Boktips!!!



Hej!
Idag har jag varit funktionär på en tävling som min klubb arrangerar..från klockan 09.00 till 16.30 ungefär. Var kul att träffa klubbfolket! Efter det åkte jag och pappa till farmor och sen sprang jag hem däifrån, blev ungefär 2mil...gick så jäkla lätt idag, kul!!!!
Jag vill tipsa om en bok jag läst..det är vår egen olympiske mästare m.m. i höjd Stefan holm som har skrivit den. De handlar om hans liv och hans väg från liten till nu. Det boken koncentrerar sig mest på är mentalträning, om hans arbete med Christian Augustsson (som hjälper honom med det mentala). Så för dig som idrottar, kan jag rekomendera denna bok, jag tycker den skitbra och jag var nära tårar i samband med OS-Athen kapitlet!! Rysningar!!! 
Imorgon fyller jag 18 år!!!!!!!!!!!!!!  

Snälla vänner..

Hej, idag klockan 07.00 väcktes jag av skönsjungande löpargymnasiekompisar...måste näma Frasses fanfar, den var klockren! Jag fick en liten pannkakstårta, ok liten var den då inte..sen öppnade jag två paket. De ena fick jag av Linnea och innehöll ett silverarband, skitsnyggt..har på mig det nu! Det andra paketet innehöll en tavla med ett förstorat kort på mig och Frasse som äter glass, kul bild och ett minne att som kan förvaras i all oändlighet!! Det var en av de bästa morgonarna ever!
Sen blev det träning, distans och skivstångsstyrka...var lite sleten, men inte så kontigt...de hårda backintervallerna satt kvar i benen!!!
Jag hade bara en lektion i skolan idag, Matte B, och vi fick tillbaka våra prov och jag är jättenöjd med det, ännu en födelsedagspresent! Efter lektionen fick jag stressa till löp, packa lite snabbt för att sedan bege mig snabbt till pendeltåget, för att senare lämna centralen mot Hallsberg!!
Nu väntas mat hemma i Askersund, mysigt, men mamma har hets och pappa går bara runt...anledningen är den att min storebrors flickvän ska komma hit och mamma och pappa har inte träffat henne ännu..herre gud alltså!! Den dagen jag tar hem en tjej ska jag inte berätta ngt för de, skulle vara kul att se deras miner..

//matte!

The holiday

Torsdagar innebär hektiskt tempo, så här såg dagen ut idag:
06.30 - Morgonjogg
07.30 - frukost
08.20 - Skola
14.15 - Backintervaller
16.00 - mentala guiden
17.30 -middag
18.00 - levnadslära
20.00 - film (the holiday)

Och nu cirka 22.30 befinner jag migvid datorn och ska gå och lägga mig....imorgon är det påsklov....på söndag fyller jag 18 år! Livet leker, godnatt! //matte!

Roligt youtubeklipp!!!

Hej allesammans!
Idag när jag snokade runt lite på nätet hittade jag en jätterolig animerad kortfilm, den är värd att se tycker jag!
Annars idag har jag inte gjort något speciellt förutom att sprungit skitdåligt på intervallerna, förtsår inte vad det är som är fel??? Men jag ska åka och ta prover för att vara på den säkra sidan.
Resten av kvällen blir det Matte för hela slanten, alltså ämnet matte, för jag har prov imorgon! Jag tycker det är ganska klurigt, men det ska nog gå bra..ska sätta mig ner framför våra nya tv-apparater och kolla på simning samtidgt som jag pluggar!! Blir kul, och jag menar det, det är kul med matte...


http://www.youtube.com/watch?v=IKYCljs8vDY&mode=related&search=


Bio ikväll!!!!

image41

Hej hopp!
Idag har jag (mattias karlsson) tagit sovmorgon, dvs gått upp 08.15! Sedan blev det en frukost och på det en 2 mils lång löparrunda i det fantastiska vårväder vi hade idag i sollentuna! Efter det har jag degat framför tvn, kollat in världscupen i skidor och sett Mattias Fredriksson komma tvåa, det var kul! Men dagens höjdpunkt var inte min löparrunda och heller inte Mattias Fredrikssons andra plats...utan ikväll klockan 21.30 ska jag, frasse och emmy på bio! Och inte vilken bio som helst utan Beck - den svaga länken. Vi har reserverat balkonplatser i salong 1, woooow (tycker iaf en bonde som jag)!  Jag har höga förväntingar på filmen eftersom gårdagens beckfilm vi såg på löpet (gamen) inte var bra! Men eftersom den går som biofilm + att jag sett en del av trailern så tror jag den är bra!! Jag återkommer med en lång filmrecension sen...not!


Jag ska träffa Christer Björkman!!!



Vi ska göra en tidning om kultur på Text A. Vår grupp ville skriva om globen bla med vinklingen att träffa en artist som uppträtt i globen! Efter att vi fått dissen hos Carola, Anna Book och Linda Bengtzing kom vi på den briljanta iden att ringa Herr Melodifestival, Christer Björkman. Han svarade naturligtvis inte. Men vi skickade ett sms och för en timme sen ringde han till mej och sa att han kunde ställa upp på en intervju nästa onsdag:D Kändes ganska coolt!!!

Kramen
Frasse


Portugalfilmen

Du har väl inte missat Portugalfilmen !?

Längtar tillbaka

Med grått kallt väder utan för fönstret och med en hals som aldrig verkar vilja ge med sig kändes det välbefogat att publicera lite nya bilder från Portugal:D





Kramen
Frasse

Populär lista även här!

Hej allihopa! Nu är det faktiskt Mattias Karlsson som skriver ett inlägg, Fransson pikar mig hela tiden och nu fick jag faktiskt lite dåligt samvete. Hittade en lista hos konkurrentbloggarna (fiemma). Eftersom jag är trött nu och den inte kostade så mycket energi att göra, så passar den rätt bra nu!
Idag har jag gått i skolan, fått tillbaka ett prov och en inlämning på Religionen och är riktigt nöjd. Sen drog jag och Tessan ut på en 10km runda och som för mig avslutades med lite bålstyrka. Kändes ok, lite seg! Jag tog pendeln efter det för att läman tillbaka mina bäcker jag lånat på stadsbiblioteket. Avnjöt därefter en middag på löpet, kebabpytt med vitlöksyougurt! Imorgon ska jag upp 06.20 för att morgonjogga och jag har hål första skoltimmen,är jag en idiot om jag morgonjoggar då? 90% av ni som läser skulle svara JA! Men, morgonjoggar tillsammans med gänget är så härligt! *hmmm* AJJA, godnatt, nedan följer listan:

( ) varit i knytnävsslagsmål
(x) rymt hemifrån
( ) hånglat med en främling
( ) gått på en blinddejt
(x) ljugit för en kompis
( ) varit kär i en lärare
(x) skolkat
( ) legat med en medarbetare
( ) spytt i en bar
( ) ätit sushi
(x) åkt snowboard
( ) varit i ett våldsamt förhållande
(x) legat på rygg och sett molnen flyga förbi
(x) gjort en snöängel
( ) haft ett te-party
(x) byggt ett sandslott
(x) hoppat i en vattenpöl
() somnat i skolan/på jobbet
( ) använt ett falskt id
( ) sovit under stjärnorna
(x) blivit kittlad
() blivit rånad
(x) vunnit en tävling
( ) dansat i månljus
(x ) hatat ditt utseende
( ) gått barfota i lera och pressat leran mellan tårna
() varit vilse
(x) simmat i havet
(x) fångat en snöflinga på tungan
( ) dansat i regn
(x) blåst bubblor
(x) gjort upp eld på en strand
( ) förstört en fest
(x) fått en önskan inslagen
( ) ätit hund/katt-mat
( ) kysst en spegel
(x) sjungit i duschen
(x) fastnat med tungan i metall
( ) kysst en fisk
( ) varit en cheerleader
(x) suttit på ett tak
(x) stannat uppe hela natten
( ) inte duschat på en vecka
(x) plockat och ätit ett äpple direkt från trädet
(x) klättrat i träd
( ) är rädd för att titta på skräckfilm ensam
( ) burit fula/annorlunda kläder i skolan för att höra vad folk säger
( ) blivit puttad i en pool med kläderna på
( ) blivit tillsagd av en främling att du är het
( ) brutit ett ben
(x) fångat en fjäril
(x) skrattat så mycket att jag grät
( ) gråtit så mycket att jag skrattade
(x) fuskat på ett prov
( ) ätit en familje pizza helt själv
( ) snattat saker för över tjugotusen

PORRTUGALFILMEN

Hej gott folk!

Här är den officiella internetpremiären av Portugalfilmen!

SE OCH NJUT!!! 

OCH VIKTIGAST AV ALLT GLÖM INTE KOMMENTERA!

http://www.youtube.com/watch?v=GaVx-jU3RqY

Kramen
Frasse

 

Fem tankar om helgen...

Hmm, rukriken var inte inspirerad av Gert Fylking men iaf:



1. Helgen blev helt annorlunda än vad som först var planerat. Jag, Jossan och Matte hade nämligen tänkt att vi skulle åka till Kungsberget för att njuta av härlig vårsols-skidåkning. Dock satte två svåra förkylningar stopp för våra planer så alla tre åkte hem till oss själva istället.

2. Som vanligt hade jag tänkt att hinna med mycket mer än vad som rymdes på en lördag och söndag. Exempelvis skulle jag ha fixat Portugal-filmen, skrivit klart svenskaarbetet samt övningsköra- det hanns inte med.

3. Istället blev det shopping på lördagen. En tröja från MQ samt en skjorta från JC blev resultatet. Dessutom köpte jag ett synonymlexikon till min mormor som fyller år på torsdag.

4. På kvällen var det dags för min barndomsvän Tobias 18 årsfest. Det blev till en början en mycket trevlig kväll. Nästintill alla mina kompisar från Gävle var där så det blev lite kul återseende. Dessutom Var Rebecka där som går skidgymnasie i Malung. Han hade kraschat i stortloppet på YJSM under veckan (mindre kul) så hon hade åkt hem till Gävle.

5. Söndagen blev en dag till rekreation. Morsan bjöd på fläskfilégryta och jag försökte installera lite program på nya dator. Hux flux, snabbt som ögat var klockan halv sju och det var hög tid att gå till stationen för att ta tåget till Stockholm. Som vanligt blev det lite tidsbrist-bråk mellan mej och morsan men det avklarades ganska smärtfritt.

Jaha det var helgen i en sammanfattad version. Idag är det måndag och jag har en hel lååång skolvecka gframför mig. Känns väldigt inspirerande!

Kramen
Frasse

Jag visste att de skulle bli så här...

Igår kväll övervägde jag om jag skulle börja med mitt personporträtt. Efter lite fundernade kom jag på att eftersom vi hade tid imorgon (läs idag) på lektionen kunde jag ju börja då... Nu sitter jag här och kan inte för mitt liv koncentrera mig. Har öppnat ett vitt Word-dokument. Men jag skräms av den vita sidan som måste fyllas. Nu kommer Läraren tillbaka. Måste sluta

Kramen'

Frasse

Förkyld!



Jag har gått och blivit förkyld. Jag har svullen hals och känner mig lite febrig, det är träligt! Det kommer väl ganska lägligt precis efter lägret nu, men jag är så motiverad i träningen nu, men det är inte mycket man kan göra. Igr köpte jag nässpray med menthol, och den funkade suveränt, inte täppt i näsan mera i alla fall. Jag köpte även strepsils, som har en bakteriahämmande effekt, men jag vet inte om den funkar så bra. Så nu hoppas jag att jag tillfrisknar snart! Livet leker inte i skolan heller, religon och geografi. Ska inte klaga.

Idag har Kristoffer namnsag, så om ni vill ta er tid att kommentera det på bloggen, skulle han bli glad!
Nu ska jag nog plugga, sen har jag gymnastik i skolan som jag förståss inte kan vara med på, och jag som ville så gärna vara med!!!!! Hejdå!!!!!

En tråkig dag...

Usch, vilken deprimerande rubrik. Men det är ungefär så det känns när solen skiner ute, hela klassen åker skridskor på gympan och tränar ute i solen med löp. Och vad gör jag? Sitter inne och tycker synd om mig själv... Nej då så farligt är det inte även om det hade varit roligare att inte ha ont i halsen så här första veckan i skolan. Försöker att intala mig själv om att det gör mindre ont varje gång jag sväljer... Men man ska inte klaga finns de som har de mycket värre, alla jävla fötter som inte inte verkar hålla på nån på löp, det sitter ju i lite längre än en liten förkylning liksom.

Eftersom jag inte kunde deltaga på gympan idag agerade jag fotograf i stället. Härt kommer ett axplock:


Ha det bäst
Kramen
Frasse

Portugalbilder

1.     2.      3.      4.

1. Frasse spelar tennis. Han vann faktiskt, den jäveln!!!

2. Vi badar i atlantet och passar på att posa framför kameran!!!

3. Jag flummar under vattnet!!! (värsta bra att man kunde ta undervattensbilder med den)

4. Frasse gör bomben och håller för näsan, vilken kärring!!!


Fler bilder kommer, jag lovar...ni får ha det så bra tills dess!! Pussar från Mattias !!!


Oh, noooooo.....

Jag blir så otroligt trött på mitt imunförsvar. Det funkar inte... Nu har jag ont i halsen igen. Efter hemresan från Portugal kom det smygande. Knappt nån sömn och klimatombye lär väl vara förklaringen. Men jag blir så trött. Och arg. Och ledsen.
Vid varje klunk saliv som jag sväljer hopppas  jag att det ska göra mindre ont. Och det gjorde det i morse. Men nu är det måndag eftermiddag och halsontet är till baka fucking jävla skit :( Ska nog lägga mig tidigt ikväll...
Jaja life goes on..

Kramen
Frasse 

Vi är hemma!

187056-21

Efter 12 dagar i Portugisiska Monte Gordo har nu hela Löpargymnasiet kommit hem till gråa, kalla, tråkiga Sverige. Träningslägret var hur bra som helst glada miner, inte minst på fotot. Jag måste stämma av med min bloggkompanjon Mattias hur vi skall redovisa vår vistelse på bästa sätt. En sak kan redan nu utlovas: Bilder i massor finns och en väldig hög med underbara minnen:D Ha ha!!!

Kramen
Frasse

WOOOOOOOOOOOOW!

Nu har Frasse och matte + hela löpargymnasiet tillbringat 2 veckor i Portugal och jag låter rubriken tala om för er ur kul det var där! Över 20 grader och klarblå himmel 95% av tiden..perfekta träningsmöjligheter, god mat (speciellt italienska glassbaren som vi hängde på) och härlig stämning! Det var nog bland det bästa jag varit med om!! Jag kommer leva på det här ett tag framöver! Just nu är det lite sent och jag är trött, men jag lovar att det kommer bilder och annat smått och gott...jag tog nämligen över 300 bilder, det ni! Det strulade dock när jag skulle ladda upp de på bloggen, men men! Nu tänkte jag lägga mig i sängen och läsa gamla runners, det är livet..kul va?!


Vi ar i PORTUGAL!!!

Hej gott folk!

Frasse och Matte ar i portugal, Algarve, Montegordo. Vi tranar, badar, solar och njuter. Vadret ar pa topp sa vi har inte sa mycket tid til blogg uppdateringar. Vi hade haft forhoppning om att kunna lagga upp nagra bilder. Men inte nog med att datorerena ar hur sega som helst, de ar sa sega har pa cefet att det knappt gar att posta det har inlagget. Bilder far vanta men det kommer lovar vi. Vi har kameran i hogsta hugg.

Ha det nu sa bra dar hemma i kalla Sverige sa ska vi njuta en vecka till.

Kramen
Frassematte (genom Frasse)

Vi ar i PORTUGAL

Hej gott folk!

Frasse och Matte ar i portugal, Algarve, Montegordo. Vi tranar, badar, solar och njuter. Vadret ar pa topp sa vi har inte sa mycket tid til blogg uppdateringar. Vi hade haft forhoppning om att kunna lagga upp nagra bilder. Men inte nog med att datorerena ar hur sega som helst, de ar sa sega har pa cefet att det knappt gar att posta det har inlagget. Bilder far vanta men det kommer lovar vi. Vi har kameran i hogsta hugg.

Ha det nu sa bra dar hemma i kalla Sverige sa ska vi njuta en vecka till.

Kramen
Frassematte (genom Frasse)

Vi ar i PORTUGAL!

Hej gott folk!

Frasse och Matte ar i portugal, Algarve, Montegordo. Vi tranar, badar, solar och njuter. Vadret ar pa topp sa vi har inte sa mycket tid til blogg uppdateringar. Vi hade haft forhoppning om att kunna lagga upp nagra bilder. Men inte nog med att datorerena ar hur sega som helst, de ar sa sega har pa cefet att det knappt gar att posta det har inlagget. Bilder far vanta men det kommer lovar vi. Vi har kameran i hogsta hugg.

Ha det nu sa bra dar hemma i kalla Sverige sa ska vi njuta en vecka till.

Kramen
Frassematte (genom Frasse)

RSS 2.0