Blodpudding!

Jag har bestämt mig för att äta blodpudding på söndag till middag. Hittade en sida med en massa blodpussingsrecept:

1.                                Klassisk Blodpudding

Stekt blodpudding med bacon och lingonsylt

1. Skär den i skivor, precis som man skivar limpan.

2. Värm upp stekpannan och stek Blodpuddingen efter eget önskemål, vissa vill ha den knaperstekt (??).

3 Stek bacon efter eget önskemål.

4. Ät upp tillsammans med lingonsylt.


2.                                Wokad Blodpudding

Lite asiatiskt inslag med wok-panna

1. Skär Blodpudding och bacon i strimlor.

2. Värm upp wokpannan

3. Woka Blodpuddingen tillsammans med bacon.

4. Ät tills du lessnar.


3.                                Kokt Blodpudding

Allt kan kokas. Måste upplevas.

1. Skär Blodpuddingen i strimlor.

2. Häll upp vatten i en kastrull och låt sjuda på 4 inställning.

3. Lägg i Blodpuddingen i vattnet och låt koka i 2 minuter, tiden kan variera med spisens verkningsgrad.

4. Servera på talrik och låt avnjutas med råa lingon.


4.                                Micrad Blodpudding

Ungkarlsfavoriten.

1. Skär upp Blodpuddingen i skivor, c:a 5-7 millimeter tjocka.

2. Lägg skivorna på en talrik tillsammans med Bacon, dock inte på varandra.

3. Kör micron i 1 minut, eller efter eget önskemål.

4. servera med lingonkross och socker.


5.                                 Rå Blodpudding

Kan man äta råbiff kan man äta detta.

1. Skär Blodpuddingen och rå lök i strimlor.

2. Lägg upp på talrik tillsammans med rå lök.

3. Servera tillsammans med morötter, paprika och pirri-pirri.

4. Ät tills du kroknar.


6.                                 Marinerad Blodpudding

Min grundfilosofi är, allt kan mariners.

1. Skär upp Blodpuddingen i skivor, c:a 5-7 millimeter tjocka.

2. Marinera Blodpuddingen i matolja och vinäger, låt stå över natten.

3. Stek Blodpuddingen i en gjutjärnspanna tillsammans med ärtskidor och kronärtskocka.

4. Servera på talrik och låt väl avsmakas.


7.                                 Blodpudding "Hot""

1. Skär upp Blodpuddingen i slamsor.

2. Krydda Blodpudding kraftigt med Cayenne peppar och Pirri Pirri.

3. Låt kryddorna få verka i 20 minuter.

4. Stek Blodpuddingen på traditionellt sätt.

5. Servera med en back starköl. En upplevelse utöver det vanliga....


8.                                Ugnsbakad Blodpudding

1. Skär upp en eller två skåror längs med Blodpuddingen.

2. Pressa in rå bacon i skårorna.

3. Lägg in Blodpuddingen i ugnen (225o C) och låt den stå där i en kvart eller så.

4. Låt serveras tillsammans med råriven kål.


9.                                Köttfärsfylld Blodpudding

1. Skär upp en eller två skåror längs med Blodpuddingen.

2. Lägg i rå köttfärs i skårorna.

3. Hysta in Blodpuddingen i ugnen (225o C) och låt den stå där i en kvart eller så.

4. Ät upp eländet och skölj ner med mellanöl eller mellanmjölk.


10.                              Gravad Blodpudding

1. Skär upp Blodpuddingen i 5 mm tjocka skivor.

2. Blanda 1 del salt och 1 del socker.

3. Krydda med vitpeppar och dill.

4. Lägg skivorna i mixen och låt stå i 2 dagar, fast vänd på skivorna efter 1 dag.

5. Låt maten avnjutas med en fickvarm Absolut Currant.


11.                            Inlagd Blodpudding

1. Ta följande ingredienser:  1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten.

2. Koka ihop och krydda efter smak, t ex curry, dill, lök.

3. Skär Blodpuddingen i önskade bitar.

4. Häll allt i väl diskade glasburkar och låt stå några dagar.

5. Serveras gärna med färsk potatis i dill och några snaps.


12.                            Blodpuddingsflingor

1. Stek blodpuddingen.

2. Låt den kallna (kan göras dagen innan)

3. Bryt den i små bitar i en djuptallrik och häll på mjölk.

4. Låt väl avnjutas till frukost med kokkaffe och scones.


13.                            Blodpuddingsgröt

1. Kör den råa blodpuddingen i en mixer. 

2. Lägg smeten i en kastrull.

3. Koka under omrörning.

4. Lägg den färdiga gröten i en djuptallrik och strö på kanel och socker. 

5. Avnjutes med mjölk.


14.                             Panerad Blodpudding

1. Panera Blodpuddingen i mjöl ägg och ströbröd.

2. Stek med mycket fett.

3. Serveras med brunsås och stekt potatis.

4. Låt avnjutas med en flaska hemkört fickljummet rött vin.

5. Blir det bitar över, kan man göra stekt inlagd Blodpudding. Se recept 15.


15.                              Stekt inlagd Blodpudding

1. Samma lag som vid vanlig inlagd, se recept 11.

2. Lägg den panerade Blodpuddingen i en hög form varvad med rödlök.

3. Töm över lagen och låt stå en till två dagar.

4. Ätes med potatis och gärna kall romsås.


16.                              Blodpuddingspizza

1. Ta en rund Blodpudding och skär till 1 cm tjocka skivor.

2. Lägg 3-4 skivor på hög och kavla ut dessa med brödkavel.

3. Lägg ut pölsa och strimlad ost över Blodpuddingen.

4. Garnera nu med vad du tycker är gott på pizza, t ex tonfisk, räkor, musslor. Du är begränsningen.

5. Grädda i ugnen på 225.

6. Låt väl avsmakas med en iskall Zeunerts Merke (okej då, två iskalla).


17.                              Blodpuddingsburgare

Ny variant på hamburgaren.

1. Skär upp en rund Blodpudding, 2-3 skivor, 7 mm tjocka skivor.

2. Stek upp dessa tillsammans med ostskivor och bacon.

3. Lägg Blodpuddingen i ett hamburgerbröd och lägg på ost- och bacon- bitarna.

4. Lägg i sallad och dressing och sätt brödlocket på hamburgaren.

5. Smaska i dig tills du lessnar. Skölj ner med Guldus. 


18.                             Blodpuddingskebab

1. Skär upp Blodpuddingen i bitar, 3-5 cm långa och en halv centimeter breda.

2. Stek upp bitarna lätt i en stekpanna.

3. Lägg in dessa bitar i pitabröd, sallad och pepperone.

4. Tillsätt olika sorters dressing efter smak och tycke, en del vill ha vitlök.

5. Tryck i dig skiten tills du storknar och bälga i dig pilsner för att släcka törsten. 


19.                             Blodpuddingspytt

1. Skär upp Blodpudding, kokt potatis, skinka och korv i tärningar. 

2. Stek Blodpuddingen tillsammans med tärnad kokt potatis, lök, paprika, skinka och korv.

3. Krydda efter eget behag.

4. Lät dig väl avsmaka det hela tillsammans med lingon och mellanmjölk.


20.                            Blodpuddingstaco

1. Kavla ut Blodpuddingen till tunna skivor, vik till dom som ett U och låt dem torka.

2. Bryn köttfärs, skär upp grönsaker, och lägg det på uppläggningsfat.

3. Ta även med kryddor också, gärna starka saker.

4. Fyll Blodpuddingstacon precis som en vanlig Taco med köttfärs och grönsaker.

5. Låt väl avnjutas med en iskall Lapin Kulta, eller en fickljummen Pripps om du föredrar sånt.


kram matte!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0