Onsdag!
Igår efter långintervallerna och bålstyrkan åkte jag och Tessan till sollentuna centrum för att äta middag. Jag åt en jättegod kyckling/feta sallad, mmm! Det var skönt att bara åka iväg. Annars igårkväll fick jag något ryck och skrev på min filosiinlämning. Jag lånade Frasses dator och kröp upp i sängen.
Nu ska jag fortsätta på filosofin och sedan blir det dagens enda lektion, idrott. Mösspåtagning efter det. Klockan 17.00 befinner jag mig i Askersund, skönt!
kram mat
Lördagkväll!
kram matte!
Lördag!
Sitter på lagret i löplabbet och väntar på kunder, har precis öppnat. Kommer troligtvis bli en hektiskt dag, lönehelg + invigning. Igår passade jag på att testa och köpa två par skor. Det blev saucony och saucony, distans och lättviktare. Har alltid sprungit med asics, nästan aldrig testat några andra märken. Hoppas jag blir nöjd. Jag kan verkligen utnyttja att jag jobbar just här. Det är bara att trä på sig ett par skor, gå med de ett par timmar och känna efter. Nej nu hörde jag "didu" vilket är ljudet när en kund kommer.
kram matte!
Friday!
En bild som föreställer Tessan, Hanna, Gustaf, Frasse och jag i början av ettan. Vackert!
Trevlig helg på er..matte!
Onsdag!
Ok, nu är det riktigt läskigt hur dagarna går fort. Idag har jag Z-dag, vilket innebär ledigt. Jag har redan skrivit nationella proven i Svenska B så jag är välförtjänt ledigheten!! Nu ska jag snart ut och köra dagens andra pass. 10km + skivstång. Det är så underbart väder ute nu, helt amazing! Efter träningen ska vi treor göra en "hemlig grej". Därefter jobba 17-20.
I helgen sprang jag Terräng DM hemma. Här ser ni bildbevis:
¨
Här håller jag och Albin jämna steg. Lägg märke till min sunkiga hållning och foten, ser ut som om jag skulle kunna bryta den.
Överst på prispallen är inte ofta man får stå, då får man som jag gjorde pallra mig hem till Närke :D
kram matte!
Izor - den strävhårige taxen
Izor blir alltid glad när jag kommer hem. Mamma också, även om det inte märks på videon.
Söndag!
Krocketsäsongen har bara börjat och jag satte skåpet driket med en seger efter den längsta krocketmatchen i historien på prästkragevägen 9.
Efter segern blev det segerfika med Bella och Karro. Världens bästa vänner!
kram matte!
ps! båda bilderna är tagna med min nya mobil :D
Sunday morning!
Hittade en bild på syksonen Karlsson:
Här är det fotbollsskola som gäller. Nu ska jag äta frukost med herrn till höger och kusin vitamin.
Lördag!
När jag kom hem väntade lite släkt och vi åt middag och jag fick lite efterskottspresenter. Pengar och massa chocklad. Jag fårt alltid en massa godis, tycker de att jag är mager och behöver gödas? I så fall är jag beredd att inte hålla med dem. Den bästa presenter var mobilen som jag fick ta emot igår, en W890:
Den har hela 8GB utrymme (walkman mobil)!! I love it!!
Nu ska jag vara social med ankan:
kram matte!
Tisdag!
Resten av dagen kommer ägnas åt religion, kristendomen och samhället. Det är faktiskt intressant, förstår man historien förstår man lättare nuet. Instuderingsfrågor är också min femma, jag gillar den inlärningsmetoden.
kram matte!
Lördag!
Idag ska jag jobba 10-17 och jag förebereder mig på mycket folk, det brukar vara det på helger. Efter jobbet ska jga träna och sedan bara ta det lungt. Jag köpte Halomie (eller hur det stavas) som jag steka ikväll, kan det bli bättre.
kram matte!
Torsdag!
Idag har det varit skola, psykoligprovet gick bra :D Efter skolan blev det en hel del snack med Simon, väldigt trevlig kille. Han gav mig lite råd, råd kan man inte få nog av. Backintervaller vid Vösjöbacken efter det och det gick bra. Denna vecka har träningsmässigt sätt gått bra, mina ben känns för en gång skull ganska lätta. Imorgon blir det 2mil. Denna vecka kommer (om jag springer som planerat) jag ha sprungit 95km. Nytt rekord för mig på svensk mark. I portugal blev det 125km.
Ikväll blir det lite skolarbete, jag ska hålla i en lektion imorgon på idrott B.
kram matte!
Så laddar jag till högskoleprovet..
Nu ska vi sova så vi är pigga och glada imorgon!!
kram matte!
Blodpudding!
Jag har bestämt mig för att äta blodpudding på söndag till middag. Hittade en sida med en massa blodpussingsrecept:
1. Klassisk Blodpudding
Stekt blodpudding med bacon och lingonsylt
1. Skär den i skivor, precis som man skivar limpan.
2. Värm upp stekpannan och stek Blodpuddingen efter eget önskemål, vissa vill ha den knaperstekt (??).
3 Stek bacon efter eget önskemål.
4. Ät upp tillsammans med lingonsylt.
2. Wokad Blodpudding
Lite asiatiskt inslag med wok-panna
1. Skär Blodpudding och bacon i strimlor.
2. Värm upp wokpannan
3. Woka Blodpuddingen tillsammans med bacon.
4. Ät tills du lessnar.
3. Kokt Blodpudding
Allt kan kokas. Måste upplevas.
1. Skär Blodpuddingen i strimlor.
2. Häll upp vatten i en kastrull och låt sjuda på 4 inställning.
3. Lägg i Blodpuddingen i vattnet och låt koka i 2 minuter, tiden kan variera med spisens verkningsgrad.
4. Servera på talrik och låt avnjutas med råa lingon.
4. Micrad Blodpudding
Ungkarlsfavoriten.
1. Skär upp Blodpuddingen i skivor, c:a 5-7 millimeter tjocka.
2. Lägg skivorna på en talrik tillsammans med Bacon, dock inte på varandra.
3. Kör micron i 1 minut, eller efter eget önskemål.
4. servera med lingonkross och socker.
5. Rå Blodpudding
Kan man äta råbiff kan man äta detta.
1. Skär Blodpuddingen och rå lök i strimlor.
2. Lägg upp på talrik tillsammans med rå lök.
3. Servera tillsammans med morötter, paprika och pirri-pirri.
4. Ät tills du kroknar.
6. Marinerad Blodpudding
Min grundfilosofi är, allt kan mariners.
1. Skär upp Blodpuddingen i skivor, c:a 5-7 millimeter tjocka.
2. Marinera Blodpuddingen i matolja och vinäger, låt stå över natten.
3. Stek Blodpuddingen i en gjutjärnspanna tillsammans med ärtskidor och kronärtskocka.
4. Servera på talrik och låt väl avsmakas.
7. Blodpudding "Hot""
1. Skär upp Blodpuddingen i slamsor.
2. Krydda Blodpudding kraftigt med Cayenne peppar och Pirri Pirri.
3. Låt kryddorna få verka i 20 minuter.
4. Stek Blodpuddingen på traditionellt sätt.
5. Servera med en back starköl. En upplevelse utöver det vanliga....
8. Ugnsbakad Blodpudding
1. Skär upp en eller två skåror längs med Blodpuddingen.
2. Pressa in rå bacon i skårorna.
3. Lägg in Blodpuddingen i ugnen (225o C) och låt den stå där i en kvart eller så.
4. Låt serveras tillsammans med råriven kål.
9. Köttfärsfylld Blodpudding
1. Skär upp en eller två skåror längs med Blodpuddingen.
2. Lägg i rå köttfärs i skårorna.
3. Hysta in Blodpuddingen i ugnen (225o C) och låt den stå där i en kvart eller så.
4. Ät upp eländet och skölj ner med mellanöl eller mellanmjölk.
10. Gravad Blodpudding
1. Skär upp Blodpuddingen i 5 mm tjocka skivor.
2. Blanda 1 del salt och 1 del socker.
3. Krydda med vitpeppar och dill.
4. Lägg skivorna i mixen och låt stå i 2 dagar, fast vänd på skivorna efter 1 dag.
5. Låt maten avnjutas med en fickvarm Absolut Currant.
11. Inlagd Blodpudding
1. Ta följande ingredienser: 1 del ättika, 2 delar socker, 3 delar vatten.
2. Koka ihop och krydda efter smak, t ex curry, dill, lök.
3. Skär Blodpuddingen i önskade bitar.
4. Häll allt i väl diskade glasburkar och låt stå några dagar.
5. Serveras gärna med färsk potatis i dill och några snaps.
12. Blodpuddingsflingor
1. Stek blodpuddingen.
2. Låt den kallna (kan göras dagen innan)
3. Bryt den i små bitar i en djuptallrik och häll på mjölk.
4. Låt väl avnjutas till frukost med kokkaffe och scones.
13. Blodpuddingsgröt
1. Kör den råa blodpuddingen i en mixer.
2. Lägg smeten i en kastrull.
3. Koka under omrörning.
4. Lägg den färdiga gröten i en djuptallrik och strö på kanel och socker.
5. Avnjutes med mjölk.
14. Panerad Blodpudding
1. Panera Blodpuddingen i mjöl ägg och ströbröd.
2. Stek med mycket fett.
3. Serveras med brunsås och stekt potatis.
4. Låt avnjutas med en flaska hemkört fickljummet rött vin.
5. Blir det bitar över, kan man göra stekt inlagd Blodpudding. Se recept 15.
15. Stekt inlagd Blodpudding
1. Samma lag som vid vanlig inlagd, se recept 11.
2. Lägg den panerade Blodpuddingen i en hög form varvad med rödlök.
3. Töm över lagen och låt stå en till två dagar.
4. Ätes med potatis och gärna kall romsås.
16. Blodpuddingspizza
1. Ta en rund Blodpudding och skär till 1 cm tjocka skivor.
2. Lägg 3-4 skivor på hög och kavla ut dessa med brödkavel.
3. Lägg ut pölsa och strimlad ost över Blodpuddingen.
4. Garnera nu med vad du tycker är gott på pizza, t ex tonfisk, räkor, musslor. Du är begränsningen.
5. Grädda i ugnen på 225.
6. Låt väl avsmakas med en iskall Zeunerts Merke (okej då, två iskalla).
17. Blodpuddingsburgare
Ny variant på hamburgaren.
1. Skär upp en rund Blodpudding, 2-3 skivor, 7 mm tjocka skivor.
2. Stek upp dessa tillsammans med ostskivor och bacon.
3. Lägg Blodpuddingen i ett hamburgerbröd och lägg på ost- och bacon- bitarna.
4. Lägg i sallad och dressing och sätt brödlocket på hamburgaren.
5. Smaska i dig tills du lessnar. Skölj ner med Guldus.
18. Blodpuddingskebab
1. Skär upp Blodpuddingen i bitar, 3-5 cm långa och en halv centimeter breda.
2. Stek upp bitarna lätt i en stekpanna.
3. Lägg in dessa bitar i pitabröd, sallad och pepperone.
4. Tillsätt olika sorters dressing efter smak och tycke, en del vill ha vitlök.
5. Tryck i dig skiten tills du storknar och bälga i dig pilsner för att släcka törsten.
19. Blodpuddingspytt
1. Skär upp Blodpudding, kokt potatis, skinka och korv i tärningar.
2. Stek Blodpuddingen tillsammans med tärnad kokt potatis, lök, paprika, skinka och korv.
3. Krydda efter eget behag.
4. Lät dig väl avsmaka det hela tillsammans med lingon och mellanmjölk.
20. Blodpuddingstaco
1. Kavla ut Blodpuddingen till tunna skivor, vik till dom som ett U och låt dem torka.
2. Bryn köttfärs, skär upp grönsaker, och lägg det på uppläggningsfat.
3. Ta även med kryddor också, gärna starka saker.
4. Fyll Blodpuddingstacon precis som en vanlig Taco med köttfärs och grönsaker.
5. Låt väl avnjutas med en iskall Lapin Kulta, eller en fickljummen Pripps om du föredrar sånt.
kram matte!