn..för plugga gör jag inte på några dagar nu. Jag är skoltrött nu..men det är passande eftersom det värsta är över.
image281
Frasse kan verkligen konsten att bli grymmt ful på kort!
image282

Ida kan verkligen konsten att bli grymmt snygg på kort..fast hon är grymmt snyg i verkligheten också!!

image283
Här är ett av våra "tema-kort"..gissa vad vi ska vara?

kram matte!


DAGENS...

Dagens humör: Glad, tokig och irriterad!
Dagens borde: njuta av att de värsta proven och redovisningarna är avklarade!! 
Dagens frisyr: rufsigt och busigt
Dagens klädsel: cheap monday byxor, brun v-ringad t-shirt och svarta platta skor.
Dagens planer: träning och fika (med ida, frasse, majzan och ev. fler)
Dagens materiella vill ha: En fungerande ipod.
Dagens längtan: THAILAND 15 FEBRUARI!!!!!
Dagens fundering: Varför pruttar jag så mycket?
Dagens beroende: Fingervantar i skolan för att det är så jäkla kallt!!
Dagens tråkigaste: kylan i skolan och att engelska lärarinnan avbröt nationella muntliga innan jag var klar.
Dagens personer: Alla älskade kompisar!!
Dagens roliga: Ensemblen, att alla tre redovisningarna gick bra!
Dagens låt: coldplay - fix you (en av mina klasskamrater på ensembeln spelade upp den..och man börjar alltid rysa och blir alldeles känslofylld!) och Miss Li..med den där "my baby loves me.."

kram matte!

Tisdag!

Vilken underbar dag och jag är inte ironisk! Frukost vid 07.15 och jag gick äcklad därifrån för att den laktosfria mjölken smakade blach...som grädda och socker. Ingen hit..men det är konstigt att det kan skilja så mycket mellan laktosfria mjölkar..valios laktosfria mjölk smakade som vanlig mjölk. Får väl köpa den och ta ner till frukost varje morgon för jag pallar inte frukost utan mjölk. Efter frukosten var det tänkt att jag skulle gå till dubbeltimmen i matematik men vet ni vad? Jag sket i den och sov till 09.50 istället. Så jäkla skönt! Åkte med bussen till skolan för natuskunskaplektioner kan man inte missa. Fick tillbaka MVG på genetikprovet! Efter den lektionen blev det lunch och därefter tre timmars nationella prov i engelska. Det var jättesvårt men nu är det gjort!
Jag och Oliver (som också hade prov) åkte därefter till Sätrahallen för ett träningspass (eftersom vi missade den vanliga tiden oga provet). Vi körde 4 x (400+200) och det kändes helt ok. Fick dra alla 400ingarna..hade hoppats att vi kunde hjälpt varandra men jag blir då alltid utnyttjad. Nej nu ska jag se det positivt..det är först jag ska va!! Fick skjuts hem av Olivers mycket omtänksamma pappaoch han bjöd på MCdonalds också..perfekt mat..el maco! Mycket gott! Annars har kvällen ägnats åt träning på de redovisningar jag har imorgon i svenska, projekt. Jag har även kollat på friidrott..Susanna Kallur är grymm!!!!!

kram matte!

Måndag!

Står vid datorn i datasalen med Ida. Vi har gjort klar alla förberedningar inför vårt grupparbete om Dyslexi. Jag har tolv minuter kvar innan jag måste gå till lektionen igen. Något som är så jäkla skönt är att jag kommer ha sovmorgon alla måndagar framtill jag åker till thailand..massa komp!! Så nice..då kan jag träna på morgonen och slippa stressen efteråt!!
Vår kära svikare (Frasse) sprang kanonbra igår på 800m. 1,56!! Frasse brukar uppskatta att man filmar hans lopp..det som är kul är att inget av hans pers-lopp har filmats. Igår filmade jag dock hans lopp..men mitt under loppet la kameran av (communication error)..skumt, eller hur?!
Situationen kräver också att jag nämner Emmys härliga lopp igår. 57s på 400m och hör och häpna, Emmy är nöjd!! Grattis vännen!!
Resten av dagen ska tillbringas i skolan. Nästa lektion är ensemble..älskar den kursen! Sedan blir det träning: 2x10min tröskel + skivstång..fast jag körde ju skivstång förra måndagen (med enorm träningsverk i skinkorna som följd) så jag vet inte, det blir kanske en egen komponerad styrka!
image257

kram matte!


Egoist!

usch..jag kände mig lite egoistisk. Det var ju inte bara jag som sprang från löpet. Sanna sprang jättefint på 400m. 58.8, Fanny persade på 60.01..Yolanda, Mickan och Johanna såg det också bra ut för. Emmy satte årsbästa på 200m..tyvärr så såg jag inte det loppet.

såg föresten at Sanna Kallur sprang skitbra i Glasgow!! 60m häck på 7,81!!


kram matte!


Pjuhuu!!

Jag slog nytt pers igen!! 4,05!! Jag hade bestämt mig innan loppet att hänga på Widing och Stjernlöf..vilket jag också gjorde första 800m sedan blev jag trött. Jag öppnade första 400m på 61s..vilket var lite för fort. Det märktes de sista 400m då jag var jättestum i benen..har aldrig kännt sådan syra!! Men det var härligt att öppna hårt..har lärt mig något nytt idag..för det var inte farligt bara lite stum på slutet. Jag hade kanske hoppats på lite bättre tid men jag tror att jag öppnade för hårt..men jag är så motiverad till fler lopp nu..jag vill tääääävla!! Något som var kul också var att jag slog Johan Svenssons tid så nu ligger jag etta i sverigestatistiken pojkar 19 (om ingen annan springer snabbare under helgen vill säga..). Jag fick skjuts både dit och hem från sätrahallen så jag slapp åka timmar kommunalt!! Har precis joggat 20min..skönt! Jag är nästan lite sugen på att tävla imorgon också..800m..men jag skulle ju inte tävla alls i helgen egentligen. Men jag känner att jag har bättre tider i mig. Har bara tre tävlingar kvar på denna inomhussäsong..sedan bär det av till Thailand.


Ikväll ska jag och några löpare gå på bio...jag tror vi ska se Solstorm. Frasse kommer hit också..för han ska springa 800m imorgon. Jippie!

kram matte!Lördag!

Sov till 08.30..vad härligt! Sedan frukost + fråga doktorn (tv-program). Det är ett av mina favorit tv-program. Idag handlade det balnd annat om en kille som var 25år, läkarstuderande och hade hela livet framför sig då han fick veta att han hade hjärntumör. De kunde ta bort nästan hela tumören med laser och strålning men en liten tumör kunde de inte ta bort..för då skulle han med största sannolikhet bli av med alla minnen. Så han lever med en tumör i hjärnan och den som har levt kortast med samma sympton och diagnos som han levde 6 månader och den som levde längst 39år. Han sa att hans liv hade blivit bättre sedan han fick diagnosen och att känslorna blev starkare. Glädje, sorg..allt kändes så mycket mer. Han tycker att människor tar livet för självklart idag..och jag håller med! Jag skriver alltid dagbok innan jag går och lägger mig och då skriver jag ner 3 saker som jag är tacksam över. Jag tror det är jätteviktigt att lära sig vara tacksan. Jag brukar skriva att jag tacksam över mina vänner, tacksam över att jag är frisk och mår bra, eller ibland skriver jag mer små saker som tack att jag var älrig idag mot X. Jag försöker även leva i nuet (även om det är svårt att göra det när man går sista året på gymnasiet och folk hela tiden frågar "vad ska du göra sen?"). Nu blev det visst en liten lektion här..

Mary körde bort mig från tvn. Hon skulle kolla på Lost och jag har inte sett ett avsnitt, då är det lite svårt att komma in i det. Ibland är hon lite bortskämd..det finns två som alltid har lite makt på våning tre när det gäller fjärrkontrollen. Det är Jossan och Mary. Vissa andra nästan ger en dosan och skriker "döda mig inte"..det är roligt och lärorikt att bo med så många olika personer och personligheter. Det kommer jag vara evigt tacksam över resten av mitt liv.

Jag känner mig peppad och förväntansfull inför tävlingen..förr var jag alltid så hyper och nervös men nu har jag börjat lugna ner mig..såklart att jag blir lite nervös sen men nu är jag lugn. Jag har väl blivit erfaren.

kram matte!

Fredagkväll!

Jag och Mickan sitter och garvar åt "alla-barnen-skämt". Ni fåt tycka jag är barnslig men jag tycker det är jättekul. Jag tror man måste vara i rätt stämning.

Alla barnen var normala
utom Agata
för hon var en flata.


Alla barnen var nöjda med maten
utom Anette
hon blev kotlett.

Alla barnen tycker om godis
utom Beatrice
för det är hennes klitoris.

Alla barnen använder glidmedel
utom Tor
Han använde snor.

Ska nog kolla på På spåret nu. Måste vara lite sofistikerad nu känner jag..

kram matte!Fredag!

Har nyss kommit hem från skolan. Svenska provet gick bra..det sjuka är att det är 4min kvar (läs 13:16) kvar på provtiden. 5 jävla timmar..jag satt lite mer än 3h. Jag skrev ett debattinlägg om hur folk påverkas av media..kroppsideal osv.
Nu är det helg! wiee!!! Det ända jag har planerat för helgen är tävlingen imorgon: 1500m! Jag ser framemot loppet jättemkt..ska bli intressant att se vad jag gör för tid nu när jag känner mig i riktigt bra form och inte är förkyld (peppar, peppar...). I samma lopp springer 5:an från EM i Göteborg Henrik Skoog..wow..blir något att hänga på de första 100 metrarna! Annars har jag alltså inget planerat..några från löpet ska på maskeradfest..men jag hoppas någon mer inte ska så jag inte blir så ensam. Ska ta tag i projektredovisningen också..powerpoint!
image279

kram matte! 

Torsdag!

Dagen har vari både bra och dålig. Dagen började med naturkunskapprov..kändes bra! Sedan fick jag tillbaka matteprovet ch reslutat: ett poäng från MVG..aa..så nu får jag helt enkelt förlita mig på det extragjorda kursprov jag ska få (eftersom jag ska till Thailand när det riktiga kursprovet är) med bara svåra uppgifter för att se om jag har MVG kvaliteer. Var lite besviken ett tag och tack Ida att du stod ut med mig under engelskan. På engelskan kändes det bättre..fick tillbaka romantikprovet och läxförhör med full pott..gött!

Efter skolan hängde jag med Ida och Jossan..vi pluggade inför nationella i svenskan imorgon. Jag somnade, så kul var det :D Efter middagen spelade vi spel. Jag, Sara, Elina och Jossan..ordjakten + tecknet.


Jag är väldigt uppe i varv just nu angående ett mail jag fick från min tränare. Först hade jag skrivit ett mail angående Portugal, tävlingar osv. Han svarade (helt utan connection till vad jag skrev):

"Vi har inte pratat så mycket. Ett dilemma som vi borde prata/pratat om är att du inte tävlar i Närke, utan nästan uteslutande i Stocvkholm. Inget DM i somras varken bana, ute inne, terräng.
Nu vekar det bli aslut med DM utomhus just på grund av för litet deltagande(naturligtvis inte bara från din sida, men alla bidrag till deltagarelistan är förastås bra........"

Jag svarade:
"Nu svarade du inte riktigt på det jag skrev men jag tänker svara dig. Jag håller förstås med om att jag inte tävlar i Närke och jag tycker det är jättetråkigt att deltagandet på tävlingar i Närke är lågt. Men, anledningarna till varför jag tävlar i Stockholm är många. Bland annat konkurrensen, varför ska jag springa i lopp där jag inte får någon att tampas med (Tim, Mathias Lidson finns förstås..men hur ofta visar de sig på tävlingar i Närke) när jag kan springa mot större delen av Svergieeliten här i Stockholm (där jag dessutom bor). Ska jag springa i Närke vill jag veta att jag får hyfsat motstånd. Jag har faktiskt funderat på att springa Terräng DM i Närke för att försöka ta hem titeln..eventuellt andra lopp också. Men jag känner att jag får ut mer av att tävla här uppe..det är bäst för mig. Jag kan inte försaka bra tävlingar här uppe mot tävlingar i Närke, det hoppas jag du förstår. Hoppas vi får läge att diskutera detta framöver. Hur som helst känner jag mig starkare än någosin och min träningshöst har varit kanon..nu ser jag framemot att persa i de kommande tävlingarna."

kram matte!


pjuhu!!

vilken urladdning. Skrev nyss naturkunskaprovet. Det kändes kanon. Även fast det är väldigt mycket just nu så flyter allt på så bra..matte/engelska/naturkunskaprovet har alla gått skitbra i veckan och imorgon avslutas "helvetesveckan" med nationella provet i svenska B. Ska jag fortsätta rida på min framtidsvåg? Jag tror det. Inte bara skolan går bra utan livet leker just nu.
Nyss kom den där lilla muskelknutten på skolan som går omkring och ser till så alla sköter sig på skolan. Han knackade på min axel och bad mig visa alla internetsidor jag var inne på..(han trodde nämligen jag spelade counter strike). Han var lite aggresiv och jag visade vilka sidor jag var inne på (KFUM Örebros hemsida och bloggen) och frågade honom om det var intressant för honom. "Spela inte kaxig..det kan du göra mot dina kompisar"..usch..undrar vade han får i lön? Nu står han själv vid en dator och chattar..har han rast eller?`

kram matte!

Onsdag!!

Tjohej!! Dagen inleddes med morgondistans 10km kl. 06.10. Jag älskar morgondistanser..speciellt när det är mörkt. Jag minns i ettan då man tyckte 6km jogg var värsta grejen och jobbigt var det..nu är det bara underbart härligt! Efter distansen blev det en god frukost och en lång varm dusch. Denna vecka har jag helt uteslutit mjölkprodukter från kosten. Jag har haft sådan spänd mage och har pruttar väldigt mycket och jag tror att jag har mjölkmage. Magen har faktiskt mått bättre och mina löpargymnasiekolleger kan äntligen andas! Jag måste dock erkänna att jag älskar mjölk och fil..och bara tanken att jag måste välja bort den kall filen med gudmüsli på kvällen gör mig ledsen. Min frukost ser ut såhär: havregrynsgröt med lingonsylt (utan mjölk), 2 rostade bröd utan smör och pålägg, ett glas apelsinjuice. Inte jättegott..

Hade nationella prov i engelska idag..the essay..det kändes jättebra. Tänk om det blir ett MVG i engelska ändå? aaa...hybris...

Efter skolan stressade jag till odenplan för att vara med på "Fråga Olle" ispelning..det var skitkul!!!! Elin Kling (som för övrigt var guld värd att bara titta på) och Karl-petter (grisbonden och numer lets dance) var gäster. Mycket uppskattat var det.

Nu har jag pluggat till provet i genteknik och genetik..och grattat Sara som fyller 19år.


kram på er..


/matte! 


Tisdag!

Tjohoo!!! Glädjen spritter i hela kroppen. Allt går som jag vill just nu..men jag har en tuff vecka framför mig. Kom nyss hem från sätra. 10x200m...fasen vad bra det kändes idag. Det avgörande matteprovet imorse gick också toppen. Ikväll blir det naturkunskapplugg och engelskaplugg..ska också försöka klämma in en omgång av Petra (mina skinkor känns som två rivande annanas just nu)

kram matte!

Lördag!

Dagen började med skola..på en lördag!! Engelska och ensemble. Efter skolan drog jag iväg till sätra för att tävla. 800m. Jag fick tyvärr inte springa A-heatet..så jag fick springa solo. 2,00.67 är mitt näst bästa 800m lopp någonsin. Men jag kände att jag gav allt jag hade..vann heatet med 3 sekunder. Det var bra träning. Resa till och från sätra blir sammanlagt cirka 2 timmar och den tiden spenderades med min käraste ägodel just nu: Da vinci koden!!
Nu sitter jag emd Fasse och Adam och väntar på pendeln. Vi har ätit god middag (kassler, ananas, ost i ugn) och nu ska vi på bio. Det blir national treasure.

kram matte!

Fredag!

Har inte bloggat på några dagar..jag ber om ursäkt! Idag har jag stått på "scen" 3 gånger. Först hade jag svenska tal (nationella prov), sedan hade vi uppspelning på musiken och till sist snackade jag lite på föräldrarmötet. Väldigt bra träning!!
Pappa, mamma och Jessica kom idag och hälsade på i samband med föräldrarmötet. De hade med sig nya blommor till mig och en hel låda med mammas nybakade kärleksmums..mm! De ska jag unna mig imorgon efter tävlingen. Ska springa 800m i Sätra..jag kollade nyss in startlistorna och jag är lite orolig att jag inte ska få springa i det tidsmässigt snabbaste heatet. Jag får väl snacka med funktionärerna. Jag kände mig pigg och lätt idag när jag joggade + körde stegringar..jag ser framemot tävlingen jättemycket!!
Imorgon har öppet hus i skolan vilket innebär att jag har två lektioner..engelska och ensemble.

kram matte!

Tisdag!

Tjohoo! Jag ska egentligen skriva på mitt muntliga nationella tal men jag vill inte. Men jag kommer snart få panik..jag har det i och för sig inte förens på fredag. Ofta väntar jag alldeles för länge med att börja plugga och jag känner panik. Det roliga är att jag mycket sällan kommer oförberedd till ett prov. Idag har det varit en vanlig tisdag. Först skola och sedan minibuss till sätrahallen. Jag, Oliver och Jonas körde 200-300-200-300-200-300-200-300 med 200m joggvila efter 200ingarna och 300m joggvila efter 300ingarna. Därefter körde vi in and outs då man springer i olika farter. Idag kändes det jättebra.sprang bättre än tiderna men ändå kände jag mig pigg efteråt. Jag är inne i en positiv spiral på väg mot stortider. Nej, nu tror jag att jag drabbats av hybris. Fast det känns onekligen riktigt bra.
Efter middagen så mådde jag illa och blev jättetrött så jag tog en powernap. Nu har jag vaknat upp lite och har lärt mig ett par engelska glosor. Jag är lite av en expert att lära mig glosor.

Imorgon ska jag jobba på löplabbet. Det ser jag framemot. Jag ska vara riktigt trevlig mot kunderna..precis som jag är mot mina lärare :D

kram matte!

Måndag!

Vi var ett tiotal som satt fastklistrade framför idrottsgalan nyss. Jag trodde att Kallur skulle ta jerringpriset men nejdå. Det var en kul gala.
Idag har det varit en rolig måndag med många spännande lektioner. Jag börjar ställa mig in på nästa vecka då det är mycket som kommer hända och det gäller att jag har min hjärna extra skärpt för att prestera på topp! Efter skolan blev det träning..lätt distans och cirkelstyrka. Under middagen kom jag sedan på en riktigt finurlig idé. IDROTTSGALAN TIPP-CHALLENGE! Jag skrev ihop och kpoierade ett papper med alla nomineringar och nominerade och sedan fick de som ville tippa..vinnaren blev: Therese Sjöström!! Grattis!! Hon prickade in alla rätt utom jerringpriset..hade varit läckert med alla rätt. Jag kom nästsist...frasse var besviken på mig.


För er som undrar vart videoklippet på Mary tog vägen så kan jag berätta att det är borttaget. Hon klarade inte av att bjuda på sig själv. Det respekterar jag till 100%. Farväl "Mary goes dirty"..snyft!

kram matte!


Mums!

Det är precis så här det ska vara: sitta lite småförkyld och käka färska, dyra chockladpraliner bredvid en pluggande Tessan. Då njuter man som bäst. Jag överdrev lite där. Jag avstod 800m idag. Jag känner mig ungefär lika som igår men vill inet riskera en lång sjukdomsperiod nu. Idag har min dag sett ut såhär:
-08.00 vaknade jag och åt frukost
-Mycket känna efter om jag skulle springa men det tyckte inte Patrik..och inte jag heller även fast jag sett framemot att springa 800m för att det är så kul!!!
-10.00 storstädning av rummet..
-11.00 promendad med Tessan
-12.00 i köp av snygg slips på H&M och chokladpraliner på kahls te och kaffehandel.
-13.00-16.30 bänkad framför skidskytte + vinterstudion tillsammans med god pastasallad och naturkunskapsboken.
-Surfning på nätet..

Vilken skön dag men det skulle varit bättre om jag kunnat tävla. Men jag känner mig förståndig och klok. Nu börjar det närma sig kväller och nu har jag två alternativ. Promenad igen eller ligga i sänger och läsa Da Vinci Koden..? För det skadar väl inte att promenera lite?

kram matte!


Ja!

Jag sprang ändå..fast jag var osäker in i det sista..snuvan och svullnaden hade dock gått ner lite av adrenalinet. Det var Patrik som tyckte jag skulle prova och vad glad jag är att jag följde hans råd..för jag slg nämligen mitt ett och ett halvt år gamla pers! 4,06.22! Men omständigheterna innan kunde varit bättre. När jag satt ensam på pendeln och tunnelbanan på väg till Sätra började jag grina. Det började med att jag lyssnade på en låt och tänkte på Farfar/Farmor/morfar som jag tycker så mycket om men som alla är lite halvsjuka..sedan kom alla känslorna och gud vad synd det var om mig ett tag :D På något sätt var det skönt för jag har inte gråtit på länge men att sitta på en tunnelbana och böla en och en halvtimma innan start kanske inte låter bra..men det kanske det är? Jag tror det var bra för jag fick ut väldigt mycket snor. Hela uppvärmningen var också en stor depp för jag kände mig inge pigg och att fundera minuterna innan man ska springa på om man egentligen borde springa kanske inte är optimalt. Några hade efteranmält sig..bland annat John Laselle, Simon Rasmussen och Patric Carlsson..vilket jag tyckte var bra eftersom jag ville ha en rygg! En hare var anlitad och skulle dra 30s varv. Jag la mig bakom Patric Carlsson och Vilkancis tills det återstod 400M då jag susade förbi och med ett starkt sista varv kunde jag springa i mål på mitt nya personliga rekord.
Jag vet dock inte om jag är nöjd eller inte. Jag är nöjd att tiden blev så pass bra trots att jag inte kände mig 100% innan och att jag nu inte heller mår prima. Jag är nöjd med hur jag genomförde loppet..(fan vilken skillnad det gör att ligga bakom någon..usch för alla lopp jag drog i sommras). Men det som gör mig missnöjd är att jag känner att det finns så mycket mer..men att jag pga förkylningen inte kunde visa hur bra jag egentligen är. Jag känner ingen glädje..jag vill springa ännu fortare. Men jag tror det är viktigt att jag försöker vara nöjd. Det här var bara första loppet och jag är inte toppad. NU HOPPAS JAG VERKLIGEN ATT JAG FÅR VARA FRISK RESTEN AV INOMHUSSÄSONGEN.

Efter tävligen åkte jag, Tessan och Lena till en resturaung och åt middag tillsammans..mycket trevligt!!

kram matte!


Nej!

För en timme sedan vaknade jag. Med täppt näsa..det är bättre nu. Jag blir arg. Jag har gått och sett framemot tävlingen idag men nu kanske jag inte kan springa ut min fulla kapacitet för att jag eventuellt har något i mig. Jag säger det, jag ska inte se framemot eller längta efter saker för då händer det alltid något. Men det kanske inte är så smart att jag igår lagade mat tillsammans med fem andra personer: bakterier hit, bakterier dit. Om ni alltså förstått mig rätt så ska jag nog springa idag för så pass dålig är jag inte. Jag har en täppt näsborre och lite svullen hals men inte ont. Det värsta är att om jag har något i mig som kanske bryter ut på måndag (typ), eftersom jag då har något i mig så har jag idag försämrad prestationsförmåga. (Ola Liss brukar säga det..) Tänk om jag var i värsta formen och då blir man lättare sjuk..? Nej det ska man inte spekulera i!

Eh det är väl inte hela världen, kunde varit mycket värre. Jag får värma upp och se hur jag känner mig innan start..om det inte känns bra har jag fler tävlingar denna vinter. Nu ska jag kolla på vinterstudion..tror att det är andra åket i herrarnas slalom.

kram matte! 


Fredag!

Älskade fredagar! Har tränat nu på förmiddagen. Lätt jogg och stegringar inför tävlingarna i helgen. Jag tycker det ska bli intressant att springa nu när jag känt mig så stark på träningarna..kommer nog också vara lite nervös, vi får se!
Efter skolan blir det ICA MAXI!!! Vi ska laga tacos ikväll och det ska bli gott!!
image280
Jossan och Tessan garvar..de stannar över helgen!!

kram matte!

Torsdag!

Redan Torsdag!! Idag har jag vila men jag är jättesugen på att köra stegringar med min nya spikskor. (Jag har vila för att ladda batterierna till tävlingarna i helgen) Jag köpte spikisarna på löplabbet i Solna samtidigt som jag snackade jobb med Fredrik och jag ska jobba nu på onsdag och nästa onsdag..för att senare börja jobba när de öppnar löplabbet i stinsen. Vad glad jag blev!! Jag ser framemot att få börja jobba nu!! 
Eftersom jg har vila idag ska jag hinna med andra saker..som engelskaplugg, skriva klart lite papper, läsa da vinci koden (underbar)..

kram matte! 


Fundering!

Jag har funderat över en sak..sömn. Nu på jullovet har man ju vänt på dygnet..men är det en nackdel. Det kanske är en nackdel inatt eftersom det bli svårt att gå och lägga sig 22.00 för att man är van att gå och lägga sig 01.00. Men bara man sover 9h så är det väl lugnt? För jag satt och tänkte på det idag att jag har inte gått och lagt mig tidigare än 00.00 någon gång på lovet..men sedan har jag inte heller gått upp tidigare än 10.00..så då borde det väl inte göra någon skillnad mot att somna 22.00 och gå upp 07.00? Jag har ändå varit utvilad och träningarna har gått kanon osv. Gjort är gjort men självklart kommer jag inte gå och lägga mig 01.00 nu när skolan drar igång..så blir det som vanligt runt 22.30..efter sena sportsändningen.
Nu ska jag visa både fördelar och nackdelar med att skolan börjar igen:
Nackdelar
-Ingen sovmorgon!
-Plugg..känns lite surt att det mesta plugget kommer samtidigt som tävlingsperioden.
-Bör inte vara uppe sent.
-Kan inte ligga i soffan hela dagarna.
-Kommer inte träffa mina kompisar på länge..pga tävlingar, Thailand, Portugal..ev jobb.

Fördelar
-Träffa alla härliga kompisar igen!!
-Stimulera hjärnan..har en viss känsla av längtan till plugg också.
-Komma in i rythmen med fasta mat tider.
-Inte behöva träna själv..fast det har i och för sig varit rätt skönt också.
-Få känna att man lever och gör nytta..skolan, tävlingar.
-Jag längtar efter uppladdningskvällarna vi ska ha på löpet nu..cozy!!

Jag tror att fördelarna väger över. Men jag minns så väl förra året då jag hade sådan fruktansvärd hemlängtan första veckorna efter jullovet..hoppas det inte sker nu. Det är dock lärorikt. Men tråkigt att man aldrig har någon från familjen eller släkting som hejar på en när man springer i sätra..men jag får "nöja" mig med kompisar. Det är inte fyskam!

kram matte!

Charlotte Kalla!!!!!

Ni har följt min bevakning av tour de ski här på bloggen och nu är den över med en svenska som vinnare: Charlotte Kalla!!! Jag var nervös hela loppet och tänkte att det var kört ett tag och att hon fick nöja sig med silver..det vore ju inte fyskam det heller. Men varför tvivla när det gäller denna sköna tjejen..hon är grymm!! Positiv, rolig, målmedveten, vilja som en oxe..det ska bli sjukt intressant att följa henne i fortsättningen=vår nästa världsstjärna. Jag jämför henne med Klüft och Kalla blir en bra efterträdare!


kram matte!


Mysigt!

Har varit en sväng hos Klara..tillsammans med Ankan. Vi kollade på Djävulen bär prada. Klaras hus är flott och det är så bra att kolla på film där. För det första har hon 1000 filmer att välja på..utbudet på film är bättre hos henne än hos någon annan mack. För det andra så har hon bioduk..det är riktigt nice. Haha, kommer ihåg nu när jag skrev djävulen bär prada att när jag skulle översätta det till engelska blev det = the evil were pride. yeaa!!
Imorgon åker jag tillbaka till gossiphouse..klockan 22.45 väntas jag anlända. Imorgon blir det slappis framför tvn med upplösning i Tour de ski..aaaa!!! Sedan ska jag hinna fira min kusin André som fyllde 17år i fredags..

kram matte!

mmmm!

Nu lagar vi mat för fullt här hemma. Mamma lagar någon mexikansk räkrätt och jag står för desserten..min specialitet! Det blir en Sydafrikansk kanelpaj..mm!!

Recept:
pajdeg
100gram smör
½dl socker
2 ½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
fyllning
2 dl vispgrädde
2msk socker
1msk vetemjöl
2tsk malen kanel

smält smöret och blanda ihop med socker,  vetemjöl och bakpulver..tryck ut i en pajform. Vispa ihop fyllningsingredienserna och häll över pajdegen. In i nedre delen av ugnen i 30min. låt svalna och servera!!

kram matte! 

Jippie!

Har precis kollat på tour de ski..herrarnas 20km masstart i klassisk stil. Det gick inge bra för de svenska herrarna, tråkigt! Desto bättre gick det för Charlotte Kalla..hon kom 2:a bara 4 sekunder från Virpi Kuitinen trots att hon föll.
Det var kul att springa idag..3 minusgrader, massa motvind och halka. Det var ett kul pass också..kände mig stark!! Nu ska jag kolla in herrarnas skidskytte..jag älskar att kolla på vintersporter. Det jobbiga är att man blir så jäkla sugen själv på att köra slalom eller längdskidor. Jag skulle vilja testa skidskytte..fast jag kan tänka mig att man måste träna träna massa skytte först..annars är det ju ingen idé med det.
image279

kram matte!


Promenad!

Jag vet inte hur många promenader jag gått på jullovet, men många är dem. Nästan alla promenader har jag haft sällskap med Ankan. Det är terapi när den är som bäst..prata ut samtidigt som man rör på sig..fast ännu hellre springer jag.
image278
Ankan, hennes hund Cookie och jag går en härlig vinterpromenad!!

kram matte!

Lördag!

Igår skrev jag inget. Jag sprang distans med Albin..han lärde mig en ny runda :D Sedan spöade jag jebba, johan och Danne på bowling!! Fick dock nöja mig med en andraplats på pokern.
image277

Om cirkus en timme ska jag springa intervaller med Lukas och Albin..slippa köra själv. Lukas fick bestämma pass: 5-4-3-2-1 min. Fan att jag missar Charlotte Kallas lopp, hon är min största idol. Annars idag vet jag inte vad jag ska göra..kanske fixa lite smågrejer som jag inte gjort klart. Läsa engelska boken, lite pappersjobb, kanske åka och simma.

kram matte

Torsdag.

Dagen har börjat bra..en härlig morgondistans med mycket snö på backen och sol..därefter frukost. När jag bläddrade i min favorittidning Nerikes Allehanda såg jag dock att det inte är någon tour de ski idag..de har vilodag. Jag hade sett fram emot det. Annars idag händer lite grejer. Jag ska springa igen och jag tror det är styrka också..inte säker. Sedan ska jag ha spelkväll med kompisar..jag är laddad!!

kram matte!


Onsdag!

Har varit en sväng i Örebro idag. Körde Bana..5x200m + 3x200m - 2x150m. Kändes inte lika bra som förra veckans banpass men ok. Min lillebror som aldrig brukar ge mig komplimanger sa att det såg bra ut och att mitt steg såg väldigt lätt ut. Efter passet bytte jag min kamera. Till en Nikon som kostade 2000kr..men eftersom jag hade rabatt från förra kameran + lite julklappspengar så betalade jag själv 400kr! Inte illa pinkat och jag är jättenöjd med den..nu ska jag bli en mästerfotograf..måste lära mig photoshop också..Röjan vet ju http://gnissim.blogg.se/
Nu har vi kört poker och jag har blivit 60kr rikare idag..vann först 40kr och sedan 20kr!! Nu ska jag, Johan, Jebba och Mogge spela klart risk därefter blir det en promenix med ankan.

Min kamera!!

kram matte!


Tjohoo!

Ännu en latdag till listan. Kollat på tv och kört ordjakten med Evelina och Jessica. Man säger en bokstav och sedan ska man komma på ett ord inom en speciell kategori på den bokstaven. Vi körde det i Portugal..då kallade de det skategories..då hettade det till. Men visst vann vårt lag och som pris fick vi en flaska mouserande vin som vi såklart inte drack upp utan lämnade som dricks till portugisiska versionen av Karin S Bogard (städerskan).
Jag ser så mycket framemot denna vår..först en del tävlingar som jag verkligen är taggade för. Sedan blir det Thailand 2 veckor, Portugal 10 dagar och studenten!!!! Hoppas man får vara hel och frisk..

Imorgon ska jag till Örebro och köra bana..jag blir chaufför och får med mig bror + kompisar som skulle shoppa..jag ska förutom att ligga och spy efter intervallerna uppgradera digitalkameran jag fick i julklapp för den sög hästballe.
image276
Jag och ankan med våra blåbärssmoooties!

kram matte!


Nyårsdagen!

Gott nytt 2008 på er!! Sov till 12..måste nästan vara rekord. Snön vräker ner och det var ashärligt att springa idag..kände mig stark och det blev miljöbyte i och med snön!! Charlotte Kalla är grymm..idag åkte hon ikapp mer än 30 sekunder och drog ifrån alla och leder nu tour de ski..wow!!
Har lånat OC säsong 3 nu så det bli väl ett par avsnitt redan ikväll!!

kram matte!


Årskrönika!

Om man skriver blogg den 31 December så kräver situationen att man skriver en liten årskrönika. Jag vet dock inte hur jag ska börja? Jag skriver månadsvis:

Januari
Kommer inte ihåg att något speciellt hände eller inträffade i Januari. Inomhussäsongen drog igång och jag hade trots mycket sjukdomar höga förväntningar på mig själv. Första tävlingen noterade jag 4,10 på 1500m och det var nytt inomhuspers. Sedan följde jag med min klubb till Malmö för att springa Pallasspelen. 800m + 1500m och det gick helt ok men om man bortser från tävlandet så var det en väldigt kul resa!
Februari
Mycket hände på tävlingsbanan. Det gick väldigt mycket upp och ner. SM i Nyköping tänker jag inte ens kommentera..men resten av dagen var lyckad eftersom Frasse fyllde 18år:
image275

Tre dagar efter fiaskot i Nyköping sprang ett gäng från löpargymasiet GE-galan i Globen. Då sprang jag på nytt pers och för första gången under 2min på 800m:
Frasse och jag vid starten

I Februari begav vi oss också till Portugal på träningsläger och detta år var solguden med oss. Vilket fantastiskt väder!


Årskrönika!

Mars
första dagarna tillbringades nere i Portugal:
187056-21
Annars tror jag Mars var en lugn månad.

April
Den första april fyllde jag år. Fick uppvaktning av mina kära löpargymnasiekompisar dagarna innan. Tyckte inte det var något speciellt med att fylla arton..men så är jag väl inte festprissen direkt. Påsklovet följde som skulle bli ett skönt lov med bara träning och slapp..men så åkte jag på maginfluensan..vilket medförde att jag gick omkring som ett spöke hemma.
Terräng SM gick av stapeln i Halmstad och det gick väl helt ok. Inte lika bra som femte platsen i fjol men så var man yngst i klassen också.
Något jag också minns från April var skrattyogan. Jag och Therese som inte kunde sluta skratta, de andra 20 som var i samma rum satt och glodde på medan vi bara låg och asgarvade. Vilket minne!

Maj
I Maj tog jag första steget i min körkortsresa då jag den 29:e klarade teoriprovet med stor marginal! Jag minns hur nervös jag var och hur glad jag blev!
I Maj hände det lite andra mystiska saker, jag var sjuk mycket och kom ni ihåg incidenten i provhytten? Just det..jag gick in i en provhytt på wear it och svimmade. Men jag inte bara svimmade utan dunkade in i spegeln och spräckte den och skar sönder mina favoritbyxor. Otäckt.
Tävlingspremiär utomhus också. Sayo..resulterade i ett pers på 3000m men ändå inte nöjd..och ett 4,10 lopp på 1500m.

Årskrönika (juni-augusti)

Juni
En värmebölja svepte in över Sverige till studenten och det var med lite sorg man sa adjö till treorna på löpargymnasiet som man kommit nära. Tre dagars sommarlov blev det för mig för sedan började traditionsenligt att jobba. Ett par härliga veckor i skogen tillsammans med Lennart, Viktor och Erik. Ännu en sjukdomsperiod mitt under sommaren lyckades jag få in så att jag missade viktiga tävlingar.
I slutet på juni drog jag till Hjältevad där Franssons mormor tillbringar sina sommrar. Värmeböljan som var så härlig syntes inte till utan torpetveckan blev en blöt vecka..det spöregnade hela veckan och vi satt mest inne och spelade spel..det var i ochf ör sig mysigt. Vägarna var avstängda och golfbanan också. Men det var nog sommarens bästa vecka..nästan årets!
  image139

Juli
Juli inleddes med världsungdomsspelen i Göteborg. Jag, Jossan och Frasse slog läger på ett vandrarhem. Tävlingarna gick väl helt ok. Några fyttiga hundradelar från Liwing och bronset på hinder..ännu ett 4,10 lopp på 1500m. Vi stannade en dag extra i Göteborg och flög sedan till Arlanda från Landvetter för att deltaga i sommarlägret. Det var ett kul läger
image153
 I slutet av Juli bar det iväg till Gävle för att springa Valbo Games. Två segrar. Egentligen räcker det med att skriva det för det låter ju som en dröm..men jag måste framföra att jag inte alls var nöjd. Men så hade jag riktat min koncentration den helgen på andra saker.

Augusti
Tävlandets månad men också oturens månad eller jag vet inte om man ska skriva otur? Men jag blev efter ett kanonlopp på 800m diskad vid GP galan i Göteborg. DN galan på stadion fick jag dra..men min tidsmässigt bästa tid är därifrån på både 800m och 1500m men var inte heller där riktigt koncentrerad på tävlingarna. Åkte till Stockholm för att springa 2000m hinder och fick dra i storm..men jag vill nog säga att det var ett av sommarens bästa lopp. Sedan var det dags för SM i Uddevalla och det kändes bra..men min chans rök efter 5 meter då jag blev knuffad och föll i backen. Loppet borde startat om..men funktionärerna hade nog missat den delen under utbildningen.
Mycket tävlingar som sagt men det största som hände i Augusti var ju körkortet!!! 28 Augusti tog min körkortsresa slut och jag är så stolt.

Årskrönika (September-December)

September
Septembers stora händelse var Skol SM som gick sådär..efter en stark avslutning på det först så mesiga tempot på 1500m blev jag 4:a..några hundradelar från silver. Hinder och 3000m gick inge vidare..men allt kändes så flumm. Roligt var att Frasse, Micke, Mary och Sanna vann 4x400m stafetten. Alla löpare hade åkt hem men jag, Mickan och Petra stannade och hejjade fram de till guldet!
Jag fick hämta ut mitt körkort under september och jag är väldigt nöjd med kortet :D
Jag träffade huvudrollsinnehavaren i ARN och Masjävlar..Sofia Helin..som kom fram under st:eriksloppet till mig och frågade va det var för något. Hon var lite bitchig!
image243

Oktober
Pluggandets måndag. Mycket i skolan som gick väldigt bra! Jag fick besök av några kära kompisar från Askersund. Klara, Tove och Ankan. Vi hade en trevlig helg tillsammans!! En tävling fick jag in..billingehusloppet och det gick mycket mindre bra. Usch vad tråkigt det var..jag var helt slut efter 3km och sprang långsammare än 2005..pissigt!' Frasse tog körkort!

November
Först hade vi ett skönt höstlov. Frasse och Yee kom och besökte Askersund. Vi upplevelsebadade i Gustavsik och köpte choklad på Venus!
Jag mönstrade och kunde åka där ifrån efter 30min..efter att ha pratat med psykologen. Så jag slapp..men jag tänker lite nu att det skulle vara kul att göra lumpen ändå. Jag gjorde även en hel del tester på Bosön..det var skoj! Träningen gick kanon i November!!
Nedan följer en bild från min och Frasses novemberpromenad:
image260

December
Idolfinalen 7 decmber var jag på..GLOBEN. Det var riktigt kul och jag hade ju bästa sällskapet också: ankan!! December månad gick otroligt fort. Julen var härlig och en väldigt skön första halva av jullovet. Decemberträningen gick galant!!
Jag fick även träffa många vänner som jag saknat:
image272

RSS 2.0